antradienis, rugpjūčio 28, 2012

Vilkaviškio savivaldybės ugniagesių parodomosios varžybos (Video)


Paskutinį vasaros savaitgalį (25 d.) prie Karklinių tvenkinio įvyko Vilkaviškio savivaldybės ugniagesių parodomosios varžybos, kuriose dalyvavo penkios rajono Priešgaisrinei tarnybai pavaldžios ugniagesių komandos: Vištyčio, Gražiškių, Pilviškių, Sodėnų bei šventės šeimininkai ,,Rausvės“ ugniagesiai.

Renginio metu kiekviena komanda tarpusavyje draugiškai varžėsi ir taip tikrino savo operatyvumą. Pirmosios rungties metu kiekvienai atstovavo po du ugniagesius. Vienas iš jų turėjo kuo greičiau išvynioti iš gaisrinės automobilio vandens žarnas bei jomis,  iš tvenkinio patrauktą vandenį, paduoti link ,,gaisro vietos“ bėgančiam kolegai. Visos komandos atliko reikiamą normatyvą (2.40 min.) Geriausiai varžybas pradėjo Vištyčio ugniagesiai, pademonstravę puikų laiką bei fizinį pasirengimą – jie pirmąją rungtį įveikė per minutę ir dvidešimt keturias sekundes. Lenktynėse galėjo dalyvauti taip pat ir žiūrovai, kurie susibūrę į grupę ir pasivadinę skambiu ,,Karklinių bangos“ pavadinimu bandė visko mačiusiems bei patyrusiems rajono ugniagesiams lipti ant kulnų... Antroje rungtyje reikėjo užgesinti degančią šašlykinę – čia geriausiai pasirodė Sodėnų ugniagesiai. Po trumpos pertraukėlės, pailsėję bei pasivaišinę nemokamu alumi ir kepta duona vyrai dar sykį kibo prie vandens žarnos, tik šįkart jie turėjo ją traukti. Šios rungties metu sužibėjo ,,Rausvės“ gaisrininkai, įveikę net penkias komandas, o žiūrovų sudaryta ,,Karklinių bangos“ komanda užėmė antrąją vietą!
  Žinoma, renginys neapsiėjo ir be nuotaikingų akimirkų, mat susirinkusiuosius linksmino iškalbingasis vedėjas Liutauras Kasiulaitis, į savo linksmą programą įtraukęs ir būrį žiūrovų.
Na, o pasibaigus visoms rungtims bei žaidimams, kiekvienas galėjo pasivaišinti dar ir virtomis dešrelėmis su kopūstais.
  Šventės pabaigoje už puikiai praleistą laiką jos organizatoriui Rausvės ugniagesių komandos vyr. vairuotojui Algimantui Treikauskui padėkojo savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Audronis Stroginis, kuris vylėsi, jog Vilkaviškio rajono ugniagesių parodomosios varžybos taps tradicija ir vyks kiekvienais metais.

 Vaizdo įrašas

,, Žinoma, renginys neapsiėjo ir be nuotaikingų akimirkų, mat susirinkusiuosius linksmino iškalbingasis vedėjas Liutauras Kasiulaitis, į savo linksmą programą įtraukęs ir būrį žiūrovų."

Antroje rungtyje reikėjo užgesinti degančią šašlykinę.


Pasibaigus visoms rungtims bei žaidimams, kiekvienas galėjo pasivaišinti virtomis dešrelėmis su kopūstais.


9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Smagu skaityti ir tikrai džiaugiasi širdis kad tai Karkliniuos o jau turejo buti uzdaryti.Aciu Adui
organizatoriui Algiui ir dar nezinau kam.

Anonimiškas rašė...

Nera cia ko dekoti tam Adui...

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia reikia dekoti 2 moterims is Karkliniu kaimo,kurios savo laiku ir kuru leke i Vilniu, i departamenta,kad "Rausves" komanda isliktu, nes zmones kurie apie komandos uzdaryma zinojo ir turejo musu nuomone sokt rupintis,ramiai sau TYLEJO.

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip - didele padeka Jolantai ir Sigutei!!!

Anonimiškas rašė...

Jolitai!!!

Anonimiškas rašė...

Tik tokie žmonės,kaip Algis turi užimti vadovaujančius postus.Jis sugeba darbe buti ir reiklus, ir bendruomeniškas.Šventė buvo puiki.Prašytume ir kitu žmoniu,kurie užiima postus imti pavyzdi iš Algio veiklumo darbe.

Anonimiškas rašė...

Super! Tiesa

Anonimiškas rašė...

Be Sigutės ir Jolitos pagalbos pabaiga butu buvus liudna.................................punktas butu uzdarytas,sugebekim tai pripazinti,ir zemai nusilenkti sioms veiklioms moterims!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonimiškas rašė...

Negalima taip pasakyti,juk jis jaunas žmogus daug savo laisvo laiko skiria Karkliniu veiklai parodyti mums visiems.Jam taip pat turime buti dėkingi.