trečiadienis, sausio 25, 2017

Pertvarkomas pašto tinklas kaimiškose vietovėse: Žadama naikinti Keturvalakių paštą

Editos Dockevičienės nuotr.
Didžiausia pašto paslaugas teikianti valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas keičia savo paslaugų teikimo kaimiškose vietovėse tvarką. Šiais metais yra užsibrėžta kaimiškose vietovėse pašto paslaugas teikti kur kas modernesniu būdu – jos greitu metu bus teikiamos gyventojų namuose arba Ateities laiškininkų mobiliuose paštuose. Taigi, kaimiškose vietovėse veikiančių įprastų pašto skyrių, tarp jų ir Keturvalakių, artimiausiu metu turėtų nelikti.

Įgyvendinant „Ateities laiškininko“ modelį žadama reorganizuoti 350 stacionarių ir 27 kilnojamų paštų, kuriems priskirtose gyventojams aptarnauti apylinkėse dirbs mobilūs Ateities laiškininkai.

Mobilūs Ateities laiškininkai bus aprūpinti išmaniąja įranga, tad kaimuose gyvenatys žmonės, paskambinę telefonu galės užsisakyti tam tikrą paslaugą ir išsikviesti laiškininką į savo namus. Laiškininko išsikvietimas į namus bus nemokamas.

Keturvalakių seniūnijos pastate yra įsikūręs ir Lietuvos pašto skyrius
Į šią Lietuvos pašto pristatytą naujovę kaipmat sureagavo ir Karklinių bendruomenės pirmininkė Jolita Sidabraitė-Tekorienė. Karklinių gyventojams paskelbusi šią žinią ji kvietė žmones išsakyti savo nuomonę vasario 21 dieną vyksiančiame Vilkaviškio savivaldybės organizuojamame pašto vadovybės susitikime, kuriame bus pristatyta „Ateities laiškininko“ koncepcija:

„Kiek man žinoma, Vilkaviškio savivaldybėje organizuojamas pašto vadovybės ir valdžios (dalyvaus seniūnijų seniūnai) susitikimas, kuriame bus pristatomas „naujas pašto modelis“ (čia aš taip įvardinau). Planuojama, kad visą dabartinę teritoriją aptarnaus vienas darbuotojas, neliks pašto pastate, tad apie spaudos pasiekiamumą tokiu laiku, kokiu atvyksta dabar reikėtų jau pamiršti. Kadangi visas akcinės bendrovės Lietuvos paštas akcijas valdo valstybė, kuriai atstovauja Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, o mes esame šios valstybės piliečiai, tad turime teisę išsakyti ir savo nuomonę, ką Jūs galvojate ar reikalingas/nereikalingas paštas (stacionarus, nekilnojamas) kaimo centruose? Ir kodėl?“ 

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tikekimes, kad pasiteisins ši naujovė ir bus patogi.

Unknown rašė...

is pradziu ,,ateities pastas,, nekainuos nieko beabejo kol zmones pripras prie jojo..

Anonimiškas rašė...

Kaip vienas darbuotojas spės laiku teikti paslaugas tokioje didelėje teritorijoje? Kaip bus organizuotas spaudos pristatymas? Labai daug neaiškumų. Kodėl šią naujovę nori pradėti įdyvendinti nuo kaimo, kur jau ir taip nieko neliko? Taip galima sugalvot, kad ir seniūnijos pastate sėdinčių nereikia. Bet ar tikrai?

Anonimiškas rašė...

O ką darys su tais kurie neturi telefono?Padovanos :)Abejoju.Galą su galu nesuduriantys galėjo nors mokesčius susimokėti,pasikalbėti ir išsikalbėti savo bėdas,senovėje kunigas,daktaras ir paštininkas buvo jungiamoji grandis bėdoje.O kas dabar? Laukiame kol pradės uždarinėti bažnyčias,o paskui tegu ir seniūnijas.

Anonimiškas rašė...

Kiek ilgai tos pašto paslaugos bus nemokamos - pusę metų, metus. O paskui mokėsime kaip dideli,nes niekur nedingsi. Šiais laikais ir arklys arklio už ačiū nekaso.Bus kaip su bankais - iš karto paslaugos nemokamos, o dabar už kiekvieną pavedimą po 30 centų, už pažymą 15-30 eurų. Visi pinigus pažįsta.

Anonimiškas rašė...

Jeigu grynaisiais pinigais banke darai pavedimą, operacija kainuoja iki 3 eurų... Visiška bankų savivalė. Ar nesavivaliaus taip ir Lietuvos paštas?

Raminta rašė...

Iš vienos pusės, džiugu, kad apskritai daromi kažkokie sprendimai ir galvojama, kaip viską optimizuoti. Tačiau iš kitos pusės, tai vėlgi papildoma paslauga, kuriai ir valstybė išleis pinigų, ir žmonės, tikriausiai, ateityje turės už tai mokėti. Dideliuose miestuose taip pat pašto paslaugos yra mokamos, nors pvz. pašto skyrius Vilniuje yra ne vienas ir nereikia papildomai važiuoti kažko surinkti. Tiesiog tai yra paslauga. O už paslaugas mokama.