penktadienis, birželio 22, 2012

Vaikų gynimo ir Tėvo diena bendruomenės namuose


Birželį bendruomenės namuose Karklinių gyventojai pasitiko minėdami Tarptautinę vaikų gynimo dieną.  Tačiau įvykusiame renginyje didelis dėmesys buvo skiriamas ne tik vaikams, bet ir, kaip įprasta,  lietuviškos šeimos kūrėjui bei maitintojui Tėvui, kurio diena mūsų šalyje yra minima pirmąjį birželio sekmadienį.

Renginys pritraukė ne tik jauną, bet ir seną, todėl bendruomenės namų salė buvo pilna žmonių. Įžangoje Karklinių kaimo seniūnaitė Sigita Urbaitienė susirinkusiuosius supažindino su abiejų švenčių ištakomis, o taip pat ir su gyvenvietės demografinais pokyčiais, deja, liūdnais, nes pagal naujausius surašymo duomenis, gyventojų Karkliniuose  per keletą metų sumažėjo beveik pusšimčiu.

Pirmoje vakaro pusėje S. Urbaitienė pristatė svarbiausią renginio viešnią – rašytoją, poetę Vitaliją Žvingilienę,  atvykusią iš Marijampolės savivaldybės Baraginės kaimo. Šį svečią  į bendruomenės namus atlydėjo būrys pagalbininkų, padėjusių jai pristatyti jos parašytą romaną ,,Monika“. Beje, romano pristatymas šiam vakarui buvo parinktas neatsitiktinai, mat kūrinyje dažnai yra vaizduojamas tėvo santykis su šeima. Kartu su V. Žvingiliene atvyko ir Šunskų seniūnijos seniūnas Rimantas Lekeckas, kuris nemažai poetės eilėraščių yra pavertęs dainomis, todėl jis Karklinių žmonėms ne tik padainavo, bet ir pagrojo gitara. Vėliau grupelė mūsų bendruomenės skaitovų deklamavo garbingo svečio eiles apie Tėtį, o jaunoji kaimo dainininkė Karolina susirinkusiems taip pat padovanojo nuoširdžią dainą.

Tą patį vakarą vietiniai gyventojai su visais galėjo pasidalinti savo prisiminimais apie tėčius bei Anapilin išėjusiems uždegti po žvakelę. Renginį dar labiau įprasmino karklniškės Janinos Bačinskienės sveikinimas, kuriuo ji prie visų pagerbė savo tėtį Kęstutį Melniką ne tik šios gražios šventės, bet ir  garbaus jubiliejaus proga. 

Minėjimui pasibaigus, buvo galima įsigyti ir rašytojos romaną ,,Monika“ bei poezijos knygelę ,,Rasoti jurginai“. Pasak renginio organizatorės S. Urbaitienės, vakaro svečiai labai gėrėjosi Karklinių gyventojais, nes visi klausė susidomėję, o knygas išpirko visas ir net pritrūko. 

,,Renginį dar labiau įprasmino karklniškės Janinos Bačinskienės sveikinimas, kuriuo ji prie visų pagerbė savo tėtį Kęstutį Melniką ne tik šios gražios šventės, bet ir  garbaus jubiliejaus proga."
Susirinkusieji galėjo užtegti po žvakelę Anapilin išėjusiems savo tėvams.



4 komentarai:

Regina rašė...

jūs nuostabūs!

Anonimiškas rašė...

Šaunuolė mūsų kaimo seniūnaitė.Renginį suorganizavo puikų,esame jai dėkingi kad kaimo kultūrinė veikla pajuda iš mirties taško.Sėkmės linkim toliau...

Anonimiškas rašė...

kokio dar mirties tasko? renginiuose nebuves/us?

Anonimiškas rašė...

Nejuokink kaimo,juk čia jokiu renginiu nevyksta.Kodėl dar klausti ar buvęs,jei žinai kad kultūrinis gyvenimas merdi.