antradienis, rugpjūčio 21, 2012

Šiaurietiškojo ėjimo treniruotė Karkliniuose


Š.m. rugpjūčio 17 dienos vakarą prie Karklinių kultūros namų įvyko pažintinė Šiaurietiškojo ėjimo treniruotė. Su šiuo, sparčiai Lietuvoje populiarėjančiu laisvalaikio leidimo būdu karkliniečius supažindino iš Kauno atvykęs Šiaurietiškojo ėjimo instruktorius Laimontas Rakauskas.

Pusantros valandos trukmės renginio metu kaimo gyventojams buvo paaiškinta šio užsiėmimo nauda organizmui bei kiekvienas norintis galėjo praktiškai išbandyti lazdas, kurios, beje, yra ne šiaip paprastos iš medžio pagamintos lazdos, o specialių technologijų pagalba išlietos iš stiklo ir anglies pluošto, todėl jos yra gana lengvos bei turi tam tikros formos dirželį. Pasak L. Rakausko, šis užsiėmimas žmogui yra pats priimtiniausias aktyvaus laisvalaikio leidimo būdų, lenkiantis net plaukimą ar važinėjimąsi dviračiu, kadangi tai yra įgimta kiekvieno individo fizinė būsena. Na, o kalbant apie šios veiklos ištakas, Šiaurietiškasis ėjimas atsirado palyginus neseniai, kuomet 1930 metų lygumų slidininkai ėmė naudoti lazdas vasaros treniruotėms, o 1996 metais ištobulinus slidinėjimo raižyta vietove techniką ir suderinus su įvairiais jėgos ir raumenų tempimo pratimais bei pradėjus gaminti specialias lazdas, ėjimo su lazdomis būdas iš Suomijos paplito visoje Skandinavijoje, vėliau -  Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse.


Karklinių gyventojus su Šiaurietiškuoju ėjimu supažindino iš Kauno atvykęs instruktorius Laimontas Rakauskas




14 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Buvo labai smagu tikrai,tik kam uz tai reiketu,kazin pasakyti ACIU?!(Kas suorganizavo)

Anonimiškas rašė...

Organizavo Sigita Urbaitienė ir Jurgis Tekorius.

Anonimiškas rašė...

Tai reikia tarti jiems ačiū,kad negaili savo laisvo laiko ir dalį jo skiria kaimo gyventojams.Nuostabus renginys taip pat vaikams.AČIŪ...

Anonimiškas rašė...

O mes galvojom,kad bendruomenes pirmininke gal?:) :) :) :)

Anonimiškas rašė...

Aciu is visos sirdies Sigitai ir Jurgiui!!!! Saunuoliai tikrai

Anonimiškas rašė...

Aduli, nera jokio takto trinti komentarus(2 istryniai)

Anonimiškas rašė...

Bet, kad tie ištrintieji komentarai tikrai čia buvo visai ne į temą. Jei čia aptarinėjamas puikus renginys ir visi dalinasi įspūdžiais apie treniruotę, tai prie ko čia tie įstatų pažeidimai? Šaukit susirinkimą ir ten aiškinkitės.

Anonimiškas rašė...

Kad nuo sausio menesio to susirinkimo laukiam,vis kas paskutini menesio penktadieni:):) :) :) tik deja,ne tau Martynai melynas dangus.......................................

Anonimiškas rašė...

Tai tada reik parašyti kitą straipsnį, pasiūlyti, taip sakant, naują temą, va tada ten ir diskutuoti ta tema ir dar kuo aktyviau.O šitam straipsny nagrinėjama visai kita tema, tai turbūt todėl ir trina komentarus, o kai bus į temą, tai nebus kaip trint.

Anonimiškas rašė...

Nu tai ir siulykit,nieko nelaukit ta tema ,tik koks skirtumas kuriam lape rasyti?

Anonimiškas rašė...

Tai kur buvo i tema,kur susirinkimai tai visus komentarus panaikino ir padarė, kad nebut galima daugiau rašyt.

Anonimiškas rašė...

Taip,tikra TIESA, jie istrinti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonimiškas rašė...

Rašyti galite į Vilkaviškio info,nuoroda bendruomenes,ten neištrins :)

Anonimiškas rašė...

Vilkaviškietis info,nuoroda bendruomenes