sekmadienis, vasario 10, 2013

Žiemos šventė ,,Karkliniai 2013"


Gana vėsų, tačiau giedrą šeštadienio rytą prie Karklinių užtvankos vyko neeilinė žiemos šventė, pavadinimu ,,Karkliniai 2013‘‘, pritraukusi ne tik kaimo gyventojus, bet ir jo svečius. Vieni į šią gražią vietovę  susirinko nuo pačio ryto dalyvauti žvejų varžybose, antri – smagiai praleisti laiką kiek vėliau vykusiose žiemos išvarymo apeigose. 
    Į surengtas žvejų varžybas užsiregistravo net dvidešimt penki dalyviai, tačiau tik devyniolika galėjo pasidžiaugti Karklinių užtvankoje pagautais laimikiais, mat penki žvejai visiškai nieko nepagavo, o vienas buvo net diskvalifikuotas. Varžybos vyko tris valandas, o po jų buvo įteikiami apdovanojimai. Prizus gavo tie žvejai, kurių bendras viso laimikio svoris buvo didžiausias. Pirmąją vietą laimėjo marijampolietis Vaidas Šalaševičius, pagavęs 1,160 kg žuvies. Šiam žvejui atiteko specialus prizas bei Keturvalakių seniūno Gintauto Urbšio taurė. Antrąją vietą užėmė karkliniškis Audrius Žemantauskas, kurio laimikis svėre 1,080 kg, o trečiąją vietą - Kęstutis Mažeika su 0,760 kg žuvies laimikiu. Už didžiausią pagautą žuvį prizas atiteko vietiniam žvejui Gediminui Mineikai, kurio žuvis svėrė 0,350 kg. Tarp visų dvidešimt penkių žvejų varžėsi tik viena moteris - Vida Piliukaitienė, sugavusi 0,180 kg žuvies. Taip pat buvo apdovanoti jauniausias bei seniausias dalyviai -  Aivaras Bendaravičius (gim. 2001 m.) bei jau minėtas Gediminas Mineika (gim.1957 m.). Šventės svečiai taip pat galėjo pasivaišinti ir vietoje keptais ,,čirviniais“ blynais bei žvejų virta žuviene.
 
   Iškart po apdovanojimų vyko žiemos išvarymo ,,ceremonija“, kurios metu degė didelis sukrautas laužas bei skambėjo nuotaikinga muzika. Savo plojimais šventės svečiai galėjo palaikyti gražiausia kauke pasidabinusį Užgavėnių persirengėlį bei stebėti tradicinę Lašininio ir Kanapinio dvikovą. Tam, kad išvytų žiemą ne tik iš kiemo, bet ir iš širdies buvo deginama pati nelabosios žiemos dvasia Morė. Šį pagrindinį šventės atributą sukūrė kaimo poetė Regina Mineikienė ir bendruomenės tarybos pirminkė Vilija Svygrienė. Taip pat šventės pabaigoje patys vikriausieji turėjo progą išbandyti savo jėgas rogučių lenktynėse.
   Pasak šventės organizatorės, kaimo seniūnaitės Sigitos Urbaitienės, mintis surengti žvejų varžybas kilo dar pernai metais. Seniūnaitė džiaugiasi, jog prie šio dvigubo renginio įgyvendinimo mielai prisidėjo nemažas būrys Karklinių kaimo gyventojų, kuriuos visus būtų sunku išvardinti – vieni nuo ankstyvo ryto gaudė žuvis, kiti iš jų ruošė žuvienę, o Keturvalkių seniūnijos kultūros darbuotojas Arnoldas Gabanaitis, paprašytas kaimo seniūnaitės parūpino muziką bei atliko renginio vedėjo vaidmenį. Taip pat išskirtinę padėką seniūnaitė norėtų pareikšti mūsų kaimo ūkininkui Giedriui Tekoriui, kuris tądien buvo pagrindinis šventės organizatorių pagalbininkas.


Pirmąją vietą žvejų varžybose laimėjo Vaidas Šalaševičius, pagavęs 1,160 kg žuvies. Šiam žvejui atiteko specialus prizas bei Keturvalakių seniūno Gintauto Urbšio taurė
Seniūnaitės nuotr.

Tarp Lašininio ir Kanapinio vyko įnirtinga dvikova
 




1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

kalbant del renginio vedejo ,galiu tik geriausius atsiliepimus issakyti :)
tik va tendencija yra tokia: kuo didesnis ubagas tiek tiesiogine, tiek dvasine prasme , tuo reiklesnis paprastiems smagiems susiburimams kaip kad sis.
negatyva galima visur izvelgti, bet tik laimingi zmones pozityva visur mato. tad nusiskundimus reiktu sakyti ne cia o sau paciam pries veidrodi... dziugu kad yra zmoniu kurie moka maximaliai pasidziaugti tokiais renginiais. aciu dar karta... "Negatyvai"- shame on you!!!