šeštadienis, spalio 20, 2012

Filomenos Taunytės viešnagė Karkliniuose


Spalio 20 dieną Karklinių kultūros namuose kartu su savo padėjėju viešėjo viena žymiausių liaudies medicinos žinovių Lietuvoje, gydytoja, publicistė Filomena Taunytė.
Į susitikimą su daugiau nei penkiasdešimties metų patirtimi turinčia medike susirinko ne tik karkliniečiai, bet ir būrys aplinkinių kaimų gyventojų. 

Porą valandų trukusioje paskaitoje 88 – erių metų gydytoja pasidalino savo sukaupta patirtimi apie sveiką gyvenseną, cheminių vaistų neigiamą įtaką žmogaus organizmui, juodos naminės duonos bei druskos naudą mūsų sveikatai. Alternatyviosios medicinos šalininkė į susitikimą su savimi atsivežė ir medūzą stiklainyje primenantį arbatinį grybą, kitaip dar vadinamą Tibeto žole ar Kombučiu. Anot gydytojos,  šis grybas turi gydomųjų savybių bei nemažai vitaminų, reikalingų mūsų organizmui.
Išklausę naudingos paskaitos ir praktiškų patarimų, susirinkusieji galėjo asmeniškai pasikonsultuoti rūpimais klausimais bei įsigyti jos knygų, kurios akimirksniu buvo išgraibstytos. Keletą jų viešnia padovanojo ir kai kuriems karkliniečiams.
Po susitikimo likusieji kartu su gydytoja patraukė į šalimais esantį parkelį, kur kaimo gyventojas Jurgis Tekorius, padedamas jaunuolių pasodino Filomenos Taunytės liepaitę.
Karklinius aplankę svečiai labai gėrėjosi gražiai sutvarkyta kaimo gyvenviete bei vylėsi, kad dar bus progų čia apsilankyti. 



1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Jei kam ir atsibodo tos pagyros beveik tiems patiems zmonems,bet jie ju nusipelno.Ziauriai patiko,aciuuuuu.