sekmadienis, lapkričio 20, 2016

Karklinių žuvelės gali gerokai patuštinti kišenes

Karklinių tvenkinyje žuvis gaudantiems žvejams įprasti mėgėjiškos žūklės įrankiai, matyt, pasirodė ne pats efektyviausias žvejybos būdas, todėl kai kurie iš jų sumanė „pagudrauti“ į tvenkinį primėtydami tinklų.
Karklinių tvenkinyje rastas tinklas
(nuotr. Mykolo Bapkausko)
Šio mėnesio pradžioje tai pastebėjo keletas mūsų kaimo jaunuolių. Jie žvejodami Karklinių tvenkinyje aptiko draudžiamus naudoti tinklus. Kas vandenyje paliko tinklus, deja, išsiaiškinti nepavyko. Juos  ištraukę iš tvenkinio vaikinai kaipmat sunaikino.

LR administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta atsakomybė už mėgėjiškos žūklės pažeidimus. Neteisėtas žvejybos įrankių, tokių kaip tinklai, naudojimas ir laikymas užtraukia baudą nuo 145 iki 290 eurų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu. Negana to, bauda dar padidėja atitinkamai už kiekvieną tinkle sugautą žuvį.

Taip pat derėtų žinoti, kad Karklinių tvenkinyje norint užsiimti mėgėjiška žvejyba yra privaloma tam įsigyti leidimą, kurio kaina dviems paroms yra 1,40 Eur, mėnesiui – 5 Eur, o metams – 14 Eur.

Žvejoti nemokamai be mėgėjų žvejybos leidimų turi teisę fiziniai asmenys iki 16 metų, valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir neįgalieji. Leidimą galima įsigyti interneto puslapyje www.tiketa.lt/LT/leidimas_megeju_zvejybai_isnuomotame_vandens_telkinyje__vilkaviskio_r__sav__13889

Žvejyba be leidimo gali užtraukti įspėjimą arba baudą nuo 7 iki 57 eurų su pažeidimo padarymo įrankių (pvz., meškerės, masalų) ir priemonių (pvz., valties) konfiskavimu ar be konfiskavimo. Taip pat skaičiuojama ir padaryta gamtai žala, t.y. sugautos žuvys.

Komentarų nėra: