penktadienis, vasario 03, 2017

Tarsi sekčiau būtą nebūtą pasaką

Mokytoja Laima Abraitytė atsako į Kęstučio Urbos klausimus

– Tradiciniai įžangos klausimai: iš kur Jūs, kieno Jūs? Arba kitaip: kur gimėte ir augote, kas buvo Jūsų tėvai, koks jų likimas?

– Aš iš Suvalkijos lygumų. Tokių lygumų, kad pas mane viešėjusi draugė aukštaitė nusistebėjo: „Na, ir kraštas čia! Už penkių kilometrų veda karvę ir matyti!" Taip, čia buvo matomi ir saulėtekiai, ir saulėlydžiai, krauju ir auksu atsispindintys molinės Bujauskų gryčios languose. O žiemą iš tolimų tolių, melsvai baltų vakaro platybių neužkliūdami ataidėdavo rogių skambalai... Tokie skaidrūs ir aiškūs!

Visas džiaugsmas – Rausvės upelis, į kurį darbymečiu atsigaivinti, plauti skalbinių ar gylėje išmaudyti arklių sueidavo ar net atvažiuodavo apylinkės žmonės.

Tėvas – Lietuvos kariuomenės savanoris kūrėjas – iš Lietuvos valdžios gavo 8 ha žemės dalijant Karklinių dvarą. Jis tą Suvalkijai nebūdingą grožio kampelį nusižiūrėjo dar jaunystėje – medžiodamas zuikius. Tai kokių dviejų kilometrų labai vingiuota Rausvės atkarpa, įrėminta stačiais skardžiais ir erdviomis žvyringomis pievomis. (Dabar kraštovaizdis nepataisomai sugadintas įrengus vandens telkinį.)

Tėvas buvo praprusęs žmogus, lankęs caro mokyklą. (Jis vyresniajai seseriai algebros uždavinius išspręsdavęs aritmetiškai.) Gerai kalbėjo rusiškai, susišnekėdavo lenkiškai, vokiškai. Domėjosi politika, visuomenės reikalais. Jis – aktyvusis, neramusis mūsų šeimos pradas. Kartais nenuspėjamas, kategoriškas, vienvaldys. Nebuvo tipiškas valstietis – visada jam trūko kantrybės, užbaigtumo, nuoseklumo tuose amžinai besiartojančiuose kaimo darbuose. Nemėgo jų, visada buvo kupinas sumanymų, idėjų. Pasistatė aliejaus spaudyklą („alienyčią"), vėliau pats be inžinierių susiprojektavo, užtvenkęs Rausvę, vandens malūną. Buvo aistringas medžiotojas: kai tik pūga, Bėruką į roges, pats į jas įgula ir – zuikių! Zuikiena buvo mūsų pietų kasdienybė, o kailiukai tapo vaikų kailinėliais. (Uodegytės ir kojukės – mokyklai: lentai valyti...) 


1944 m. vasarą sugrįžus „nenugalimajai", SMERS'as iš karto surinko daugelį kaimo vyrų, tarp jų ir mano tėvą. Tik Nepriklausomybę atkūrus, iš KGB archyvų paaiškėjo jo likimas – per dvi savaites jį nukankino ir nužudė pačioje pafrontėje. Iš pradžių po tardymo protokolais parašas ryškus, vėliau – vos vos pakraigliotas... Bejėgio, iškankinto žmogaus parašas. Jam buvo keturiasdešimt ketveri... Pase buvo įsidėjęs šeimos nuotrauką.
Motina švelni, gailestingos širdies, gera tiek žmogui, tiek gyvuliui. Keletą vasarų praleidusi pas dėdę kunigą Lenkijoje, išmoko literatūrinę lenkų kalbą („po warszawski"). Tai jai labai pravertė karo ir pokario metu. Buvo labai rūpestinga, mylėjo vaikus, gebėjo dirbti įvairius darbus. Turėjo retą estetinę nuovoką: gražūs buvo jos jaunystės rankdarbiai, mokėjo kad ir labai paprastu drabužiu pasipuošti ir gražiai atrodyti, visada žydėjo jos gėlių darželiai. Prieš mirtį laiko ji rankose mūsų atvežtas pirmąsias pavasario tulpes ir kalba: „Visą gyvenimą mylėjau gėles, norėjau jų..." Šypteli savo įprasta šypsenėle: „Bet ir turėjau jų..." Per pirmąją jos šermenų naktį sužydo visos sodo obelys. Kartą pasiteiravau, ar turėjusi artimų gerų draugių. Nesusimąstė: „Laimele, aš auginau šešis vaikus..."

Atmintin įstrigusi amžinai jos niūniuojama daina „Kad noriu, tai verkiu, / Kad noriu – dainuoju, / Nuo sunkių darbelių / Neišsivaduoju." Nelengvas buvo jos gyvenimas amžinai ribotais ištekliais auginant gausią šeimą su kategorišku, nuolat nerealiai planuojančiu, buityje nerūpestingu ir net aplaidžiu tėvu. Augome šešiese. Taigi kasdien „balius" – prie stalo sėda aštuoni žmonės. Ir tai ne vieną kartą! Šeši jų – augantys, išsibėgioję, parausviuose išsidūkę besočiai. Mūsų šeimoje nebuvo žodžio nevalgus. Reikėjo suktis motinėlei!


– Koks buvo Jūsų namų vidaus gyvenimas, šeimos santykiai? Kaip Jums, patyrusiai mokytojai, dabar atrodo Jūsų tėvų, šeimos pedagogika? Ko išmokote vaikystėje?

– Tėvas išmokė mylėti Lietuvą ir patsai už ją mūru stojo. Net ir istorinėse sumaištyse jo nuostata buvo aiški: „Rusas mums – ne motina, vokietis – ne tėvas!" Jis daug pasakodavo apie Nepriklausomybės kovas, mokė įsižiūrėti, įsiklausyti į gamtą, atskirti paukščių balsus, saugoti jų lizdelius. Tėvas mokė mus dainuoti. Susodindavo ant kopėčių, po vieną ant pakopėlės. Kaip kregždžiukus. Ir visi dainuodavome. O iš anapus Rausvės, iš už gero kilometro, atsiliepdavo Stankevičių mergaitės. Visos gražios, visos dainininkės, už mus vyresnės.

Kalbu apie visa tai ir pačiai atrodo, kad seku kažkokią būtą nebūtą pasaką. Toji natūralaus, nusistovėjusio, kad ir nelabai lengvo, gyvenimo pasaka baigėsi 1940 metų birželio 15–ąją ir į savo ramias vėžes jau niekada negrįžo. Visomis prasmėmis. Tėvas, išgirdęs tą lemtingąją birželio 15–osios žinią, anot kaimynės, druskos stulpu pavirto. Man tą dieną sukako lygiai septyneri.

Tradiciją dainuoti išsaugojome ir paauglystėje, ir jaunystėje. Ypač gerai susidainavę buvo mano vyresnieji labai muzikalūs broliai. Poezija į gyvenimą irgi per dainą atėjo – ir P. Vaičaitis, ir Maironis, ir S. Nėris. Bet juk toks istorinis visos lietuvių poezijos kelias. Nuo A. Strazdo, A. Vienažindžio, A. Baranausko, aušrininkų, pagaliau Maironio – visi tekstai dainuojami įaugo į tautos atmintį, tapo dvasine jos savastimi. Vadinasi, aš ėjau pramintu keliu...

Kai prieš metus su broliu važiavome į vyriausiojo šermenis, neįprastai pagerbėme jo atminimą. Tuo, kas mūsų gyvenime buvo graudžiai šviesiausia: pakeliui išdainavome visas jaunystės dainas!..
Auginant šešetą vaikų, reikėjo kažkaip juos tvarkyti, suburti, ne tik pavalgydinti.
Tėvo ir motinos pedagogika kai kur sutapo, kai kur iš esmės skyrėsi. Atminty giliai įsirėžę trumpais posakiais išsakyti mokymai ir požiūriai.

Tėvo: „Virbas lūžta, šluota nelūžta" (Eksperimentuodavome su tuo virbu ir su visa šluota akivaizdžiai.), „Visi už vieną, vienas už visus!", „Nesilankavosiu!", t. y. nepataikausiu, nepadlaižiausiu, neįsiteikinėsiu („Jūs, vaikučiai, taip darykit, kaip tėvelis daro..."), „Nenusileisk!", „Aš – ne kas, bet ir man ne bile (bet) kas!" (čia jau būdingas suvalkietiškumas).

Labai ryškiai iš vaikystės prisimenu girdėtą pasakojimą apie tėvo viešnagę Kaune pas motinos dėdę, aukštą valdininką. Nuvažiavęs, bėdų prispaustas, tėvas kažko prašyti. Priimtas buvo svetingai, bet kai šeimininkas gana atsainiai iš aukšto pareiškęs, kad prastam žmogui mažai ir tereikią (ar kažkaip panašiai), tėvas taip trenkęs kumščiu į stalą, kad net brangūs porcelianiniai puodeliai pašokę!.. Charakteris! O juk nuvykęs prašyti... Aukštasis valdininkas nesupykęs, greičiau susidomėjęs, gal net ir patsai susimąstęs dėl to „prasto žmogaus" poreikių.

Tėvas mokėjo apginti savo vaikus. Buvo atlaidus mergaitėms. Jo požiūris toks: blogiausia, ko gali laukti iš mergaitės, tai kad sterblėj parsineš klykiantį, o iš vaikų (t. y. berniukų!) – likdavo daugtaškis... Sūnus mokė apsiginti pačius. Bepigu jiems ir gintis, kad jie trys, ir visi stipruoliai. Nuolatinės treniruotės būdavo jų visų trijų imtynės su tėvu. Ko gero, jei tėvas būtų likęs šeimoje, greitai būtų savo trijulės neapėmęs.

Su kaimynų paaugliu, kuris kažkaip negražiai vyriausiąją mūsų seserį pravardžiuodavo ir erzino, tėvas taip pašnekėjo, įrėmęs savo kalavijo ašmenų aštrumo žvilgsnį, kad tam dingo bet koks noras švaistytis nešvankybėmis. (Tėvo žvilgsnis buvo ypač stiprus – vien juo pikčiausią šunį jis įvydavo į būdą. Tas, kad ir urgzdamas, pabrukęs uodegą lįsdavo – pati esu mačiusi.)

Buvau dar mažė, bet netyčia nuklausiau ir įsiminiau, kaip tėvas barė besidrovinčią savo brendimo ir dėl to nuolat besigūžiančią vyriausiąją seserį: „Moteriai krūtinė – gražu!" Čia tai jau man buvo naujiena!

Tėvo sukomanduoti, švęsdavome Motinos dieną. Visi apsimesdavome nieko nežiną, lėkdavome į pievas, šlaitus skinti gražiausių gėlių – tada žydėdavo raktažolės (vadindavome šv. Petro rakteliais). Slapčia pindavome vainiką, juo puošdavome motinos kėdę. Motina taip pat apsimesdavo, kad viskas kasdieniška, tik lūpose žaisdavo išdykusi šypsenėlė, o iš virtuvės sklisdavo visai nekasdieniški kvapai.

Pagaliau visi „atsimindavome", kad Motinos diena, mamą išbučiuodavome, sodindavome į puošniąją kėdę...

Motina mėgo auklėti konkrečiais pavyzdžiais. Pasitaikius progai, ji komentuodavo įvairias situacijas – kas gražu, o kaip nedera elgtis. Pamenu, vedėsi ji mane į kažkokį tolimesnį kaimą. Priėjome sodybą, lyg ir tą, bet motina tiksliai nežino, ar čia gyvena ieškomi žmonės. Sustojome prie vartelių. Per kiemą su kibirais eina moteris. Motina ir paklausia, ar čia gyvena tokie ir tokie. „Čia", – burbteli ir su tais kibirais eina tolyn. Motina pastovėjo, pastovėjo, bet vartelių neatidarė – grįžome be nieko atgal. Man paaiškino, kad taip labai negražu ir kaip reikėtų elgtis.

Kiekvienu atveju, kai žmogaus poelgis jai pasirodydavo nepriimtinas, negeras, negražus, ji tik pasakydavo: „O aš taip negalėčiau... " Jokio agresyvaus kritiškumo!

Labai paisė kalbų ir poelgių padorumo. Kartais, kai susirinkę keletas kaimynų savo šneką pradėdavo šiek tiek vyriškai pasodrinti, motina pertraukdavo:
– Na, vyručiai, jau patraukėte į lankas...
Pasakydavo pusiau juokais, be įtampos, be piktumo, bet labai aiškiai: prie vaikų negalima! Paklusdavo vyrai – motina turėjo įtaigos dovaną.

Niekada neleisdavo iš vaikų juoktis, jų pašiepti, iš jų pasityčioti. Nesvarbu – savų ar svetimų! Tai jai buvo šventa! Čia jau ji galėjo būti kategoriška.

Kai kurie motinos mokymai sutapo su tėvo, kai kurie gerokai ar visiškai skyrėsi.
Šeimos tarpusavio santykius motina reguliuodavo taip: „Mažesnis klauso vyresnio!" Taip, tai taip, bet vyresniojo pranašumas jau buvo jėga, o čia dar ir teisėta valdžia jam atitenka! Bet nesukontroliuos tėvai kiekvieno atvejo, o jaunesniesiems skiepijamas aklas paklusnumas, trukdoma jų natūraliai asmenybės raidai, saviraiškai.

„Musę per pusę!" – vadinasi, vaikai, dalykitės! Gelbėkite vienas kitą. Tai ir padėjo mums išgyventi, ištverti. Broliai, pokary besimokantys Kvietiškio zootechnikume, gaudavo ne tik stipendiją, bet ir maisto korteles. Duonute dalydavosi su manimi...

„Šieno vežimo niekas nežino" – nieko nemalonaus iš namų išnešti nevalia! Namai – mūsų, tik mūsų. Uždara erdvė! Man dar ir dabar, praėjus daugybei metų, nelengva kalbėti apie savo šeimos trūkumus, nesklandumus, skaudžius momentus.

„Nelįsk į priekį! Palauk, kol pakvies!" Vadinasi, neišsišok, nesistenk rodyti, ką sugebi. Ginčytina! Žmogus turi veržtis, įgyvendinti savo galimybes, turi nebijoti pasirodyti mokąs, galįs. Pasitraukimas į pašalį – daugelio nepanaudotų galimybių priežastis.
„Nusileisk! Na, būk didesnis! Būk protingesnis!"
„Dėl šventos ramybės!.. "

Tačiau ne dėl visko galima nusileisti! Negalima „šventos ramybės" pirkti bet kokia kaina! Tai pats tiesiausias kelias į susitaikymą, savo požiūrio išsižadėjimą, net bailumą ir metų metus širdyje pasiliekantį kartėlį. Antra vertus, motiną gerai suprantu. Ką be kompromisų gali daryti net ir tame pačiame mažiausiame – šeimos – kolektyve, kur bent pusė – ryškūs cholerikai! O kai dar paauglystė! O kai dar ir pokario skausmas, skurdas ir vargas... Ir darbai ne pagal amžių, ne pagal jėgas, ne pagal supratimą! (Juk broliai patys pastatė iš sudaužytų rąstų ir lentų likučių naują namą! Paaugliai!) Oi nelengva, nelengva buvo motinėlės našta! Tikrai bent valandėlei kvapu pritrauktum tą „šventą ramybę"!

Motina buvo ištvermingas, neleidžiantis sau palūžti žmogus. Jos dvasios tvirtybė ypač atsiskleidė po karo likus vienai su šešiais vaikais nuniokotuose, sudegintuose namuose, „karo artojų" išdraskytose dirvose, tapus „liaudies priešų" šeima.

Nedejavo. Ieškojo išeičių. Jų rasdavo. Neapsikentusi dėl nesibaigiančių pyliavų išdrįso į pačią žvėries irštvą galvą įkišti. Nuvyko tiesiai pas Vilkaviškio saugumo viršininką. Išdrožė: „Jums gal mano vyras – nusikaltėlis, man – mano šešių vaikų tėvas. Vaikus man reikia auginti. Maitinti." Tada žvirblio narsa nugalėjo katę!..

Mėgstami motinos posakiai: „Verkdamas kaktos neištaisysi", „Reikia ne bėdavot, o dirbt". Juos ne tiktai kartodavo – pagal juos gyveno.
Pabarimą, nepritarimą, net pasmerkimą motina išreikšdavo vienu žodžiu: „Negražu!" Viename žodyje ir etinis, ir estetinis įvertinimas. Man pačiai gyvenime dažnai tekdavo paklusti motinos išminčiai, bet neretai pašėlusia jėga prasiverždavo neapvaldomi tėvo genai!


– Koks Jūsų šeimos, giminės požiūris į knygą? Gal savo giminėje turėjote ypatingų šviesuolių? Kur išmokote skaityti: namie ar mokykloje?

– Skaityti išmokau labai anksti – penkerių sulaukusi ar gal dar net nesulaukusi. Šiandien tai nebūtų joks išskirtinumas – tai darosi įprasta.
Tada tai buvo visų nuostaba, gal todėl ir man pačiai taip atmintin įstrigę. Kaimynus ar svečius tėvas (vaikystėje jis visiems mums – šešetui vaikų – buvo „tėtelis") stebindavo liepdamas man garsiai paskaityti laikraštį. Svečiai ne visada patikėdavo ir tikrindavo pirštu baksteldami į kitą straipsnio vietą. „Egzaminą" išlaikydavau.

Iš tikrųjų tas mano „mokytumas" niekuo nestebina. Į mokyklą ėjo net keturi iš mūsų šeimos – sesuo ir trys broliai. Tiesiog nusiklausiau, susidomėjau.
Stebina net mane pačią kas kita – ta neapsakoma aistra skaityti, bet ką, bet kada: prie ugnies atšvaitų vakare, mėnulio pilnačiai šviečiant. Prisimenu nugirstą motinos ir močiutės pašnekesio nuotrupą. Pastaroji labai barė mamą, kam toji leidžianti man skaityti: dar maža, akis gadina, nesveika. Motina teisinosi: „Na, mamyte, ką galiu daryti – skaito ką nugriebus, ar būtų laikraštis, ar degtukų, ar papirosų dėžutė."

Kiti dar ikimokykliniai skaitymai buvo pas močiutę. Erdvi dviejų galų suvalkietiška stuba, didžiulis stalas, pasieniais suolai, plačių lentų grindys, iššveistos, nes klumpės paliekamos priemenioj, – tokia erdvė, kokios namie nė nesapnuota. Močiutė šeimininkauja su jaunu, dar nevedusiu linksmu sūnumi. Visur ramybė ir darna.

Šiuose namuose yra primusinė lempa. Kas tai – ir šiandien nepaaiškinčiau. Įkaitęs po stiklu įsižiebia toks tinklelis, kriaušytė, ir pasklinda šviesa, ne prastesnė už „Iljičiaus lemputės". Stubos erdvė prasiplečia, išryškėja galingi sienojai, lubų sijos. Ir dar ryškesnis Viešpaties žvilgsnis iš paveikslo – kur beeitum, jis tiesiai į tave žiūri: nusidėti jokios galimybės, mato!
Su šviesa į namus įžengia šventė. Nedažnai tai būdavo – juk brangu! Kai kiaulę mėsinėdavo, kai kalėdodavo kunigas. Bet linksmuolis dėdė Jonas tų progų padažnindavo – jaunystė nerūpestinga, spės dar prisitaupyti per visą gyvenimą. O ką čia iš tiesų ir susitaupė XX amžiaus žmogus – tik praradimus, tik netektis!.. Tiek ir džiaugsmo, kai netaupyta!..

Taigi tokiomis stebuklingomis progomis ant stalo atsirasdavo W. Hauffo pasakos. Moterys verpdavo, megzdavo, pusbernis vydavo pančius (tikra krėviška idilė!). O mudu su dėde Jonu garsiai skaitydavome. Pakaitomis. Pramainiui. Kai vienas pavargdavo, imdavosi kitas. Bet – o varge! – mano ištvermė būdavo menkesnė. Knapsėdavau klausydama, marindavo miegas. Močiutė susupdavo mane į pašildytą savo vilnonę languotą skarą, nunešdavo į nekūrenamą prieseklytį, įkišdavo į patalus, o į langą krebždendavo nušalnoti geltonieji jurginai, ūžavo rudens vėjai arba siausdavo žiemos pūgos. Kiek sielvarto būdavo rytais, kai dėdė erzindavo mane užmigus ir nesulaukus, kas atsitiko nykštukui Nosiai arba „Šaltosios širdies" didžiajam Petrui.

Ši garsinio skaitymo tradicija gyva buvo ir mūsų pačių namuose. Kai prasidėdavo ilgi rudens ar žiemos vakarai, tekdavo kedenti vilnas, plėšyti plunksnas ar aižyti pupų, pupelių ankštis. Nuobodybė! O ypač tas plunksnų plėšymas: užeidavo ir juoko priepuolių, ir čiaudulys – kildavo pūkai iki palubės! Tada sodindavo mane arčiau žiburio ir garsiai, ligi užkimimo skaitydavau visą vakarą.
Motina talkininkams visada naktipiečiams surasdavo ko nors skanaus. Mokėjo pasidžiaugti mūsų darbu, pagirti, paskatinti.

– Kaip matyti, namai Jums buvo svarbi gyvenimo mokykla. O ką paliko atmintyje pirmoji mokykla, kitos lankytos mokyklos? Ar prisimenate pirmąjį mokytoją? Kaip apskritai dabar žiūrite į savo mokytojus? Kas liko Jums autoritetai?

– Pirmoji mano mokykla – Keturvalakių pradinė (beje, įkurta Palioko ūkyje), pirmoji mokytoja – Judickienė. Tai ji man, penkiametei, leido paskui brolius atbėgti į mokyklą. Ryškus prisiminimas – jos surengta šventė, vaidinimas, atrodo, pavykęs, nes tą mūsų vaidinimą vežė net į apskritį – į Vilkaviškį. Tik, va, ten vaidinant ištiko mane bėda: aš, nykštukas, turėjau nutraukti milžinui pušnis (gal kad tasai prarastų savo galią?). Traukiu traukiu – nieko neišeina! Jau man ašaros už pirmų durelių, jau aš besubliūvanti iš visos sveikatos, bet va – įgyvendinamas tėvo mokymas „visi už vieną!" Prilėkė mano broliai, nors jų tada scenoje neturėjo būti, ir padėjo man atimti iš milžino stebuklingąją jėgą.

Mokytoją Judickienę 1941 m. su mažute dukryte išvežė į Sibirą. Atsitiktinai susitikome jau Nepriklausomoje Lietuvoje. Ją Sibire dar teisė už lietuvišką veiklą, dukrytę atidavė į vaikų namus. Likimai. Lemtys. Atgulė mokytoja į Igliaukos kapelius... Tėvynėje. Bent tiek.
Apie mokytojus – ir šviesūs vaikiški prisiminimai, ir dabartiniai nemaža nugyvenusio, peržengusio įvairius lemtingus Tėvynės gyvenimo tarpsnius žmogaus pamąstymai.

Mokykla nebuvo be debesėlio. Greta pačių nuoširdžiausių, profesionaliausių mokytojų buvo ir atsitiktinių priklydėlių, smulkmeniškų, kietos širdies žmonių. Kai dėl nedidelių konfliktėlių su tėvais vaikams tekdavo atkęsti smulkų mokytojo kerštą... Kai negailestingai kampe būdavo klupdomi neklusnieji... Kai iš to kaimo vaiko, tiek jau maža teturinčio, būdavo atimama jo brangenybė – peiliukas žuvinėmis kriaunomis (matyt, ne laiku pasidžiaugė...). Kaip tasai, skaudžiai pamokytas, slėpdavęs tą peiliuką medinės būdelės plyšyje...

Vaikai atmokėdavo tuo pačiu – bijojo, nekentė ir vieną mokytoją Kurke praminė. (Suvalkietiškai kurkė – kalakutė. Bet kurkė skamba daug įspūdingiau, turi tam tikrą emocinį atspalvį. Kur jau ten tik kalakutė... )
Pagaliau sovietiniais laikais mokyklas ideologiškai sutvirtino politrukų tipo komsorgai, Stalino konstitucijos mokytojai, – mokyklų visagaliai!
Buvo. Bet man tokių kliuvo mažai. Ir atsiminimai ne apie juos, tuos atsitiktinius. O apie tikruosius. Apie mokytojus.

Mokytojų atsakingumas, įsipareigojimas, giluminis pedagogo profesijos prasmės supratimas, net užmirštant savus interesus. 1943–1944 mokslo metais įstojau į Marijampolės mergaičių gimnazijos antrąją „b" klasę. Neįtikėtina – klasėje buvo 58 mokinės. Įsidėmėjau todėl, kad auklėtoja vienuolė Mikelkevičiūtė ant klasėje kabinamo kryžiaus surašė visų mūsų pavardes ir atsiduso: kiek nedaug mūsų liksią, kol baigsime... Toks neįtikėtinas mokinių skaičius buvo todėl, kad vokiečių okupantai ribojo klasių skaičių – jiems nereikėjo inteligentų užkariautuose kraštuose. 

Todėl mokytojai į tas leidžiamas klases priimdavo tiek, kiek tilpdavo. Ir dar – mokytojai, pasirodo, nepaklysdavo tame vaikų galvučių miške. Gana greitai mokytoja Juronienė (įstabi lituanistė, raiškiojo žodžio puoselėtoja, daugelį metų dirbusi Marijampolėje, pedagoginę veiklą baigusi Saldutiškyje) nusistebėjo mano pažymiais: kai tik diktantas – 2+, kai atpasakojimas ar rašinėlis – 4+. Labai greit ji mane išmokė, ir visam gyvenimui, ir nosinių, ir išskirtinių sakinio dalių skyrybos.

O geografė Lapėnaitė, miela, moteriška, panaši į dūzgiančią kamanę, stebėte neatsistebėdavo, kaip net senos moterėlės turguje netingi ištarti viso žodžio – su visa galūne, – ir net jos „išdainuoti". (Matyt, buvo kilusi kažkur nuo Mūšos upyno, kur labai trumpinami žodžiai.) Taigi ji mane dažnai kviesdavo prie lentos atsakinėti. Mano buvo skardus balsas ir sekėsi pasakoti. Matyt, ji vis norėdavo pasiklausyti tų galūnių ir priegaidžių... Matematikas Kripaitis į mano matematinius gebėjimus beviltiškai numodavo ranka. Bet neengė, „apeidavo"...

–  Ir vėl „Rubinaičiui" itin svarbus klausimas: kokias, be Hauffo pasakų, vaikystės ir paauglystės knygas, kokią lektūrą prisimenate?

– Mano pirmoji lektūra buvo gana atsitiktinė. Išsikalbėjau kažkada su istorike mokslininke Inge Lukšaite. Ji vaikystėje sirgusi ir tada iš namų bibliotekos (trečiosios kartos inteligentų bibliotekos!) pylė iš eilės Ibseną ir kitus klasikus. Kiek suprasdama, kiek nesuprasdama. (Man iš ilgos pedagoginės patirties atrodo, kad vaikai supranta daugiau, negu mums atrodo. O ko nesupranta – tada ir nereikia! Reikės gal vėliau. Ir suaugusysis skaitydamas ne viską supranta. Pagaliau ir kūrėjas turbūt ne visada gali paaiškinti, ką ir kodėl pasakė... Bet čia jau į pašalius!.. )

Mano vaikystės lektūra nei labai įvairi, nei labai vertinga. Man tokių trečiosios kartos inteligentų knygų spintų šalia turėti neteko. O kas teko? Nežinau iš kur, ant aukšto mėtėsi Žywatos szwentuju (negarantuoju, kad antraštė tiksli, bet ir dabar akyse stovi tos išsižergusios w, sz, rz). Ten tai būta skaitymėlio! Ir kaip į verdantį aliejų kankinį pamažiukais gramzdina, ir kaip skerspjūve gyvą žmogų ketvirčiuoja. O tekstai taigi su kraupiomis iliustracijomis! (Neatėjo į galvą pasirausti senuosiuose raštuose, kelintais metais, kur išleista toji knyga.) Baisoka buvo skaityti, vartyti, bet ir įdomu! Kad jau įdomu, tai įdomu!

Namuose buvo dar motinos prenumeruojamas „Moters" žurnalas. Motina kiekvienų metų numerius savotiškai įrišdavo – suvarstydavo virvute – ir labai saugodavo (kiek buvo galima išsaugoti nuo šitokio būrio skaitytojų...). Man vasarą tekdavo parausviuose, žvyrynų pievose, ganyti kelias aveles. Bet aš pati buvau tikra avelė. Išsinešdavau kurį „Moters" komplektą, įnikdavau į jį, o mano gyvulėliai gerai žinojo, kurio kaimyno skanesnės avižos ar vasarojus. O baimės, baimės praganius! Išgelbėdavo namiškiai. Aišku, nepagirdavo. Kartą po tokio nuotykio visai iš galvos išėjo, kad žvyryne, kur ganiau, liko „Moters" komplektas. Naktį smarkiai lijo... Radau aš tą šlapią sulytą „Moterį" ir... palaidojau. Užkasiau žvyryne. Taip ir likau neprisipažinusi motinai. Jau keturiasdešimt metų, kai ir norėdama negalėčiau, – nebeturiu kam...

Mokėjau atmintinai Vytės Nemunėlio Meškiuką Rudnosiuką, vokiečių metais ėjo labai laukiamas vaikų žurnaliukas „Žiburėlis". Labai įsiminė iliustruota to meto knygelė Mokykla miške. Autoriaus neprisimenu. (Tai Adolfo Holsto 1943 m. lietuviškai išleista knyga. Vertė Vytė Nemunėlis. –Red. past.) Jos eilutės tapo mūsų šeimos folkloru. („Tad kaip ruoštis žiemai? Sakykite choru. / Protingas – rengs – viską – iš – anksto – su – noru. Ko moko tatai ir didžius, ir mažytį? / Kad nieko be saiko neturime ryti!")

Šios vaikiškos lektūros, ko gero, mūsų namams parūpino motinos sesuo teta Onutė (Ona Gratkauskienė), mokytoja lituanistė. Ją labai mylėjome. Atrodo, ir ji mus.
Buvau gal devynerių ar dešimties metų, mokiausi Keturvalakių mokyklos ketvirtame skyriuje. (Į mokyklą ir pradėjau eiti anksti, tik išmokusi skaityti, paskui tris brolius. Kaip kumeliukas.) Buvo mokytojas Karpavičius. Aš vis, sukus apsukus, – prie knygų spintos. Nusistebėjau – kokia didžiulė juoda knyga! Nusijuokė mokytojas: „Tai imk. Neškis!" Apstulbau – šitokia brangenybė! 

Pasirodo, tai kažkelintų metų „Kario" žurnalo komplektas. Na, ir nešiausi aš jį net persikreipusi namo. Tai buvo visiems skaitymėlio! Ypač broliams ir tėvui. Kaip šiandien matau laivo nuotrauką – ne tokio jau didelio, ne tokio jau grėsmingo, bet su gana rūsčiu prierašu po juo: „Prezidentas Smetona" eina audros pasitikti." Nelabai man siejosi tekstas su nuotrauka, bet tėtis paaiškino, kad „Prezidentas Smetona" – tai laivo pavadinimas. 

„Karyje" buvo ir linksmų, juokingų kūrinėlių. Įsiminė agitacija į Lietuvos kariuomenę Klaipėdos krašte:
Ach, mein Kind, tikrai pražūsi,
Kaipgi tu kareiviu būsi?
Lietuviškai kalbėt nemoki,
Geriau imk ir nevažiuoki!
Lieber Vater, alles gut, Noriu aš kareiviu būt!

(Vokiškus rašmenis ištraukiau iš regimosios atminties.)
Su tuo susijęs šuolis į šalį – pralenkiant geroką laiko tarpsnį. Kai jau grįžo į Lietuvą „nenugalimoji"... Galėjo būti 1945–1946 mokslo metai. Vadinasi, aš buvau trečioje ar ketvirtoje Marijampolės mergaičių gimnazijos klasėje (dabar būtų šešta ar septinta klasė). Buvome pavarytos krauti į sunkvežimio kėbulą bibliotekos knygų. Literatūroje tai paliudijo Henrikas Čigriejus savo apsakyme. 

Tik ten knygos iš kaimo mokyklų bibliotekėlių jau „keistųjų knygnešių" maišuose buvo suvežtos į vieną vietą. Na, o mes – dvylikametės, trylikametės – pačios savo rankutėmis krovėme jas į svetimųjų sunkvežimį. Kažkodėl nei klausėme, nei domėjomės, kur jas veš. Tiesiog gražiai, tvarkingai krovėme. Mums tų knygų leido pasiimti. Kas? Tikriausiai mokytojai. Aš išsirinkau P. Vaičaitį – apie jį žinojau, nes Suvalkijoje jį dainuodavo. Iš tėvo buvau išmokusi „Vai lėkite, dainos", „Oi ūžia švilpia blogas oras" ir kt. Pasiėmiau dar vieną ploną keistu viršelio zigzagu knygelę Šimtas pavasarių. Dėl juokingo (taip tada atrodė) pavadinimo. Bet man ji pasirodė negraži ir kažkur ją pradanginau. O Vaičaitį išsaugojau. Ligi šios dienos.

Taigi ir savo rankomis padėjau „kultūrinti" Lietuvą. Vaduoti ją iš buržuazinių nacionalistų ideologijos, – siųsti knygas į mirtį.

Mokydamasi gimnazijoje tuo sunkiuoju pokario laikotarpiu gyvenau gal porą metų pas padienę darbininkę Magdulę ir jos katę. Grįždavo moteriškė iš savo darbų kartais jau sutemus, surangydavo senus kaulus ant karšto mūriuko, gerdavo arbatą, mėgaudavosi atokvėpiu.
Ir staiga už durų: „Miau... " 
– Laimute, vaikeli, įleisk katę!..

Man tai kas – vieni juokai! Strykt ir kartu su šalto vėjo gūsiu įšoka vidun, grįžta namo medžiotoja. Laukiama. Šį prašymą įvykdyti man buvo nesunku. Bet va dėl ko niekaip nesutardavome. Aš iki išnaktų skaitau. Ką? Grafą Montekristą, Vinetu, Raitelį be galvos, Raupsuotąją, Vargdienius – viską, kas ėjo iš rankų į rankas, ir visada tik neilgam – dviem, trims dienoms. O pasišviesdavau pokariniu žibintuvu: suplotu viršumi sviedinio gilze, kurioje stora vilnonės medžiagos dagtis. Kadangi žibalo nebuvo, pildavome aliejaus. Smarvė, žinoma, bjauri ir suodžiai kaupiasi, nes rūksta. O Magdulės „kraičiai" – dvi pintinės (tiesa, aprištos) – kabo palubėje. O Magdulė dejuoja: „Mano kraičiai, mano kraičiai. Sujuos, surūks, sudvoks kraičiai!.. Mano kraičiai!.. "

Bet pamėgink, žmogau, palikti patį įdomiausią Grafo Montekristo ar Vinetu puslapį! Tai virš žmogaus galių! Čia jau tau ne katę šaltą vakarą į vidų įsileisti! Čia jau ir savų kraičių nepagailėtum!
Mūsų namuose knyga buvo ir gerbiama, ir mylima. Bet kaimo gyvenimas yra kaimo gyvenimas – čia nesibaigiantys darbai ir kiekvienam pagal jėgas (ar net ne pagal jėgas) pareigos. Skaitai? Tai nieko neveiki! Prie darbo!..

–  Kaip tapote mokytoja? Kas lėmė, kad pasukote į lituanistiką?

– Iš gimnazijos, baigusi keturias klases, perėjau į mokytojų seminariją. Pakalbino vienas berniukas seminaristas, pavėžinęs mane, einančią iš miesto, namo. Sakė, kad ten smagu mokytis, kad moka stipendiją. Va, čia tame pokario varge tai buvo tikras masalas. Ir nuėjau. Ir niekada, niekada nesigailėjau – iš ten išsinešiau didelius dvasios lobius. Mokytojų seminarijoje buvo dar likusi neužgesinta laisvos Lietuvos mokyklos dvasia: buvo ugdoma tarpusavio pagalba, solidarumas, darbštumas, savo, kaip pedagogo, šventos paskirties suvokimas. 

Mokykloje buvo labai gražios demokratiškumo tradicijos, pagarba mokiniui, nuolatos būdavo pabrėžiama, kad mes – tarytum kolegos, bendros vagos artojai. Buvo nuo „organų" gelbstimi tie, kurių socialinė kilmė „ne visai tokia..." Ypatingą toną visam seminarijos gyvenimui davė direktorius Pranas Naujokaitis – nepaprastos vidinės šviesos ir talento pedagogas. Stiprūs lituanistai: emocingesnis, poetiškesnis A. Tiešis ir racionalesnis, kietesnis K. Akelis. Po A. Tiešio pamokų visam gyvenimui mane apžavėjo Anykščių šilelis. Atsimenu, buvau apstulbinta ne tik poemos, bet ir pačios pamokos grožio. (Jau buvo bepradedąs formuotis ir profesinis žvilgsnis – mokydavomės pamokas stebėti, analizuoti ir vesti patys.) Man nebuvo jokios problemos pasirenkant studijuoti literatūrą ir paskui „širdžiai paliepus, partijai pašaukus" važiuoti mokytojauti į Viešvilę, kur dar tik devynios klasės tebuvo.

Sekėsi man ir universitete. Dar nesudaužyta Lietuvių literatūros katedra, dar man teko klausytis paskaitų ir dalyvauti seminaruose pačių iškiliausių Lietuvos kultūros žmonių: profesorių J. Lebedžio ir V. Zaborskaitės, daktarės M. Lukšienės, žaviosios I. Kostkevičiūtės. Dar dėstė prof. J. Balčikonis, kilo nauja talentingų kalbininkų karta. Keliauta užrašinėti, rinkti tautosakos su tada dar labai jaunu D. Sauka.

Rašau ir staiga pagalvoju: tokiais sunkiais, tokiais niūriais laikais gyventa ir dirbta! Tiek bjaurasties teko matyti ir per ją bristi, bet su kokiais žmonėmis likimas lėmė susitikti, bendrauti! Kiek šviesos, kiek dvasios stiprybės iš jų pasisemta! O kiek gražaus, šviesaus jaunimo per tuos darbo metus mokyklos slenkstį mynė. Tai ne tokia jau ir prasta dalia kliuvo. Gera dalia!

– Visą gyvenimą mokytojavote. Apie tai galėtume klausinėti ilgai, bet neturime daug erdvės Jūsų atsakymams užrašyti. Tad apsiribosiu tuo, kas mūsų žurnalui labiausiai rūpi: ar pastebėjote, kaip laikui bėgant keitėsi Jūsų mokinių santykis su knyga?

– Kodėl knyga buvo tokia populiari mano jaunystės metais? Manau, greta daugybės priežasčių buvo gelbėjimasis nuo labai rūsčios kasdienybės. Vienintelis dar prieinamas kelias į grožio, gėrio, į svajonės pasaulį. Šiandien tų kelių labai daug. Ir prasmingų, vertingų, ir dažnai brukte brukamų pigių, rėksmingų, tuščių, lengvai prieinamų, lengvai ir priimamų. Natūralu, kad imama tai, kas be vargo suprantama. Kad tik tuo kelias į kultūrą ir nesibaigtų. Todėl taip svarbu programų, vadovėlių, nukreipiančių ir į sudėtingesnę dvasinę veiklą, kokybė. Ir mokytojas! Jo profesinis pasirengimas, jo talentas, pagaliau atsakomybė. Čia jau ne garsūs žodžiai – atsakomybė už ateitį. Ateina, ateina tas laikas, kai sąžinę pradeda įkyriai kirbinti klausimas: „Tai ką čia tu, žmogau, gyvendamas nuveikei?" Kitam atsakydamas, galėtum ir pagražinti. Sau – nepagražinsi!

– Esate vadovėlių autorė – nuo 1971 m. iki šiol. Įspūdinga! Kaip keitėsi Jūsų vadovėlių turinys ir siekiniai?

– Savo pedagoginio darbo patirtį – ir ką pati suvokiau, ir ką iš kitų gavau – sudėjau į penktos ir šeštos klasės Skaitinius – literatūros vadovėlius.
Didysis mano vadovėlių tikslas – kad vaikai augtų ne tuščiažiedžiai, o visavertės asmenybės. Kad vaikams ši žemė liktų vienintelė, nors likimas nuo jos ir atplėštų. Kad ši kalba liktų ne vien komunikacijos priemonė, o motinos kalba (kurioje vien žodis gražu turi tokią neaprėpiamą prasmę!). Kad mūsų istorija, mūsų lemtis taptų kiekvieno istorija, lemtimi. Kad mūsų ateitis kiekvienam taptų mano ateitimi.

Šeštos klasės vadovėlis atsirado tik todėl, kad buvęs kultūros ir švietimo ministras Darius Kuolys – ačiū jam! – išleido mane metams atostogų jam sukurti. Abu vadovėliai sudaro vientisą sistemą. Laiko tėkmėje juos gludinau, tobulinau, daug kas buvo atnaujinama, artinama prie vaiko. Darbas buvo sunkus, bet įdomus ir mielas, galėjau savarankiškai savo sumanymus įgyvendinti. Visada buvo labai geranoriški „Šviesos" leidyklos žmonės, kilusias problemas pasitardami spręsdavome drauge.
Šiais vadovėliais įsivaizduoju tarianti padėkos žodį tėvams, buvusiems mokytojams ir mokiniams, nes ne tik aš mokiau juos, bet ir jie mokė mane. Gal kitos progos tam padėkos žodžiui ištarti jau ir nebebus.

Visada džiaugiuosi, kad mokiniai gali skaityti vertingą ugdomąją literatūrą. Bent jau vadovėlyje. Rinkdama vadovėliams kūrinius, perverčiau kalnus vaikų ir paauglių literatūros. Iš pradžių stichiškai, paskui suradau sistemą, atskirus serialus, nuolatinę, atsinaujinančią informaciją. Orientavausi į „Rubinaityje" skelbtus geros vaikų, jaunimo literatūros sąrašus, analitinius straipsnius, apibendrinimus, informacinę medžiagą. 

Tai įveda į šiandieninę, nuolatos kintančią vaikų literatūros erdvę. Man regis, dar ne visi žemesniųjų klasių mokytojai lituanistai yra pastebėję šį žurnalą. Kartais dirbdavau ir labai primityviai: nuėjusi į knygyną, atsisėsdavau prie lentynų ir pasivartydavau dar nematytas pačias naujausias knygas. Taip suradau Georgą ir Gloriją, Mažąjį Nikolą, Mamulę Mū, Anderseną, Angelą Vakarų rajone ir kt. Kaip smagu dar ir šiandien taip vartyti knygas! Nors ir prispirtai būtinybės.

– Dėkojame už nuoširdžius ir vaizdžius atsakymus. Ir atsiprašome, kad mūsų žurnalas toks netalpus. Bet... Jūs turite parašyti knygą!

Visos nuotraukos iš asmeninio L. Abraitytės archyvo  

Šaltinis: žurnalas „Rubinaitis“, 2011 Nr. 3 (59)

92 komentarai:

Unknown rašė...

Tai yra nuostabiausias dalykas, kokį aš kada nors patyriau. Aš apsilankiau čia, forume, 2020 m. Balandžio 17 d., Forume ir pamačiau nuostabius liudijimus apie gerus darbus, kuriuos atliko dr. Ilekhojie. Aš esu iš JAV. Niekada netikėjau tuo, nes anksčiau apie tokį stebuklą nieko negirdėjau. Joks organas nebūtų galėjęs manęs tuo įtikinti, kol dr. Ilekhojie nepadarė man nepaprasto darbo, kuris atkūrė mano 4 metų santuoką, per 48 valandas susigrąžindamas išsiskyrusią žmoną, kaip skaičiau internete. Aš buvau tikrai sukrėstas, kai mano žmona grįžo namo prašydama atleidimo, kad priimtų jos nugarą. Man tikrai trūksta žodžių, kad parodyčiau savo dėkingumą dr. Ilekhojie. Nes jis yra Dievas, kurį man ir visai mano šeimai atsiuntė dieviškas santuokos atkūrimas. Ar jums bet kokia pagalba reikalinga? Nedvejodami susisiekite su juo dabar. Jis taip pat specializuojasi toliau;

Skyrybų susitaikymas
Santuokos susitaikymas
Verslo augimas
Paaukštinimas jūsų darbo vietoje / biure
Bankų paskolų suteikimas
Gydo ligas, tokias kaip; Vėžys, hivas, AIDS, zikos virusas E.T.C.
Grąžinkite savo EX / meilužį
Grąžinkite savo žmoną / vyrą
Grąžinti savo vaikiną / merginą

Paštas: gethelp05@gmail.com

Ląstelės numeris: +2348147400259

Anonymous rašė...

Tai svetainė, kurią perskaičiau apie gydytoją Ilekhojie ir susisiekiau su juo, kad padėčiau man susigrąžinti buvusį vaikiną, kad jis vedė mane per šių metų kovo mėnesį. Grįžau čia, kad paskelbčiau apie jį. Gydytojas Ilekhojie padės jums išspręsti jūsų problemą, nesvarbu, ką išgyvenate. Rašymas apie rašybos ratuką man yra labai keistas, nes aš niekada netikėjau, kad galėsiu pasakyti, jog man padėjo rašybos raštvedys, grąžindamas mane buvusiam vaikinui pas mane po trejų metų, kai nebendravau. Perskaičiau apie gydytoją Ilekhojie iš kitų svetainių ir susisiekiau su juo man padėti, o per mažiau nei 48 valandas buvęs mano draugas man paskambino ir aš buvau laimingas, kad nori grįžti į mane. Mes susitikome penktadienį ir jis man pasiūlė ... Tai buvo pats gražiausias žiedas. Prašau visų čia esančių, susisiekite su gydytoju Ilekhojie, kad išspręstų jūsų problemą ir patenkintų jus žalojančiais santykiais. Meilė yra geriausias visų laikų jausmas. Siųsti jam el. Laišką (gethelp05@gmail.com) arba tiesiogiai per „whatsApp jam“ +2348147400259

Anonymous rašė...

Mano vyras paliko mane kitai moteriai: ar galiu jį sugrąžinti? Aš siūlau jums susisiekti su gydytoju Ilekhojie. Jis sugrąžino mano vyrą susitaikymo burtų pagalba. Veiksmingai veikia 28 valandas.

Šiuo metu esu pati laimingiausia moteris žemėje. Prieš keletą mėnesių mane palikęs mano vyras praeitą vakarą grįžo pas mane ir šaukė, kad aš jį paimsiu. Dr Ilekhojie yra tikra ir tikra psichika. Jis sugrąžino mano vyrą "Štai jo kontaktas, jei turite kokių nors problemų. Parašykite jam el. Paštu (gethelp05@gmail.com) arba paskambinkite / pakvieskite jį per: +2348147400259

Anonymous rašė...

Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinių rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr. Ilekhojie. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju Ilekhojie, jis atidavė mano susitaikymo burtas, ir mano vyras, kuris teigė, kad su manimi nieko bendra neturi, man paskambino ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Tiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ilekhojie taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų, teismo bylų, nėštumo burtų išgydymą, dvasinę apsaugą ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą (gethelp05@gmail.com) arba įtraukti jį į Tel / Whatsapp / Vibver: +2348147400259

Anonymous rašė...

Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinių rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr. Ilekhojie. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju Ilekhojie, jis atidavė mano susitaikymo burtas, ir mano vyras, kuris teigė, kad su manimi nieko bendra neturi, man paskambino ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Tiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ilekhojie taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų, teismo bylų, nėštumo burtų išgydymą, dvasinę apsaugą ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą (gethelp05@gmail.com) arba įtraukti jį į Tel / Whatsapp / Vibver: +2348147400259

Unknown rašė...

Aš tik noriu, kad visas pasaulis žinotų apie šį burtų tatuiruotę, su kuria susipažinau prieš kurį laiką, negaliu pasakyti visko, ką jis padarė dėl manęs. mano vyras paliko mane prieš 3 metus su vaikais naršydamas internete, kai internete sutikau šio nuostabaus vyro parodymus, nusprendžiau išbandyti ir mano vyras grįžta dabar ir mes vėl esame laimingi, negaliu pateikti visko, kas man padėjo raštu, viskas, ką galiu pasakyti, labai ačiū, esu labai laiminga ir jis mane patikino, kad daro daug magijos, įskaitant

Meilės burtai
Galios burtai
Sėkmės burtas
Nėštumo likimas
Santuokos burtai
burtai dėl gerai apmokamo darbo
Apsaugos burtai
burtažodis laimėti teismo bylą
sėkmės rašybos ir kt.

jei jums reikia rašytojo pagalbos dr. Ajayi, susisiekite su juo šiuo el. pašto adresu (drajayi1990@gmail.com) arba pridėkite jį whatsapp +2347084887094 ir aptarkite su juo savo problemą. Jis yra geras žmogus ir aš visada jam būsiu dėkingas.

Anonymous rašė...

Ačiū Dievui, kad aš patikėjau gydytoju ODION, perskaičiusi tiek daug liudijimų apie jo darbą ir nusprendžiau su juo susisiekti. Aš rašau savo parodymus, kurie niekada nemaniau, kad tai bus įmanoma. Prieš susitikdamas su gydytoju ODIOn, aš visa tai jaučiau prietaringais įsitikinimais ir rašyba nebuvo moksliškai įrodyta, kad tai tiesa, tačiau šis rašybos rašytojas privertė mane manyti kitaip. Jis yra geras žmogus. Po šio vyro pastangų susigrąžinau savo buvusį vaikiną po vienerių metų bandymo, bet nė viena galimybė nebuvo parodyta. Jei perskaitėte kokius nors liudijimus apie daktarą ODION, tai tiesa. Mano vaikinas paliko mane daugiau nei vienerius metus ir aš norėjau jį susigrąžinti ir bandžiau maldauti, kad jis grįžtų pas mane, bet jis man sumokėjo kurčias ausis ir padarė mane viešai kvailiu. Dr ODION'ą man pasiūlė mano draugas, kuris taip pat padėjo mano darbo vietoje, ir aš jam pasakiau, kad jis prietaringas ir kvailas, kad tiki tokiais fetišais. Bet po tiek minčių apie tai, aš internete ieškojau jo ir nusprendžiau susisiekti su juo el. Paštu. Jis netrukus davė man savo mobiliojo telefono numerį ir mes taip pat gerai kalbėjomės. Jis yra geriausias. Prieš pradėdamas rašyti, aš jau turėjau patikinimą. Per 2 dienas mano buvęs vaikinas po 1 metų pasityčiojimo iš nenaudingo vyro atėjo pas mane maldauti šį kartą. Aš nežinojau, ką šis vyras padarė, bet jam labai gera tai padaryti už mane. Aš dėkoju jam ir mano draugui, kad jis pažįsta jį per daug kasdienio gyvenimo. Tikiu, kad jis padės visiems, kas ateina pas jį, susisiekti su juo (drodion60@yandex.com) arba „WhatsApp jam“ +2349060503921.

Anonymous rašė...

Mano gyvenimas buvo sunaikintas, kai vyras man siuntė daiktus, po 13 metų mes buvome kartu. Buvau pasimetusi ir bejėgė, išbandžiusi tiek daug būdų, kaip susigrąžinti vyrą. Vieną dieną darbe buvau išsiblaškęs, nežinodamas, kad man paskambino viršininkas, todėl jis sėdėjo ir klausė, kas tai yra, aš jam pasakiau, o jis nusišypsojo ir pasakė, kad tai nėra problema. Aš niekada nesupratau, ką jis turėjo omenyje, nesunku susigrąžinti savo vyrą, jis sakė, kad jis naudojo burtą, norėdamas susigrąžinti savo žmoną, kai ji paliko jį kitam vyrui. Mano bosas. Jis man davė DR ODION el. Pašto adresą, kuris padėjo susigrąžinti žmoną. Aš niekada netikėjau, kad tai pavyks, bet neturėjau kito pasirinkimo susisiekti su mano pasakymais, ir jis paprašė mano informacijos mano vyras galėjo pasiūlyti išmesti jam burtą ir aš nusiunčiau jam išsamią informaciją, bet po dviejų dienų mama man paskambino, kad mano vyras teisinasi, kad jis nori manęs grąžinti, aš niekada netikėjau, nes tai buvo tik sapnas ir aš turėjau skubėti pas mamą ir, mano nuostabai, klūpėdamas klūpojo, kad mano vyras prašytų manęs atleisti, kad jis nori manęs ir vaiko namo, kai aš pasakiau DR ODION pokalbį dėl staigaus vyro pasikeitimo ir jis aiškiai pasakė: man, kad mano vyras mylės mane iki pasaulio pabaigos, kad jis niekada nepaliks kitos moters. Dabar aš ir mano vyras vėl grįžome kartu ir pradėjome daryti juokingus dalykus, kurių jis dar nebuvo daręs, jis mane džiugina ir daro tai, ką manoma daryti kaip vyrui, nesikaupiant. Prašau, jei jums reikia bet kokios pagalbos, kreipkitės pagalbos į DR ODION. Jo el. Pašto adresas yra (drodion60@yandex.com) arba paskambinkite +2349060503921 ARBA taip pat „WhatsApp“

Anonymous rašė...


Mano vyras paliko mane ir pasakė, kad nebemyli manęs, praleidęs su manimi 9 metus. Mes turime gražią 5 metų dukrą. Aš nesugebėjau suprasti, kaip kažkas gali iškristi iš meilės po 9 metų, kad jis jaučiasi taip, kaip jaučia. Jis nebenori nieko daryti su manimi, kalbėtis su manimi ar matyti mane, jaučiu, kad mūsų santuoka gali būti išgelbėta, tačiau buvo apgailėtina, kai mano partneris nenori nieko daryti su manimi. Prieš kelias savaites draugas nukreipė mane pas daktarą Ilekhojie ir aš susisiekiau su juo per Whatsapp. Po 48 valandų mano vyras atėjo pas mane ir jis pripažino, kad viskas, ką jis man padarė, buvo neteisinga ir jis tikrai atsiprašė. ačiū dr. Ilekhojie, kai jis atliko puikų darbą, kad išsaugotų mano santuoką. (gethelp05@gmail.com) ir paskambinkite arba WhatsApp jam telefonu +2348147400259

Anonymous rašė...

Niekada iš tikrųjų netikėjau nė vienu iš šių dalykų, bet kai buvau praradęs sužadėtinį, man reikėjo pagalbos ir kur nors blogai pasisukti. Radau (drodion60@yandex.com) ir užsisakiau LOVE SPELL. po dviejų dienų suskambo mano telefonas. o mano sužadėtinis vėl skambino ir norėjo grįžti pas mane! Ne tik grįžk, burtų ratukas atvėrė akis, kad žinotų, kaip aš jį myliu ir reikalinga. „Burtų liejimas“ nėra smegenų plovimas, tačiau jie atvėrė akis, kad žinotų, kiek mes turime dalintis kartu. Rekomenduoju išbandyti visiems, kurie pateko į mano seną padėtį. Tai suteiks jums nuostabių staigmenų, taip pat jūsų mylimajam. Taip, kaip viskas turėjo būti. "Galite susisiekti su burtų siuntėju - EMAIL: (drodion60@yandex.com) arba WhatsApp jį telefonu +2349060503921.

Anonymous rašė...

Mes visada galime padaryti savo santykius geriausius mums, gyvenimą ar karjerą sėkmingais, kaip norime, tereikia įdėti tinkamas pastangas ir, jei manote, kad jums reikia pagalbos, tada ieškokite pagalbos. Po to, kai žmona paliko mane nuo širdies. Buvau vieniša, nuniokota ir liūdna, laimei, buvau nukreipta pas labai malonų ir galingą vyrą, vadinamą dr. ODION, kuris padėjo man parsivežti savo žmoną, o dabar jis mane myli kur kas labiau nei bet kada. Aš toks patenkintas gyvenimu, dabar ačiū labai dr. paštas: (drodion60@yandex.com) taip pat galite WhatsApp jį +2349060503921.

Unknown rašė...

Sakysiu pasauliui švęsti šį puikų liudijimą su manimi, niekada netikiu, kad kada nors kada nors galėčiau susigrąžinti savo buvusį meilužį. Mano istorija ir padėka atitenka dr. ODION. Kai mylimoji paliko mane, aš niekada negalvojau, kad galėsiu ją susigrąžinti po to, kai ji mane išgyveno, bet aš tokia laiminga, kad po dr. ODION įsikišimo aš sugebėjau norėdamas susigrąžinti savo meilužį po 48 valandų, ir aš didžiuojuosi galėdamas pasakyti, kad tam, kam kada reikia pagalbos susigrąžinti savo meilužę, jis turėtų kreiptis į dr. ODION elektroniniu paštu: (drodion60@yandex.com), todėl aš taip pat noriu leisti visi, kuriems ten reikia pagalbos, taip pat gali kreiptis į jį, kad jis taip pat galėtų jums padėti. rašykite jam el. paštu: (drodion60@yandex.com) arba „WHATSAPP“ jo karšta linija: +2349060503921

annonymous rašė...

Kai galų gale radau liudijimus apie šį burtų davėją dr. AJAYI, kaip daugeliui žmonių padėjo susigrąžinti savo mylėtojus ir sugedusius namus, susisiekiau su juo per jo „WhatsApp“ numerį: +2347084887094, nes mano vaikinas, kurį tikrai myliu visa širdimi, staiga pasikeičia ir atsisuko man nugarą ir nekenčia manęs be jokios priežasties, kai jis paliko namus, o vėliau išgirdau, kad jis gyvena su kita moterimi, toks elgesys buvo labai keistas, tarsi jis būtų manipuliuojamas, jis užblokavo mane iš visų savo socialinių tinklų ir aš negalėjau bendrauti su juo. Aš labai norėjau susigrąžinti savo vaikiną. Aš ieškau pagalbos iš jo artimų draugų ir šeimos narių, bet nesiseka sugrįžti. Aptaręs su DR AJAYI, jis man pasakė būtinus dalykus, kuriuos turėjau atlikti, o aš po 2 dienų savo nuostabai vykdžiau jo nurodymus, mano vaikinas man paskambino, kad jis grįžta namo, o nuo tada mes gyvename ramiai, susisiekite su didžiu dvasiniu vyru dr. Ajayi el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba parašykite jam savo numeriu aukščiau

Anonymous rašė...

Laba diena visiems, aš buvau šiame puslapyje gruodžio mėnesį, kai išgyvenau sunkų savo santuokos laiką ir ieškojau pagalbos, kad išspręstų problemą savo namuose, nes mano vyras prašė mūsų išsiskirti po 10 metų santuokos. Man pasisekė internete sutikti dr. Ajayi, galingą dvasinį žmogų, su kuriuo aptariau savo problemą, jis privertė mane suprasti, kad jie nėra nieko gyvenime be sprendimo, jis man pasakė būtinus dalykus, kuriuos turėjau padaryti, ir aš padariau taip, kaip nurodyta Trečią burtų dieną pradėjau pastebėti pagerėjimą savo namuose, o mano vyras visiškai pasikeitė į tai, kai mes pirmą kartą susitikome, jis visada manęs stebi ir niekada daugiau nieko nesakė apie skyrybas, aš dėkingas dr Ajayi, tu esi geriausias. Jei santykiuose išgyvenate sunkų laiką ir norite sprendimo, rekomenduoju jums dr. Ajayi. Susisiekite su juo „Whatsapp“ / „Viber“ numeriu: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

annonymous rašė...

aš išgyvenau pragarą savo santykiuose, kai sutikau daktaro Ajayi liudijimus - žmogų, kurį dvasiškai palaimino jo dievai, padėti žmonėms, išgyvenantiems sunkius santykių laikus. Mano sužadėtinis, kurį mes buvome kartu 6 metus, staiga sako, kad turėtume nutraukti santykius ir eiti savo keliais, aš stengiuosi suprasti, kas vyksta, bet negaliu suprasti, todėl aš parašiau daktarą Ajayi ir aptariau su juo savo problemą, jis paklausė man keletas klausimų ir jis man pasakė, kokia yra problema ir ką reikia padaryti, kad mano santykiai vėl pradėtų veikti, aš vykdžiau jo nurodymus, o mano sužadėtinė, kuri buvo atskirta nuo manęs 4 mėnesius, grįžo maldaudama sakydama, kad nežino, kas atėjo virš jo. Didelio dvasinio žmogaus daktaro Ajayi dėka esame laimingi vedę, turėdami geresnę finansinę padėtį. susisiekite su dr Ajayi šiandien, jei susiduriate su bet kokia gyvenimo problema ir turite ilgalaikį sprendimą. El. Paštas: drajayi1990@gmail.com ARBA „Whatsapp“ / „Viber“ numeris: +2347084887094

Anonymous rašė...

Mano vyras paliko mane dėl jaunesnės moters ir aš buvau nuniokota. Panašu, kad ji turėjo jį piktu burtu, Paulius per naktį be jokio perspėjimo atsisuko prieš mane. Tai nutiko praėjusiais metais, buvau beviltiška, todėl naudojausi kiekviena burtų perdavimo svetaine, kurią galėjau rasti be rezultatų. Draugas atsiuntė man nuorodą į daktaro Ilekhojie svetainę, ir aš susisiekiau su juo. Jis pradėjo dirbti praėjusią savaitę. Dėl viso jo nuostabaus darbo mano vyras ir aš vėl kartu. Aš tokia laiminga ir privilegijuota, kad mano pusėje yra toks puikus žmogus kaip tu. susisiekite su dr. Ilekhojie per „Whatsapp / Viber“ telefonu (+2348147400259 arba el. paštu (gethelp05@gmail.com)

Anonymous rašė...

AR JŪS VYKSTATE BET KOKIAM SUNKUMUI GYVENIMOJE IR NORITE, KAD TRŪKSTANČIO SPRENDIMO KONTAKTAS DR. AJAYI, JIS YPATINGAS VERBOS LYGINYS „Viber“ ar „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

Mano vyras planavo skirtis su manimi sakydamas, kad jam atsibodo mūsų sąjunga, buvau nustebinta, nes tai staiga atsirado ir mano instinktas man pasakė, kad kažkas negerai, vėliau sužinojau, kad mano vyras turi moterį lauke, aš to paklausiau , jis labai supyko ir pasakė, kad būtent todėl jis nori, kad mes išsiskirtume, jis paliko namus 6 mėnesiams, kai pamačiau raginimo vedėjos daktarės Ajayi kontaktą, moteris paaiškino, kaip ji galėjo pastoti ir turėti savo vaiką vartodamas vaistažoles po 9 metų santuokos, aš užmezgiau jo kontaktą ir paaiškinau jam savo situaciją su vyru, jis man pasakė, kad mano vyru manipuliuoja tamsi jėga, jis man pasakė kai kuriuos dalykus, kuriuos turėjau padaryti ir atlikti burtą, septynios burtų dienos, kai mano vyras grįžo namo ir nuplėšė skyrybų dokumentą, dabar mes visi gyvename laimingai, dėka daktaro Ajayi. Nesigėdykite savo problemų, ieškokite pagalbos ir ją išspręskite.

Anonymous rašė...

Santuokoje turėjau siaubingą laiką. Mano vyras užmezgė romaną už mūsų santuokos ribų ir tai lėmė mano problemas. Mano vyras buvo suplanuotas pardavinėti mūsų namus ir skirtis su manimi, kad jis ir jo mergina galėtų persikelti į kažkur kitur ir gyventi. Mano draugė, kuri žinojo, ką išgyvenau, paprašė manęs susisiekti su DR WALE, ji sakė, kad DR WALE buvo vyras, padėjęs savo pusseserės broliui susigrąžinti žmoną, kuri planavo jį palikti kitam vyrui. Kai susisiekiau su DR WALE ir paaiškinau jam savo bėdas, jis paprašė manęs ištrinti mano šauksmą ir liepė nebeverkti. Jis paprašė manęs susimokėti už Dvasinius daiktus, už kuriuos aš sumokėjau. Jis man pasakė, kad mano vyras ateis elgetauti per kelias dienas. Štai neilgai trukus DR WALE padarė tai, ką jis pasakė, kad darys, PAT per daug nustebau, kad gavau tekstą į savo telefoną, tai buvo mano vyras, kuris manęs prašė atleisti, kad jis niekada nesuprato, kas per jį blogai elgėsi. El. Paštas: drwalespellhome@gmail.com ARBA „WhatsApp“: +2347054019402

Anonymous rašė...


Ši istorija yra tikra. Aš turiu šešis draugus, gyvenančius skirtingose ​​šalyse: Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Lietuvoje, Lenkijoje ir Rumunijoje, kai kalbuosi su jais apie savo santuoką, kuri buvo apie tai, kad žlugdau tai, ką jų nuolat sakydavo susisiekti su DR WALE. DR WALE teigė, kad jo darbas yra tikras ir yra labai geri žmonės, kurie laikosi žodžių. jų žodžiu viskas, ką jie padarė už atlyginimą už PUNKTUS, kuriuos jis naudojo dirbdamas pas juos. Jie tiesiog liepė man vykdyti visus nurodymus, kuriuos jis man davė. Girdėjau daug gerų dalykų apie DR WALE, susisiekiau su juo ir pasidalinau savo problemomis. Pasakęs jam. Tada jis paprašė manęs sumokėti už prekes, kurias aš sumokėjau. Iš ten jis man pasakė, kad per kelias dienas mano vyras nebebus nutraukęs mūsų santuokos. Kaip pasakė po kelių dienų, vyras man paskambino ir pasakė, kad nebenori skyrybų. Šiandien, kai rašau tai, aš ir vyras vėl gyvename laimingai. Visa tai ačiū DR WALE ir mano geram draugui, kurie supažindina mane su DR WALE. Jūs taip pat galite džiaugtis DR WALE pagalba. Jo el. Paštas: drwalespellhome@gmail.com ARBA „WhatsApp“: +2347054019402

Anonymous rašė...

Du mano draugai ir aš esame gero DR WALE darbo liudijimas. Mano draugė Polina, jos mama sirgo STROKE LIGA, mano draugė sakė nematanti, kaip mama verkia skausmuose. Taigi ji susisiekė su DR WALE ir papasakojo DR WALE, kas vyksta. Ji pasakė, kad DR WALE davė jai nurodymą sekti, ir ji sumokėjo už daiktus, kuriuos DR WALE paprašė sumokėti. DR WALE padarė gydomąjį burtą savo mamai. Ji dabar laiminga, nes mama vėl grįžta ant kojų. Mano kitai draugei, vardu Marija, Marija sakė, kad DR WALE davė jai laimingą numerį savo loterijos žaidime, kurį ji žaidė. Ji sakė, kad DR WALE davė jai laimėtą numerį, dėl kurio ji laimėjo aštuoniasdešimt tūkstančių eurų (80 000 tūkstančių eurų) mano paties atveju vyras visada mušdavo mane dėl jos šuniuko, sakydamas, kad nori skyrybų, nes žinau, kad mano vyras nebuvo teisingas, laiku susisiekiau su DR WALE ir pasakiau jam apie savo vyro elgesį. Jis ką tik liepė sumokėti už prekes, kurias moku. Šiandien visa kita yra mano vyro nuojauta. Aš ir mano vyras, abu vėl gyvename laimingai. Visa tai dėka DR WALE. El. Paštas: drwalespellhome@gmail.com ARBA „WhatsApp“: +2347054019402

unknown rašė...

Ar išgyvenate skausmus savo sutuoktinių namuose ir norite ilgalaikio sprendimo? Dr. Ajayi yra tinkamas vyras šiam darbui. Savo santuokoje išgyvenau pragarą, kai susidūriau su įvairiais liudijimais, kaip jis padėjo išgelbėti daugelį moterų nuo skyrybų. jų vyrą ir taip pat palaimino daugelį moterų įsčių vaisiais, šį laikotarpį mano vyras nori skyrybų po to, kai buvau su juo 17 metų, aš paaiškinau savo situaciją daktarei Ajayi ir buvo sukurtas meilės burtas, mano vyras suplėšė skyrybų dokumentą ir mes gyvenome ramiai ir meiliai. Nesidrovėkite ieškoti pagalbos, susisiekite su daktaru Ajayi ir išsaugokite savo santuoką ar nutrūkusius santykius. „Whatsapp / Viber“: +2347084887094

unknown rašė...

Kadangi mūsų veidai yra skirtingi, todėl ir mūsų problemos yra, aš nežinau, kokius sunkumus jūs patiriate, tačiau noriu, kad jūs tai žinotumėte, jei tikrai norite išsivaduoti iš išbandymo. Jums yra sprendimas. Noriu visuomenei pristatyti vyrą, vardu Ajaja, kuris yra burtų šauklys ir prieš metus man padėjo išgelbėti mano santuoką. mano vyras išėjo iš namų sakydamas, kad jo nebedomina mūsų sąjunga, man tai buvo šokas, nes neprisimenu, kaip mes kivirčijamės, vėliau sužinojau, kad jis buvo su kita ponia, maldavau grįžti namo, kad būtų su manimi ir vaikai, bet jis nebeveikė pats, vėliau sužinojau vėliau, kad jį apžavėjo panelė, su kuria jis yra. Aš susisiekiau su daktaru Ajayi ir žavesys buvo panaikintas po 3 dienų burtų, o mano vyras grįžo namo. Dr. Ajayi sugeba atlikti bet kokį burtą. Susisiekite su juo per „Viber / WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

Anonymous rašė...

Jei laukiate skyrybų ir norite susitarti už teismo ribų arba nenorite, kad buvęs vyras ar žmona grįžtų namo, Dr. Ajayi yra tinkamas vyras šiam darbui, jo darbas tikrai įspūdingas ir be streso, aš niekada tokiu netikėjau dalykus, bet jis sugebėjo pakeisti mano suvokimą, kai po 10 mėnesių išsiskyrimo parsivežė mano vyrą namo, o mes dabar gyvename laimingai, mūsų finansinė padėtis pagerėjo, o namuose - ramybė. Esu dėkingas daktarui Ajayi, nes niekada netikėjau, kad mano vyras kada nors sugrįš kartu, tačiau daktaras Ajayi tai padarė. Jei jums reikia bet kokių gyvenimo problemų užkeikimo paslaugos, dr. Ajayi yra tinkamas žmogus šiam darbui. galite susisiekti su juo „Whatsapp“: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Anonymous rašė...

Ar turite nesusipratimų su savo mylimuoju, dėl kurio išsiskyrėte, ir bandėte su juo susitaikyti, bet jis/ji jums nesuteikia teigiamo atsakymo ir manote, kad jūsų santykiuose kažkas ne taip, ir jums reikia greito sprendimo , šiandien susisiekite su daktaru Ajayi ir pasirūpinkite, kad jūsų meilės gyvenimas grįžtų į gerąją pusę su buvusiu, daktaras Ajayi padėjo man atkurti ramybę mano namuose, nes mano vyras paliko mane 9 mėnesius ir gyveno su kita moterimi ir niekada nenorėjo grįžti namo, bet padedamas burtų davėjo dr. Ajayi jis grįžo namo po 3 dienų po to, kai dr. Ajayi padarė galingą atkūrimo burtą. Taigi, jei jums reikia greito sprendimo santykiuose ar santuokoje, naudojant burtų ratuką, susisiekite su dr. Ajayi dabar el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Viber / Whatsapp“: +2347084887094

Jis taip pat gali atlikti toliau nurodytą burtą
1. Loterijos burtai
2 Sėkmės burtai
3. Burtas laimėti bylą teisme
4. nėštumo burtai
ir tt ..

Unknown rašė...

Žmogus, dvasiškai palaimintas savo dievų, padėjo man atkurti taiką santuokoje po 9 mėnesių skyrybų mūšio su vyru. Man pasisekė, kad susisiekiau su juo per draugą, kuris padėjo laimėti loterijoje, burtų ratukas privertė mano vyrą atšaukė skyrybų procesą ir grįžo namo ir nuo to laiko gyvename taikiai. Jei turite problemų savo santuokiniuose namuose ir norite ilgalaikio sprendimo, susisiekite su dr. Ajayi „Whatsapp“ arba „Viber“: +2347084887094, galite susisiekti su juo el. Pašto adresu: drajayi1990@gmail.com .

annonymous rašė...

Noriu pasinaudoti šia galimybe padėkoti dvasingam žmogui, vadinamam daktarui Ajayi, kuris yra palaimintas sprendžiant santykius ar su santuoka susijusias problemas, pažįstu apie jį per draugą, kuris padėjo laimėti teismo bylą. buvo kalta ir ji sugebėjo pabėgti, buvo išsiųsta į kalėjimą. Leidau jai suprasti, kad mano vyras nori skyrybų po 9 santuokos metų, ji papasakojo apie daktarą Ajayi ir jis galėjo jai padėti išspręsti šią problemą. Taigi, aš susisiekiau su daktaru Ajayi ir jis padėjo man užkalbėti meilę, dėl kurios mano vyras persigalvojo ir mes gyvename taikiai. Galite susisiekti su daktaru Ajayi „Whatsapp“ / „Viber“: +2347084887094 Jei jums reikia pagalbos atliekant bet kokį dvasinį darbą.

annonymous rašė...

Laba diena, skaitytojai laiko save laimingais, jei ketinate skaityti, aš porą mėnesių nebuvau santuokoje, o mano sutuoktinis pažadėjo daugiau niekada manęs nekalbėti, visa tai atsitiko taip, tarsi kažkas manipuliuotų mano vyru , Nenoriu jo prarasti, todėl ieškau pagalbos internete, kai pamačiau vyrą, kuris kalbėjo gerus dalykus apie daktarą Ajayi, galingą burtų ratuką, jis aprašė, kaip daktaras Ajayi padėjo jam atgauti savo pareigas kaip direktorė didelėje įmonėje ir kaip jam sekasi gyventi dėl to. Aš susisiekiau su gydytoju Ajayi ir paaiškinau jam savo situaciją, jis man pasakė, ką reikia padaryti, ir aš vykdžiau jo nurodymus. Kai rašau tai, mano vyras žiūri į sportą, visa tai dėka daktaro Ajayi turiu šeimą. Jei susiduriate su bet kokiu gyvenimo iššūkiu ir norite ilgalaikio sprendimo, dr. Ajayi yra geriausia išeitis. susisiekite su juo „Whatsapp“ / „Viber“: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vardas Mellisa Hannah, aš niekada netikėjau meilės burtais ar magija, kol vieną kartą nesusitikau su šiuo ypatingu burtininkų ratuku, kai išvykau į Afriką vykdyti kažkokio verslo .. Jis tikrai galingas. Moteris, su kuria norėjau susituokti, paliko mane 1 savaitę iki mūsų ravėjimo ceremonijos ir mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Ji buvo su manimi 7 metus ir aš ją labai myliu .. ji paliko mane dėl kito vyro be jokios priežasties. Kai aš paskambinau ji niekada neatsiliepė nuo mano skambučių ir nenori matyti manęs šalia savęs ... taigi, kai papasakojau vyrui, kas atsitiko. jis padėjo man perskaityti kai kuriuos dalykus, o po skaitymų privertė mane suprasti, kad kitas vyras padarė keletą burtų dėl mano žmonos ir tai yra priežastis, kodėl ji mane paliko ... jis man pasakė, kad padės man užburti burtą, kuris ją sugrąžins. Iš pradžių buvau skeptiškas, bet ką tik pabandžiau ... Per 2 dienas , ji pati man paskambino ir atėjo pas mane atsiprašydama ... Negaliu patikėti, kad ji kada nors vėl gali sugrįžti pas mane, bet dabar džiaugiuosi, kad ji grįžo ir dabar esame susituokę su gražiais vaikais ir gyvename kaip laiminga šeima. į forumo pjūvį visiems reikia vyro.Jo el. pašto adresas yra
Skambinkite/WhatsApp: +2347055691377 arba
Paštas: drayo47373@gmail.com

Anonymous rašė...

Jei jums gresia skyrybos ir norite susitarti ne teismo tvarka, arba norite, kad buvęs vyras ar žmona grįžtų namo, daktaras Ajayi yra tinkamas vyras šiam darbui, jo darbas yra tikrai įspūdingas ir be streso, aš niekada netikėjau tokiais dalykais, bet jis buvo galėjau pakeisti savo suvokimą, kai jis po 10 mėnesių skyrybų parvedė mano vyrą namo ir dabar gyvename laimingai, man pavyko su juo susisiekti, nes draugas, padėjęs su žolelėmis išgydyti miomą, privertė ją pastoti ir pagimdė dvynį man jį rekomendavo. Esu dėkingas daktarei Ajayi, nes niekada netikėjau, kad aš ir mano vyras kada nors sugrįš, bet daktaras Ajayi tai padarė. Jei jums reikia buhalterio paslaugos bet kokiai gyvenimo problemai, dr. Ajayi yra tinkamas žmogus šiam darbui. galite jį pasiekti „Whatsapp“: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

unknown rašė...

Mano santuokos atkūrimo kelionė prasidėjo prieš 6 dienas, kai 20 metų žmona pakeitė mane į 10 metų jaunesnį vyrą. Man 54 metai, o jai 50. Keliavau per dykumą ir kelionės metu radau daktarą Ajaji. Dievas panaudojo jį, kad išgydytų mano sudaužytą širdį, ir pašalino mano skausmus savo galingos meilės burtu. man buvo nelengva bandyti ją sugrąžinti namo nesėkmingai, ir tai tapo kančia mano vaikams, ir aš kreipiuosi į jį pagalbos. galite susisiekti su dr. Ajayi el. paštu: drajayi1990@gmail.com arba jo „WhatsApp“ / viber numeriu: +2347084887094.
Jis yra žmogus, kuriuo galite pasitikėti savo rūpesčiais ir jis jūsų nenuvils

Anonymous rašė...

Laba diena, draugai, pagal profesiją esu slaugytoja, su sužadėtiniu draugavome 6 metus, bet turėjome rimtų problemų, nes jo mama nenori, kad susituoktume, ji naudojo kitą metodą, kad sūnus to nedarytų. susituokk su manimi, kol jis galiausiai išsiskyrė su manimi be jokios priežasties, aš jį labai myliu, todėl ieškau greito sprendimo internete ir man pasisekė, kad radau daktarą Ajayi, puikų burtų raitelį, kurį jo protėviai palaimino su super galiomis. jam ir jis man, kas sukelia mūsų nesantaiką, ir papasakojo, ką reikia padaryti, kad vėl turėčiau ramybę santykiuose, aš vykdžiau visus jo nurodymus ir šiandien mes laimingai susituokiame ir laukiamės pirmojo kūdikio. Jei turite problemų santuokos namuose arba norite, kad mylimasis susigrąžintų po išsiskyrimo, susisiekite su Dr Ajayi dabar, kad gautumėte ilgalaikį sprendimą el. paštu: drajayi1990@gmail.com arba Whatsapp / Viber numeriu: +2347084887094

Manice Majic rašė...

Mano buvęs meilės partneris grįžo mylėti ir pasitikėti manimi labiau nei bet kada anksčiau, vadovaujuosi paprastomis instrukcijomis, kurias gavo puikus meilės burtininkas jo asmeniniu el. paštu, man pavyko susisiekti ir gauti iš jo greitą pagalbą atkurti mano santuokos meilę ir laimę ( dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) taip pat šiandien galite sulaukti tokios pat pagalbos iš jo, kad susigrąžintumėte prarastą meilę arba atkurtumėte nutrūkusius santykius, o išsiskyręs partneris gali sugrįžti į meilę. tai įmanoma, nes man tai veikia per 2 dienas, mano buvęs meilužė man paskambino telefonu, kad atsiprašytų ir šiuo metu mes abu gyvename kartu su meile ir laime. ačiū Dr.Oduduwai už jo talentingas ir talentingas galias sugrąžinti buv.
norite magiškojo žiedo „Talisman“ greitų pinigų, turtų, turto ir šlovės. Stebuklingi skaičiai žaidimams laimėti, loterijos burtai... ir kt.
Prašome laisvai pasidalinti šiuo įrašu kituose tinklaraščiuose, forumuose ar svetainėje, kad kiti žmonės galėtų perskaityti ir rasti greitą savo meilės santykių krizės sprendimą. tiek daug žmonių žinos, kad yra geras sprendimas bet kokiam šeimos iširimui arba išsiskyrusi pora vis tiek gali sugrįžti į meilę.
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
Susisiekite su oduduwa šiandien per jo whatsapp numerį: +2349129715420

Unknown rašė...

Labai džiaugiuosi, kad mano iširusi santuoka buvo atkurta. „Neseniai susitaikėme, nors buvo sunku. Jau praėjo daugiau nei mėnuo, ir atrodo, kad viskas grįžo į savo vėžes. Jis pradėjo geriau su manimi elgtis, ir tai buvo mūsų abiejų gydymo procesas. Košmaras, trukęs beveik 3 metus, kol išsiskyrėme, pagaliau baigėsi. Atrodo, kad mes įsimylėjome iš naujo! Mes abu atidėjome praeitį ir bandome judėti į priekį – ir pirmą kartą per ilgą laiką ateitis atrodo daug šviesesnė. Negaliu žodžiais apsakyti, kokia dėkinga esu daktarė Ilekhojie! Atrodo, kad pagaliau iš naujo atradome vienas kito dalykus, dėl kurių pirmiausia įsimylėjome. Ačiū, daktare Ilekhojie, kad išgelbėjote mano iširusią santuoką ir sugrąžinote mano vyrą pas mane! Jei turite problemų santuokoje, susisiekite su Dr Ilekhojie per: (gethelp05@gmail.com) arba skambinkite / Whatsapp (+2348147400259)

Anonymous rašė...

Meilė niekada nepasiduoda, nepraranda tikėjimo, visada yra viltinga ir ištveria visomis aplinkybėmis. Suteikiu Dievui visą šlovę, kad į mano gyvenimą atvedė daktarą Igę Ajayi, padėjusį susigrąžinti žmoną, dėl kurios išsiskyriau vieneriems metams. Buvau paskutinis žmogus žemėje, priėmęs faktą, kad burtai egzistuoja arba veikia, tik tada, kai buvau nukreiptas pas daktarą Ige Ajayi, internete, kuris padėjo tiek daug žmonių savo galingais burtais. Neturėjau kitos išeities, kaip tik pabandyti, nes praėjus 3 mėnesiams po skyrybų buvau pažemintas savo darbo vietoje dėl depresijos, nes nežinau, ką daryti, kad ją susigrąžinčiau, bet ačiū Dievui šiandien, kad pasinaudojo Dr. Ige Ajayi, kad atgaučiau savo laimę ir meilės gyvenimą per 48 valandas. Tik praėjusią savaitę čia buvau paaukštintas atgal į savo pareigas ir esu čia, kad pasidalinčiau savo patirtimi su šiuo žmogumi, vardu daktaras Ige Ajayi. Nežinau, ką tu šiandien išgyveni, bet žinok, kad bet kurioje situacijoje visada yra išeitis. Daktaras Ajayi taip pat ruošia burtus, tokius kaip loterijos burtai, darbo burtai, burtai, skirti sustabdyti skyrybas, burtai išgydyti bet kokias ligas, apsaugos burtai, burtai, norint tapti sėkmingu, turtingu ir galingo teismo teisingumo burtai E.T.C. Susisiekite el. paštu drigeajayi@gmail.com. Telefonas/Whatsapp +2348057393990

Unknown rašė...

Niekada nemaniau, kad galiu būti tokia turtinga po to, kai bandžiau susitvarkyti ir pasirūpinti savo šeima, žaidžiau loterijoje, bet niekada nepasisekė laimėti, kol nepamačiau komentarų internete, kaip jis padėjo Laimi daug žmonių, po to aš juo netikėjau, bet vis tiek pabandžiau, parašiau jam žinutę el. paštu po kelių valandų jis atsakė, todėl pasakiau, ko noriu, jis man patikino sėkmę. jis taip pat pasakė man, ką turėčiau daryti, ir aš padariau viską, ko jis iš manęs prašė, po kelių valandų jis davė man laimingus skaičius ir parodė, kur žaisti, todėl aš padariau taip, kaip buvo nurodyta, mano didžiausiai nuostabai laimėjau, €15 000 000 mln. Esu turtingas ir laimingas, ačiū kunigui salamiui už pagalbą, be tavęs esu niekas. Jei jums reikia jo pagalbos, kad laimėtumėte, galite susisiekti su juo el. paštu purenaturalhealer@gmail.com ir WhatsApp +2348143757229

Anonymous rašė...

Aš taip pat esu tarp daugelio kitų, kurie prisijungs čia tik tam, kad surastų žodžių, kurie paguostų širdį nuo skausmo, kurį pajuto po kiekvienų išbandymų, susijusių su mano šeima, daugiausia dėl savo meilės gyvenimo, bet kaip gyvybė, kuri tai turi, gavau tokį komentarą tai čia, kuri buvo labai susijusi su mano istorija ir kaip santykių konsultantas, vardu DR Wale, įnešė tą džiaugsmą į jų gyvenimą ir padėjo išsigydyti nuo depresijos, kurią jie išgyveno, todėl aš susisiekiau su juo ir pasikonsultavau su juo dėl savo paties. ir aš džiaugiausi, nes šiandien esu dalis daugelio DR WALE suteikė naują gyvenimą, visiems, turintiems santykių ir kitų susijusių problemų, rekomenduosiu susisiekti su šiuo vyru, jis tikrai ras sprendimą tu. galite susisiekti su jo WhatsApp / Viber +2347054019402 ARBA drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Turėjau rimtų santykių su vyru problemų ir tai privertė jį išsikraustyti. Viskas pablogėjo, jis pradėjo lankytis klubuose, girtuokliauti ir apalpti. Kartais, kai kalbėdavomės telefonu, jis man grasindavo, jis tiesiog nebuvo savimi, o mūsų vaikai kentėjo nuo visų dramų. Aš jį labai myliu ir mes buvome susituokę 15 metų, todėl mums gimė trys gražūs berniukai. Taip pat buvau praradęs daug pinigų terapeutams ir burtų ratams. Buvau skolinga ir jaučiau, kad mano pasaulis griūva. Mano draugas, kuris padėjo padaryti tą patį, mane supažindino su burtininku, vardu Dr Ajayi, ir aš maniau, kad tai tik apgaulė, bet šį kartą viskas buvo kitaip. Aš padariau viską, ko prašė daktaras Ajayi, o po kelių dienų mano vyras paskambino ir pasakė, kad grįš namo ir nežino, kas jį ištiko. Mano vyras dabar turi darbą ir buvo blaivus, tai padėjo pagerinti mūsų finansus ir šiandien mes neturime skolų. Stebuklas, kuriuo niekada netikėjau, kad tai įmanoma, praradau viltį, kol radau galingą burtininką daktarą Ajayi. Jei turite sunkumų santuokoje / santykiuose ir bet kokių gyvenimo problemų, manau, dr Ajayi gali padėti susisiekti su gydytoju Ajayi per Viber / Whatsapp: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Anonymous rašė...

Noriu pasinaudoti šia įmanoma priemone, kad įvertinčiau vieną vyrą, kurį nuoširdžiai dėkoju ir labai gerbiu už jo man suteiktą pagalbą ir gerumą. Noriu pasakyti DIDELĮ AČIŪ DR WALE'ui, iš tiesų jūs esate PASAULIO DIDŽIAUSIAS RABOS RAIDĖJAS. DR WALE padėjo man susigrąžinti seniai prarastą santuoką su vyru, be jokių kompromisų žodžių, taip pat sugrąžino mano gyvenimą į šviesą, kai maniau, kad viskas dingo. Dabar esu naujas padaras, pasitelkęs jo galingą kerą. draugai čia, prašau, daugiau neieškokite šiukšlių siuntėjų, kurie veikia kaip tikri rašybos ratukai, TIKRIAUSIAS IR TIKRIAUSIAS RAŠBOS RAIDĖJAS yra DR. WALE PASAULYJE GREATIAUSIAS. jis toks ištikimas savo žodžiams ir jo žodžiai yra reikšmingi. susisiekite su juo dabar per WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vyras ką tik pabudo ir nusprendė, kad mūsų santuoka baigėsi. Jau keletą mėnesių mums su Rogeriu nesiseka, nes jis turėjo romaną su savo padėjėja darbe. Aš labai mylėjau savo vyrą ir nusprendžiau likti ir dirbti su mūsų santuoka. Per trumpą laiką Roger nustojo grįžti namo, o jo artimas draugas man pasakė, kad turi kitą butą, kuriame gyvena su ja. Buvau įskaudintas ir toliau ieškojau pagalbos, nes Rogeris skyrėsi nuo vyro, už kurį vedžiau prieš 10 metų. Laimei, radau daktarą Ilekhojie, kuris pažadėjo grąžinti mano vyrą man. Jis atliko susitaikymo burtą, kuris sugrąžino Rogersą ir dabar mes abu vėl džiaugiamės savo berniukais. Jei turite problemų, panašių į mano, atsiųskite Dr Ilekhojie el. laišką: (gethelp05@gmail.com arba susisiekite su juo Whatsapp +2348147400259

Unknown rašė...

Mane paliko aštuonerių metų vyras. Nevalgiau ir su niekuo nekalbėjau, daug verkiau, buvau tokia prislėgta, kad dėl viso streso atsidūriau ligoninėje. Vieną dieną internete ieškojau pagalbos, nes aš jį labai myliu ir juo rūpinuosi ir aš tiesiog noriu, kad jis grįžtų namo. Radau tiek daug liudijimų apie daktarą Ilekhojie, kad jis išsprendė tiek daug santykių problemų... Buvau priverstas jam paskambinti ir viską jam paaiškinti, nes mačiau daug gerų istorijų apie jį. Jis man pasakė, kad mano vyras grįš po kelių dienų, kai padės man susitaikymo burtą. Padariau kaip liepė ir pateikiau viską, ko prašė ir lygiai po 3 dienų vyras grįžo namo savo noru ir paprašė susitaikyti. Labai džiaugiuosi, kad daktaras Ilekhojie padarė, kaip pažadėjo. Jei norite pagalbos santuokoje, pasikalbėkite su daktaru Ilekhojie. El. paštas gethelp05@gmail.com WhatsApp/Viber +2348147400259

Anonymous rašė...

Labai džiaugiuosi galėdamas pasidalinti šiuo nuostabiu savo liudijimu.
Mano gyvenimas visiškai pasikeitė per 72 valandas. Galiu matyti save veidrodyje ir šypsotis. Pirmą kartą per amžių amžius pasitikiu savimi ir savo sugebėjimais. Mano vyras sugrįžo į savo gyvenimą padedamas daktarės Ibinobos. Jis atsiprašė po 48 valandų po burto sukūrimo. Jis sakė supratęs, kad niekada iš tikrųjų nenorėjo išsiskirti; jis negalėjo susidoroti su emocingu bagažu, kurį visą laiką nešiojau. Jis pasakė, kad mano, kad jis daro neigiamą įtaką mano gyvenime, ir manė, kad geriausia išeiti. Jis taip pat sakė, kad buvo sunku, kad aš visą laiką kalbėjau apie praeitį. Mes abu vienas kitam atleidome. (Mano kompensacijos čekis buvo gautas taip greitai ir man buvo pasakyta, kad liko keli mėnesiai). Esu gyvas įrodymas, ką daktaras Ibinoba gali padaryti. Labai dėkoju daktarui Ibinobai už nuostabų dalyką, kurį padarėte mano santuokoje. Aš dabar tokia laiminga. Su jūsų pagalba mes abu galėjome pamatyti ir pasakyti tiesą vienas kitam. Niekada anksčiau nemaniau, kad burtai gali padėti porai, man labai malonu susisiekti su jumis ir inicijuoti, kad visa tai įvyktų. Visi, turintys kokių nors problemų, gali susisiekti su Dr Ibinoba Whatsapp numeriu: +2348085240869, El. paštas: dromionoba12@gmail.com

Anonymous rašė...

Esu čia, kad padėkočiau daktarui Ajayi už mano santykių išsaugojimą. Jau ketverius metus draugauju su vaikinu, jam 39, o man 32. Mano vaikinas visada buvo toks rūpestingas ir mylintis, kad po to, kai prieš kelis mėnesius susižadėjome, jis pristatė mane visiems savo šeimos nariams ir draugams kaip savo sužadėtinį. Jau buvome suplanavę savo vestuvių datą, kol mano sapnai staiga pavirto košmaru. Vos kelios savaitės iki mūsų vestuvių, mano sužadėtinis pasikeitė tiek, kiek jis pasakė, kad nebesidomi santykiais vien dėl to, kad pavargo nuo manęs, aš žinojau, kad taip nutiko dėl jo buvusios draugės, kuri maldavo jį ateiti. Visą tą laiką grįžau, bet jis pasakė, kad neketina pakliūti į jos spąstus, bet kai pasakė, kad viskas baigėsi, aš žinojau, kad ji buvo priežastis. Visą naktį ir dieną verkiau iš širdies maldaudama savo sužadėtinį sugrįžti, nes jau buvome suplanavę savo vestuves, bet jis atsisakė, kol išgirdau apie burtininką daktarą Ajayi, susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, kad mestų. kai kurie burtai ir mano sužadėtinis grįš po 3 dienų po burto. Praėjus kelioms dienoms po burto, kaip pažadėjo daktaras Ajayi, mano sužadėtinė buvo pas mane ir klūpodama maldavo manęs atleisti, sakydama, kad jis gailisi ir nežino, kas jį ištiko. Ačiū daktarui Ajayi už mano santykių išsaugojimą, mes susituokėme prieš kelias dienas. Jei jums reikia burtažodžio bet kokiam burtų darbui, susisiekite su galingu dvasingu žmogumi Dr Ajayi per Viber / Whatsapp: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Anonymous rašė...

Šiandien esu labai laiminga su savo šeima. Mano vardas Bianca Bethune, gyvenanti KANADA. Mano vyras paliko mane geriems 4 metams ir aš jį taip myliu, kad nuo tada ieškojau būdo, kaip jį susigrąžinti, išbandžiau daugybę variantų, bet jis negrįžo, kol nesusitikau. draugas, kuris nuvedė mane pas daktarą IBINOBA, burtininko, kuris padėjo man susigrąžinti vyrą po 48 valandų...Šiandien aš ir mano vyras gyvename laimingai kartu DR IBINOBA yra geras žmogus, galite su juo susisiekti Dabar aš patarsiu rimti žmonės, kurie susidūrė su tokia problema, susisiekite su juo dabar, greitas sprendimas be streso, dabar aš jį vadinu savo tėčiu. Visada susisiekite su juo internetu, susisiekite su juo per whatsapp +2348085240869, El. paštas: dromionoba12@gmail.com

Anonymous rašė...

Kaip susigrąžinti buvusį meilužį, net jei tai atrodo neįmanoma.
Po trejų metų vaikino išsiskyrimo su manimi vos galėjau kalbėti neverkdama. Jaučiausi apakęs ir nežinojau, ką daryti, ir buvau sugniuždytas. Skaudžiausia, kad aš buvau nėščia nuo jo. Norėjau jį susigrąžinti. Dariau viską, ką galėjau, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui, labai norėjau jį susigrąžinti dėl meilės jam, maldavau jo visko, daviau pažadus, bet jis atsisakė. Paaiškinau savo problemą seseriai, o ji man pasiūlė kreiptis į burtininkus, kurie padėtų man burti, kad jį sugrąžinčiau. Nusiunčiau žinutę burtininkui DR WALE, ir jis patikino, kad nėra problemų ir kad viskas bus gerai, ir pasakė, ką reikia padaryti, ir aš pateiksiu reikalingus dalykus. Jis užkalbėjo ir stebėtinai po kelių savaičių man paskambino mano vaikinas. Tai buvo labai nustebinta, aš atsiliepiau į skambutį ir jis pasakė tik, kad labai gailisi dėl visko, kas atsitiko. Jis norėjo, kad grįžtume kartu. Jis taip pat sakė, kad mane labai myli. Buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, taip mes vėl pradėjome laimingai gyventi. ačiū DR WALE . Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atmeta, arba jūsų vaikinas persikėlė pas kitą merginą, daugiau neverk, kreipkitės pagalbos į DR WALE dabar. Čia jo kontaktas.
WhatsApp jam adresu: +2347054019402 arba
El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vyras ką tik pabudo ir nusprendė, kad mūsų santuoka baigėsi. Jau keletą mėnesių mums su Rogeriu nesiseka, nes jis užmezgė romaną su savo padėjėja darbe. Aš labai mylėjau savo vyrą ir nusprendžiau likti ir dirbti su mūsų santuoka. Per trumpą laiką Roger nustojo grįžti namo, o jo artimas draugas man pasakė, kad turi kitą butą, kuriame gyvena su ja. Buvau įskaudintas ir toliau ieškojau pagalbos, nes Rogeris skyrėsi nuo vyro, už kurį vedžiau prieš 10 metų. Laimei, radau daktarą Ilekhojie, kuris pažadėjo grąžinti mano vyrą man. Jis atliko susitaikymo burtą, kuris sugrąžino Rogersą ir dabar mes abu vėl džiaugiamės savo berniukais. Jei turite problemų, panašių į mano, atsiųskite Dr Ilekhojie el. paštu: gethelp05@gmail.com) arba susisiekite su juo Whatsapp +2348147400259

Anonymous rašė...

Noriu paliudyti apie galingą DR WALE, kuris išgelbėjo mano santykius. Turiu būti vienas iš nedaugelio, kuriems nėra sunku parodyti ir pasakyti kam nors, koks esu dėkingas už tai, kad mano santykiai yra melodingi ir sklandūs. Aš stengiausi pozityviau vertinti savo santykius su savo vaikinu, atrodo, kad tai truko amžinai. Kita ponia atėmė iš manęs mano sužadėtinį ir jie abu persikėlė į kitą vietą. Aš verkiau ir ieškojau, kad jis sugrįžtų, bet jis atsisakė priimti mano skambučius ir grąžinti žinutes. Mano draugas supažindino mane su galingu burtų raitininku, pavadintu DR WALE, kuris padėjo man išlieti labai galingą meilės burtą, kuris per kelias savaites sugrąžino mano sužadėtinį. Nustebau ir nustebau, kai mano sužadėtinis paskambino prašydamas manęs atleidimo dėl galingo DR WALE meilės burto. Jei turite kokių nors problemų dėl santuokos ar santykių, susisiekite su DR WALE šiais būdais. Galite jam paskambinti arba parašyti tiesiogiai per WhatsApp/Viber: +2347054019402 ARBA El.
drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Didelis Aura Lekavičius ačiū DR ISIKOLO už pagalbą atstatyti mano sugedusius namus. Nenuoseklumas buvo kasdienybė mano namuose ir santuokoje. Nuo tada, kai pradėjome per daug nesusipratimų, mano vyras turėjo siaubingą problemą ir drasko mano kūną. Keletą dienų jis tiesiog išvyko ir negrįžo iki paskutinių savaičių. Buvau nusiminęs ir bandžiau viską, ką galėjau, kad išspręsčiau problemas, bet nepavyko. Turėjau ieškoti pagalbos, o draugas man nurodė susisiekti su DR ISIKOLO, ką aš padariau. Niekada nežinojau, kad tai įmanoma, nes problemos tęsėsi ištisus dvejus metus. DR ISIKOLO patikino ir tik liepė juo pasitikėti ir tikėti, kad mano norai išsipildys. Jis sutvirtino mano santuoką savo stipriu meilės susijungimo ryšiu ir mano namai vėl puikūs, o mano vyras yra su manimi, kad daugiau niekada neišeitų. Taip pat susisiekite su juo ir tikėkite, kad jis gali jums padėti, nes jis neturi blogų įrašų. Tiesiog rašykite jam per WhatsApp/Viber: +2348133261196 arba el. laišką adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown rašė...

Meilė išlieka nuostabi, kai esate su savo sielos draugu, o laimė jums abiem garantuota. DR ISIKOLO privertė mane suprasti, kad galiu susigrąžinti tai, kas tau daro gyvenimą gražų, ir kaip tik tada, kai praradau viltį susigrąžinti savo vyrą ir jis grąžino jį man. Mes turėjome sudėtingus santykius ir visą laiką kovojome, o jo širdis buvo sudaužyta, o aš buvau apgailėtinas. DR ISIKOLO pateko į nuotrauką po kelių bandymų jį susigrąžinti ir nepavyko. Jis atkūrė meilę ir ryšį tarp manęs ir mano vyro, o po 48 valandų mes turėjome pasimatymą ir viską aptarėme, o dabar planuojame susituokti ir gyventi laimingai kartu amžinai. Žodžiai negali išreikšti mano dėkingumo DR ISIKOLO ir visiems, kurie apie jį gerai kalbėjo, niekada apie jį nemelavo, nes jis tikrai yra patikimas. Susisiekite su juo šiandien ir leiskite jam padėti ir jums. paštu: (isikolosolutionhome@gmail.com) arba rašykite jam per WhatsApp: (+2348133261196)

Unknown rašė...

Esu čia tam, kad padėkočiau DR ISIKOLO už pagalbą išgelbėti mano santykius. Mano vaikinas mane paliko, nes aš buvau greitas susižavėjęs ir kelis kartus su juo kovojau dėl nesaugumo, kai matydavau, kaip jis vis artėja prie bet kurios kitos moters. Neradau geresnio būdo, kaip priversti jį sugrįžti pas mane, o DR ISIKOLO man padėjo. Kai susisiekiau su juo, jis papasakojo viską, ką reikia žinoti apie tai, kaip bus atkurta meilė ir ryšys tarp manęs ir mano vyro. Aš įvykdžiau ir jis atliko darbą nedvejodamas ir tik po 48 valandų man paskambino mano vaikinas. Esu laiminga ir pilna gyvybės dėl DR ISIKOLO gerumo. Raginu visus, turinčius problemų, susisiekti su juo dabar ir jis tikrai jums padės. El. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com arba jei pageidaujate WhatsApp/Viber teksto: +2348133261196

Unknown rašė...

DR ISIKOLO YRA GYVYBĖS GELBĖJAS IR GALIU JUS UŽTIKRINTI, IR JO MEILĖS PROBLEMŲ SPRENDIMAS YRA GERIAUSIAS.
Mano vardas Laima Butkevičius ir esu čia, kad prisijungčiau prie daugybės žmonių, kad padėkočiau daktarui Isikolo už pagalbą ir malonius gestus man. Patyriau siaubingą patirtį, kai su savo vyru išgyvenau širdies skausmą. Jis paliko mane, o aš buvau sugniuždyta ir neradau jokios pagalbos, kad jį susigrąžinčiau. Kažkuriuo metu buvau prislėgtas, kol nepatekau į puslapius, kuriuose žmonės liudijo apie tai, kaip daktaras Isikolo jiems padėjo. Susisiekiau su juo ir jis niekada nedvejodamas man padėjo. Aš ne tik susigrąžinau savo vyrą po 48 valandų, bet ir meilė bei laimė buvo atkurta geriau nei bet kada. Daktaras Isikolo yra nuostabi asmenybė ir negaliu jam pakankamai padėkoti už nesavanaudišką tarnystę žmonijai. susisiekite su juo dabar el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com arba per WhatsApp arba Viber: +2348133261196.

Unknown rašė...

Mano vardas Gita Dovydas ir esu čia, kad įvertinčiau daktarą Isikolo. Aš visada turėjau sudėtingus santykius su savo vaikinu. Mes tiek kartų kovojome dėl nesaugumo abiejose pusėse ir išsiskyrėme. Puikiai žinojau, kad vis dar jį myliu ir man reikia, kad jis sugrįžtų į savo gyvenimą. Jis nepaisė mano prašymo ir pastangų viską ištaisyti, ir aš gavau informacijos, kad jis jau susitikinėja su kita moterimi. Negalėjau padėti susiklosčiusioje situacijoje, todėl turėjau susisiekti su DR ISIKOLO, pasikalbėjome ir aš man viską paaiškinau. Jis patikino, kad man padės ir užtikrins, kad jį sugrąžinsiu pas mane. Jis nešvaistė laiko man padėdamas, grąžino meilę ir džiaugsmą, kuriuo dalijomės, ir aš grąžinau savo vyrą man. Aš geriau žinau, kad viskas, ką tiek daug žmonių sako apie DR ISIKOLO, iš tikrųjų yra tiesa, kai gavau jo 48 valandų darbo rezultatą, kaip jis pažadėjo. Pasitikėk manimi, jis taip pat gali tau padėti, jei tiki. Taigi tiesiog susisiekite su juo dabar. Jo el. pašto kontaktas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį WhatsAp/Viber telefonu +2348133261196

Anonimiškas rašė...

Mano mielas vyras paliko mane dėl kitos moters ir aš likau nežinioje. Tai įvyko taip greitai ir per kelias dienas mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Jis tiesiog išmetė mane po 3 metų be žodžių. Susisiekiau su daktaru Ilekhojie jo el. paštu ir jis pažadėjo atlikti susitaikymo ritualą, kad padėtų mums vėl susiburti. Praėjus mažiau nei 48 valandoms po ritualo, mano vyras vėl pradėjo mane išbandyti ir pasijuto siaubingai dėl to, ką ką tik išgyveno. Jis pasakė, kad aš buvau svarbiausias žmogus jo gyvenime ir dabar tai žino. Mūsų santuoka dabar tvirta ir stabili. Ačiū, daktare, už susitaikymo ritualą, kurį atlikote dėl manęs. Tu esi Dievas, siųstas atkurti iširusią santuoką. Nuoširdžiai rekomenduoju daktarą Ilekhojie visiems, turintiems iširusios santuokos ar santykių problemų. Jo el. paštas: gethelp05@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vaikinas išsiskyrė su manimi prieš 2 mėnesius, nes jautė, kad aš jį apgaudinėju su savo draugu vyru, bandžiau jam viską paaiškinti, bet jis klausė negirdinčių ausų, buvau emociškai sugniuždyta, nes tikrai jį mylėjau iki tol. Internete mačiau įrašą apie DR ISIKOLO, kuris padeda žmonėms susigrąžinti prarastą meilužį, iš pradžių suabejojau ar tai tikra, nes niekada netikėjau tokiais dalykais, bet nusprendžiau pabandyti, susisiekiau su juo ir jis pasakė aš ką daryti ir aš tai padariau, tada jis padarė man meilės burtą Burtų, skirtų įsimylėjėliams suvienyti, procesas yra labai paprastas ir jis nesavanaudiškai dirba su žmonėmis taip pat, kaip atkūrė mano santykius per 48 valandas, o mano vaikinas skambino ir maldavo Susitarkite su manimi dar kartą, jei jums reikia pagalbos išspręsti jūsų santykių ar santuokos problemą. Štai jo kontaktas, „WhatsApp“/„Viber“: +2348133261196, parašykite jam el. laišką (isikolosolutionhome@gmail.com)

annonymous rašė...

Noriu pasinaudoti šia galimybe padėkoti puikiam vyrui, vardu daktaras Ajayi, už tai, kad jis padėjo man susigrąžinti mano sužadėtinį po 6 mėnesių išsiskyrimo su savo kerų galiomis, kurias jam perdavė jo protėvis. Aš niekada netikiu burtais, bet nusprendžiau jam duoti. Pabandyk, tiesą pasakius, jis mane nustebino savo didele burtų galia. Aš niekada negalvoju apie save duodantį tokį liudijimą, bet darau tai, nes esu kupinas džiaugsmo, nes dabar esu laimingai ištekėjusi. taigi, jei jums reikia burtininko pagalbos, susisiekite su Dr Ajayi per WhatsApp arba Viber: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Taip pat galite susisiekti su juo dėl šių dalykų:
1. Loterijos burtai
2. Vaistažolės, kurios gydo bet kokį vėžį
3. Darbo skatinimo burtai
4. Rašyba laimėti bet kurią teismo bylą
5. Vaistažolės pastoti.

Tiesiog susisiekite su gydytoju Ajayi dėl bet kokių fizinių ar dvasinių problemų ir atsisveikinkite su jomis.

Unknown rašė...

Mano vardas Ieva Bartninkas. Po ketverių metų santykių su savo vyru jis su manimi išsiskyrė. Dariau viską, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui. Labai norėjau jį susigrąžinti dėl meilės jam ir viskuo maldavau, žadėjau, bet jis atsisakė. Susisiekiau su burtininku, vardu DR ISIKOLO, kuris galėtų padėti burti, kad jį sugrąžinčiau, bet aš esu toks, kuris niekada netikėjo burtais, neturėjau kito pasirinkimo, kaip tai išbandyti. Išsiunčiau burtininką el. paštu ir jis man pasakė, kad yra jokių problemų, kad viskas bus gerai prieš dvi dienas ir kad mano buvęs sugrįš pas mane prieš tris dienas. jis užkalbėjo ir stebėtinai trečią dieną buvo apie 16 val. Buvusioji man paskambino ir mes išsprendėme nesutarimus ir dabar esame laimingi kartu. Bet kam gali prireikti burtininko pagalbos, jo el. pašto adreso: isikolosolutionhome@gmail.com arba WhatsApp/Viber jo: +2348133261196

Anonymous rašė...

Sveikinimai
Po tiek metų lošimo loterijoje man buvo sunku laimėti, man buvo sunku, todėl nusprendžiau tai aptarti su savo drauge, kuri man padėjo, ji papasakojo apie savo patirtį su daktaru Ajayi, kuris padėjo jai sugrąžinti jos vyrą, kuris paliko ją ištekėti už kitos žmonos ir paliko ją su keturiais vaikais kentėti vienai, ji toliau papasakojo, kaip internete susipažino su daktaru Ajayi. Buvau labai sužavėta išgirdusi jos istoriją, todėl papasakojau jai apie savo sunkią sėkmę loterija Ir ji supažindino mane su daktaru Ajayi po visų mano seansų su daktaru Ajayi, po vienos savaitės nusprendžiau pabandyti dar kartą Negaliu patikėti savimi, laimėjau tiek daug, kad niekada negalėjau patikėti. Viskas dr. Ajayi dėka aš esu dabar gyvenu savo svajonių gyvenimą. Norėdami gauti pagalbos, galite susisiekti su Dr Ajayi per Whatsapp: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com.

Unknown rašė...

Mano vardas Geimina Matelis. Vedybinės bėdos įvedė mane į didelę netvarką, dėl kurios, deja, išsiskyriau su vyru. Beveik metus išgyvenau labai daug. Bandžiau judėti toliau, bet negalėjau, nes likau sudaužyta ir sudužusi širdis ir turėjau du vaikus, kuriais galėčiau pasirūpinti viena. Visa tai aš niekada nenustojau mylėti savo buvusio vyro ir vėl bandžiau sutvarkyti mūsų sąjungą, kol sužinojau apie DR ISIKOLO, kuris internete buvo plačiai žinomas dėl pagalbos žmonėms. Turėjau su juo susisiekti ir sužinojau, kad jis taip pat gali man padėti, ką jis padarė, kai aš jo laikiausi. Jis atkūrė ryšį tarp manęs ir mano vyro, o skyrybos buvo anuliuotos, o mes kartu esame laimingesni net labiau nei aš kada nors įsivaizdavau. Jis yra patikimas ir patikimas, o vos per 2 dienas jo darbo rezultatas pasireikš be jokių abejonių. parašykite jam per: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite naudoti WhatsApp telefonu +2348133261196.

anonymous rašė...

DR ISIKOLO negalima lyginti pagal jūsų santykių ar santuokinių problemų sprendimus. Mano vardas Laima Linkytė. Aš labai ilgą laiką kovoju su depresija, žinodamas, kad tai buvo širdies skausmo rezultatas, kai mano vaikinas paliko mane dėl kitos moters. Niekada nežinojau, kad jis nusprendė pasitraukti iš manęs, kol praėjo mėnesiai ir aš negalėjau su juo susisiekti. Turėjau susisiekti su DR ISIKOLO, kai apie jį išgirdau. Jis papasakojo man viską, ką reikėjo padaryti, kad atkurtų meilę ir ryšius tarp manęs ir mano vyro, ką jis padarė. Rezultatas pradėjo reikštis po 48 valandų, kaip jis žadėjo. Tai gali skambėti keistai, bet 100% tiesa, kad jis nieko neapgauna. Nesijaudinkite ir susisiekite su juo dabar. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com arba rašykite jam per WhatsApp/Viber: +2348133261196.

Unknown rašė...

Aš, Enrika Dapkūnaitė, tariu didelį ačiū DR ISIKOLO, kad padėjo atkurti sugedusius namus. Nenuoseklumas buvo kasdienybė mano namuose ir santuokoje. Nuo tada, kai pradėjome per daug nesusipratimų, mano vyras turėjo siaubingą problemą ir drasko mano kūną. Keletą dienų jis tiesiog išvyko ir negrįžo iki paskutinių savaičių. Buvau nusiminęs ir bandžiau viską, ką galėjau, kad išspręsčiau problemas, bet nepavyko. Turėjau ieškoti pagalbos, o draugas man nurodė susisiekti su DR ISIKOLO, ką aš padariau. Niekada nežinojau, kad tai įmanoma, nes problemos tęsėsi ištisus dvejus metus. DR ISIKOLO patikino ir tik liepė juo pasitikėti ir tikėti, kad mano norai išsipildys. Jis sutvirtino mano santuoką savo stipriu meilės susijungimo ryšiu ir mano namai vėl puikūs, o mano vyras yra su manimi, kad daugiau niekada neišeitų. Taip pat susisiekite su juo ir tikėkite, kad jis gali jums padėti, nes jis neturi blogų įrašų. Tiesiog rašykite jam per WhatsApp +2348133261196 arba el. laišką adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous rašė...

DR VELAS PADĖDA ŽMONĖMS BET KOKIŲ TIPŲ SANTYKIŲ PROBLEMŲ IR LOTERIJAS NUMERIŲ
Labai sunki situacija, kai lošiu loterijoje ir niekada nelaimiu, arba laimiu nedidelį fondą iki 100 dolerių, aš buvau tokio sunkaus gyvenimo auka, didžiausias kada nors laimėjęs fondas buvo 100 dolerių, ir aš Žaidžiu loteriją jau beveik 12 metų, viskas staiga pasikeičia tuo metu, kai radau paslaptį internete, liudijimą apie burtininkus, vadinamus DR WALE, kurie padeda žmonėms bet kokio tipo loterijos numeriais, kai prisijungęs prie interneto pamačiau daug gerų liudijimų apie DR VELAS. dabar aš didžiuojuosi loterijos laimėtoja, padedama DR WALE, laimėjau 1 000 0000,00 USD ir pranešu apie tai visiems, kurie visas dienas bandė laimėti loterijoje, patikėkite manimi, tai yra vienintelis būdas laimėti loterija. Dar viena gera žinia yra ta, kad DR WALE taip pat padėjo mano draugei susigrąžinti vyrą, kuris ją paliko dėl kitos moters. dabar, kai mano draugė gyvena laiminga su savo vyru. Galite susisiekti su DR WALE per: WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA El. paštu: drwalespellhome@gmail.com

DR WALE taip pat gali padėti išspręsti šią problemą

(1) Buvusio meilužio sugrąžinimas.
(2) Gydymas žolelėmis ir dvasinis gydymas.
(3) Norite būti paaukštintas savo biure.
(4) Nėštumo burtai.
(5) Laimėkite bylą teisme.

Anonimiškas rašė...

Šios šventės tikrai atskleidė, koks vienišas būčiau buvęs, jei būtų pasiteisinęs siaubingo santuokos iširimo planas. Mūsų vaikai visi susitvarkė ir dabar, kai turėčiau mėgautis gyvenimu su savo vyru, jį sužavėjo jo biuro registratorė. 25 metai, praleisti santuokoje, buvo prarasti, nes kita moteris nusprendė užkerėti mano vyrą. Nusivyliau beviltiškai ir prisijungiau prie grupės moterų, kurioms padėjo daktarė Ilekhojie, komentarų. Jis man paaiškino apie mano vyrą veikiančią tamsiąją magiją, kurią prieš kelias dienas taip pat patvirtino būsimas kasatorius. Daktaras Ilekhojie papasakojo man viską, ko man reikėjo, kad sulaužyčiau tamsiąją magiją, ir per buvusias 3 dienas mano vyras pasikeitė ir pradėjo elgtis kaip koks nors išėjęs pertrauką. Jis tapo Sergiu, už kurio susituokiau prieš 25 metus. Dabar viskas normalu ir aš taip džiaugiuosi, kad per praėjusias atostogas turėjau visą šeimą. Dėkoju daktarui Ilekhojie, kad manęs nenuvylėte. Pasikalbėkite su juo apie savo santuokos problemas ir suraskite sprendimus. El. paštas: gethelp05@gmail.com arba Telefonas/Whatsapp (+2348147400259)

Anonymous rašė...

Tai mano liudijimas apie gerą daktaro Ayo darbą, kuris man padėjo... Esu Ann Earnis iš Šiaurės Karolinos JAV. Atsiprašau, kad įtraukiau tai į tinklą, bet aš turėsiu, dėl šio geriausio pasaulio rašybos ratuko, kuris sugrąžino mano vyrą, kuris mane paliko nuošalyje pastaruosius 3 metus, galiausiai sutikau šį vyrą tinklaraščio svetainėje, kurią paskelbė vienas iš klientų Pagalba, aš jam viską paaiškinau, o jis papasakojo apie burtininką, apie kurį buvo girdėjęs, ir davė el. pašto adresą, kad galėčiau parašyti burtininkui, kad papasakočiau apie savo problemas. Vos po 1 dienos mano vyras grįžo pas mane. Noriu pasakyti ačiū šiam teisingam ir nuoširdžiam burtininkui, pone, viskas, ką man pasakėte, įvyko, ir ačiū, pone. Prašau, noriu pasakyti visiems, ieškantiems kokio nors sprendimo savo problemai, patariu maloniai pasikonsultuoti su šiuo burtininku, jis yra tikras, jis yra galingas ir ką pasakys burtininkas, kas bus, nes viskas, ką burtininkas pasakys pasakė, kad atsitiko. Su juo galite susisiekti: tiesiogiai whats-app +2347055691377 arba el. paštu:drayospell@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vyras paliko mane su dviem vaikais, aš jaučiausi siaubingai ir vos nenusižudžiau, nes paliko mus be nieko. Visą tą laiką buvau emocionali, nes vaikai manęs nuolat klausinėjo, kur tėtis. Ačiū daktarui Ayo, kurį sutikau feisbuke, kuris sugrąžino mano vyrą namo ir atkūrė taiką tarp mūsų. Vieną ištikimą dieną naršydamas internete aptikau keletą atsiliepimų apie daktarą Ayo ir iš karto pajutau, kad reikia jo paprašyti pagalbos, ir dabar džiaugiuosi, kad galiausiai viskas man pasirodė gerai. Mano vyras dabar yra namuose su mano vaikais ir dar niekada mano namuose nebuvo tiek meilės ir džiaugsmo. Jei turite panašių problemų, praneškite, ar galiu jums padėti. Susisiekite su Dr Ayo El. paštu: drayospell@gmail.com arba skambinkite +2347055691377

Anonymous rašė...

Turiu privilegiją pasidalinti šiuo stebuklingu liudijimu pasauliui. Mano vyras išsiskyrė su manimi prieš keturis mėnesius ir mane apėmė gailestis, nes nežinojau, ką daryti, kad išspręsčiau problemas su vyru. Internete ieškojau pagalbos, kaip galėčiau gauti pagalbos savo santuokoje, ir radau puikių liudijimų apie DR WALE, kuris pažangiai elgėsi su savo burtais. Susisiekiau su juo ir štai DR WALE man pasakė, kad paruoš man burtą, kuris sugrąžins mano vyrą. Aš buvau skeptiškas, bet neturėjau kitos išeities, kaip tik dirbti su juo. po trijų dienų vyras man paskambino, kad grįžta namo, ir nuo tos dienos iki šios akimirkos mes gyvename ramiai. Dabar jis sugrįžo su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien džiaugiuosi galėdamas jums visiems žinoti, kad šis burtininkas turi galių sugrąžinti įsimylėjėlius ir labiausiai stebina tai, kad mūsų meilė dabar labai stipri, kiekviena diena yra laimė ir džiaugsmas. ir nėra nieko panašaus būti su mylimu vyru. Labai rekomenduosiu DR WALE visiems, kuriems reikia pagalbos. Jei turite kokių nors problemų, susisiekite su DR WALE, suteikiu jums 100% garantiją, kad jis jums padės!! Susisiekite su DR WALE Via. WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

DR ISIKOLO MAN PADĖJO IR AŠ GRĄŽINAU SAVO VYRĄ. Peržiūrėkite jo svetainę (https://isikolotemple.com)
Mano vardas Aldona Šimokaitienė ir po septynerių metų santykių su juo jis išsiskyrė, aš dariau viską, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui. Labai norėjau jį susigrąžinti dėl meilės jam ir viskuo maldavau, žadėjau, bet jis atsisakė. Susisiekiau su burtininku, vardu DR ISIKOLO, kuris galėtų man padėti burti, kad jį sugrąžinčiau, bet aš esu toks, kuris niekada netikėjo burtais, todėl neturėjau kito pasirinkimo, kaip tai išbandyti. Išsiunčiau burtų raitininkui paštu ir jis man pasakė, kad nėra jokių problemų, kad viskas bus gerai prieš dvi dienas ir kad mano buvęs sugrįš pas mane prieš tris dienas, jis užkalbėjo ir stebėtinai antrą dieną buvo apie 16 val. Buvusioji man paskambino ir mes išsprendėme nesutarimus ir dabar esame laimingi kartu. Bet kam gali prireikti burtininko pagalbos, jo el. pašto adreso: isikolosolutionhome@gmail.com arba jo WhatsApp/Viber: +2348133261196

Anonimiškas rašė...

Esu patenkinta tuo, kaip pasitikėjau dr. Ilekhojie sugrąžinti savo buvusį vyrą po beveik metų išsiskyrimo. Prieš susitikdamas su dr. Ilekhojie, aš ieškojau daugelio svetainių, ieškančių būdų, kaip susigrąžinti mano buvusį vyrą po to, kai jis paprašė išsiskirti iš manęs be jokios priežasties. Buvau nuniokotas, bet dr. Ilekhojie man suteikė vilties ir patikinimo, kad jis bus sugrąžintas pas mane. Po to, kai jis atliko susitaikymo burtą, mano vyras po dviejų dienų paskambino ir paprašė grįžti namo pas mane ir mūsų keturis vaikus. Kitą dieną jis atvyko namo ir aš buvau labai laiminga vėl su juo susitikti. Aš naudoju tai, kad įvertinčiau dr. Ilekhojie už tai, ką jis padarė dėl manęs, ir taip pat padėti daugeliui kitų žmonių. Aš palieku jo kontaktą, kad galėtumėte susisiekti su juo, jei turite panašių problemų. „WhatsApp“ +2348147400259 arba el. Paštas: gethelp05@gmail.com

Anonymous rašė...

Sveiki draugai, džiaugiuosi galėdamas pasidalinti savo patirtimi su daktaru Ajayi, išgyvenu sunkius santykius, nes mano sužadėtinis, sulaukęs metų, staiga pasakė, kad turėtume atšaukti vestuves, kad jis manimi nebedomina. buvo sutrikęs ir ieškojo pagalbos, štai kaip internete sutikau daktarą Ajayi, kuris padarė meilės burtą, o mano sužadėtinis atsiklaupė atsiprašyti, o daktaro Ajayi dėka mes esame laimingai susituokę. Susisiekite su daktaru Ajayi Whatsapp: +2347084887094 nepasigailėsite.

Anonymous rašė...

Niekada anksčiau nebuvau pateikęs tokio atsiliepimo, bet abejojantiems galiu pasakyti, kad DR WALE yra TIKRAS SANDĖLIS! Jo darbas, laikas ir patarimai yra neįkainojami. Tik norėčiau, kad būčiau jį radęs greičiau savo gyvenime!! Susisiekiau su DR WALE dėl prarastos meilės. Buvau gana netvarka ir norėjau viską išbandyti, kad susigrąžinčiau savo vyrą. Po pirminės konsultacijos su DR WALE, aš tęsiau darbą, kurį jis rekomendavo. Matydama daug gerų ir gražių komentarų apie jį, man suteikė daug vilties ir pasitikėjimo juo. Tiesą sakant, buvau laimingas, kad sutikau DR WALE ir jo paslaugas, vertos kainos. po visko, ką DR WALE padarė dėl manęs, mano vaikinas dabar grįžo su manimi. abu esame laimingi vienas kitu ir net laukiame pirmagimio kartu. Jei padėsite kaip aš, galite susisiekti su DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 ARBA El. paštu: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Peržiūrėkite ir susisiekite su sąžiningiausiu ir galingiausiu burtininku, vardu Dr Isikolo, apsilankę svetainėje (https://isikolotemple.com)
Mano vardas Brigita Lukjancukas ir viskas gerai, aš dėkoju daktarui Isikolo, kuris savo didžiosiomis galiomis padėjo atkurti mano namus ir laimę, kurią dalinausi su vyru, ir tai tikrai yra tai, už ką esu amžinai dėkingas. Taip atsitiko, kad beveik metus buvau bejėgė ir prislėgta, kai vyras paliko mane dėl santuokinių problemų, su kuriomis susidūrėme. Dariau viską, ką galėjau, kad išgelbėčiau savo santuoką ir niekas nepasiteisino, kol DR ISIKOLO neatėjo į pagalbą. Jis man padėjo, o meilė ir laimė, kuria dalinausi su savo vyru, sugrįžo ir dar nuostabiau. Žinau, kad skamba keistai, jei jis tikrai gali kam nors padėti, bet 100% garantuoja, kad jis jūsų nenuvils, kai tikina, kad po 48 valandų pasieksite norimų rezultatų. Jis taip pat gali jums padėti, jei norite suteikti jam galimybę tai padaryti. Parašykite jam dabar šiuo adresu: isikolosolutionhome@gmail.com arba rašykite jam per WhatsApp telefonu +2348133261196.

Unknown rašė...

Buvau paskutinis žmogus žemėje, priėmęs faktą, kad burtai egzistuoja arba veikia, tik tada, kai buvau nukreiptas pas daktarą Ilekhojie, kuris padėjo tiek daug žmonių savo galingais susitaikymo burtais. Neturėjau kitos išeities, kaip tik pabandyti, nes praėjus 3 mėnesiams po skyrybų buvau pažeminta savo darbo vietoje dėl depresijos ir susikaupimo. Nežinau, ką daryti, kad jį susigrąžinčiau, bet ačiū Dievui, kad pasinaudojo daktaru Ilekhojie, kad per 48 valandas atgaučiau savo laimę ir meilės gyvenimą. Tik praėjusią savaitę čia buvau pakeltas į savo pareigas ir esu čia, kad pasidalinčiau savo patirtimi su šiuo žmogumi, vardu daktaras Ilekhojie. Nežinau, ką tu išgyveni šiandien, bet žinau, kad bet kurioje situacijoje visada yra išeitis. Susisiekite su dr Ilekhojie per TEXT ARBA WHATSAPP MESSENGER telefonu +2348147400259 ir el. paštu: gethelp05@gmail.com

Anonymous rašė...

Mano buvęs vyras ir aš visada sugebėjome išlikti draugiški po skyrybų 2017 m. vasario mėn. Bet aš visada norėjau su juo vėl susitikti, tereikėjo apsilankyti šioje burtų ratų svetainėje praėjusį gruodį, nes mano svajonė buvo pradėti Nauji metai su vyru ir laimingai gyventi su juo. Šis burtų raitininkas paprašė konkretaus meilės burto man ir mano vyrui, ir aš jį sutikau. Ir šis galingas burtininkas pradėjo veikti savo magiškai. Ir praėjus kelioms savaitėms po to, kai man suveikė šis burtų raitiklis, mano vyras man paskambino, kad vėl būtume kartu, ir gailėjosi dėl visų savo neteisingų poelgių. Mano burtai veikia, nes spėkite: mano „vyras“ grįžo ir ruošiamės kuo greičiau kreiptis į teismą ir atsiimti skyrybų dokumentus. Tai ne kas kita, kaip stebuklas. Ačiū DR WALE už jūsų galingus burtus. Žodžių neužtenka. WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous rašė...

JUMS SKUBIAI REIKIA RAKETO RATUKO, KURI PADĖTŲ SUGRĄŽINTI BUVUSI PARTNERIS DR WALE YRA JUMS TINKAMAS ŽMOGUS. WHATSAPP/VIBER: +2347054019402

SVEIKAS, Ieškau pagalbos, kaip susigrąžinti savo buvusį mylimąjį, kuris išsiskyrė su manimi prieš trejus metus... Mane sukrėtė išsiskyrimas ir vos nenorėjau nusižudyti, bet dėkoju Dievui, kad gavau susisiekite su DR WALE, dvasiniu tėvu, padėjusiu man susigrąžinti buvusį mylimąjį po ilgų pagalbos ieškojimų įvairiose vietose. Kai susisiekiau su DR WALE, viską jam paaiškinau, todėl jis pasakė man savo padrąsinančius žodžius ir pasakė, kad paruoš man burtą, kuris padės susigrąžinti buvusį meilužį per kelias savaites. patikėjo jo žodžiais, nes mane nukreipė draugas, kuriam jis padėjo, ir dabar mano buvęs mylimasis grįžo ir mes laimingai gyvename kartu, kad kitą mėnesį susituoktume. Jei jums reikia kokios nors pagalbos, pavyzdžiui, susigrąžinti meilužį, loterijos laimėjimo burtus, juodosios magijos burtus E.T.C. Tada siūlau susisiekti su DR WALE dabar per jį
WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Niekas kitas nepadės jums išspręsti santykių ir meilės problemų geriau nei daktaras Isikolo
Mano vardas Gabija Laimonas. Nustebsite sužinoję, kad viskas, ką tiek daug žmonių liudija apie DR ISIKOLO, yra tik tiesa. Mano vyras paliko mane ir mano vaikus, nes turėjome tiek daug muštynių ir ginčų. Jo žmonės taip pat buvo prieš mano santuoką su juo. Aš jį labai mylėjau ir labai tikėjausi, kad kartu kursime šviesią ateitį. Aš laukiau 6 mėnesius ir jis niekada negrįžo pas mane. Taigi turėjau susisiekti su DR ISIKOLO, kuris padarė viską, ką galėjo, kad mus suvienytų ir atkurtų meilę bei laimę, kuria kadaise dalinome. Jis grįžo namo pas mus po 48 valandų, kaip mane patikino DR ISIKOLO. Jūs taip pat galite gauti šią didelę pagalbą ir gyventi taip, kad būtumėte jam dėkingi, nes jis niekada nieko nenuvilia. susisiekite su juo el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite naudoti WhatsApp telefonu +2348133261196.

Unknown rašė...

MANO VYRAS IŠĖJO IR DR. ISIKOLO GRĄŽINO JĄ PAS MAN, IR AŠ NUSEBUSTE IR TURĖJAU SKLEISTI GERĄ NAUJIENĄ
Mano vardas Nikolina Vesic. Kai vyras mane paliko, aš patyriau traumą, sudaužiau širdį ir kelis mėnesius negalėjau atsigauti. Dariau viską, ką galėjau, kad jį susigrąžinčiau, bet nesėkmingai. Išvykau į kitą miestą tikėdamasis, kad galėsiu viską pradėti iš naujo. Aš susisiekiau su kitu vyru, su kuriuo stengiausi būti, bet nepavyko, nes negalėjau jo mylėti. Žinojau, kad vis dar myliu ir noriu, kad mano vyras man grįžtų. Taigi aš pradėjau ieškoti pagalbos ir tada radau DR ISIKOLO iš skirtingų požiūrių, perskaičiau apie jį. Mes pasikalbėjome ir aš jam priverčiau suprasti viską, ką man reikia žinoti, tikėjau juo ir laikiausi procedūrų. Jis dirbo man ir atkūrė meilę ir ryšį tarp manęs ir mano vyro, o po 48 valandų, kaip jis pažadėjo, mano vyras manęs ieškojo, mes pradėjome kalbėtis, o jis atėjo pažiūrėti, kur aš esu, ir mes susitarėme ir tapome. vėl laimingi kartu. DR ISIKOLO yra patikimas ir gali jums padėti, jei dėl ko nors kreipsitės į jį. Tiesiog atsiųskite jam žinutę per WhatsApp +2348133261196 el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown rašė...

Nuoširdžiai dėkoju Katicai Petkevičiui DR ISIKOLO už pagalbą atstatyti mano sugadintus namus. Nenuoseklumas buvo kasdienybė mano namuose ir santuokoje. Nuo tada, kai pradėjome per daug nesusipratimų, mano vyras turėjo siaubingą problemą ir drasko mano kūną. Keletą dienų jis tiesiog išvyko ir negrįžo iki paskutinių savaičių. Buvau nusiminęs ir bandžiau viską, ką galėjau, kad išspręsčiau problemas, bet nepavyko. Turėjau ieškoti pagalbos, o draugas man nurodė susisiekti su DR ISIKOLO, ką aš padariau. Niekada nežinojau, kad tai įmanoma, nes problemos tęsėsi ištisus dvejus metus. DR ISIKOLO patikino ir tik liepė juo pasitikėti ir tikėti, kad mano norai išsipildys. Jis sutvirtino mano santuoką savo stipriu meilės susijungimo ryšiu ir mano namai vėl puikūs, o mano vyras yra su manimi, kad daugiau niekada neišeitų. Taip pat susisiekite su juo ir tikėkite, kad jis gali jums padėti, nes jis neturi blogų įrašų. Tiesiog rašykite jam per WhatsApp +2348133261196 arba el. laišką adresu isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown rašė...

MANO Santuoka VĖL VEIKĖJO, PADĖJANT DR ISIKOLO, KURIE YRA SĄŽININGIAUSI RASTI RASTI
Aš esu Jeanine Elvinas. Mano namai buvo pripildyti begalės problemų ir kančių, dėl kurių aš niekada nenorėjau skyrybų su savo vyru. Viskas sugriuvo ir mes pasukome skirtingais keliais. Bandžiau judėti toliau, bet man buvo taip sunku, nes vis dar mylėjau savo vyrą, o dukra visada verkė, norėdama susigrąžinti tėvą. Neturėjau kito pasirinkimo, kaip kreiptis pagalbos, todėl susisiekiau su DR ISIKOLO, kai pamačiau tiek daug gerų pastabų apie jo darbą. Jis patikino, kad sutaikino mane ir mano vyrą savo susitaikymo burtu, kurį ir padarė. Džiaugiuosi galėdamas jums visiems pasakyti, kad meilė ir laimė atkurta, mes vėl susitikome, ir aš tikiu, kad tai amžinai mums, ir visa tai ačiū DR ISIKOLO, kad padarė tiek daug, kad išgelbėtų mano šeimą. Jis niekada nėra per daug užsiėmęs, kad niekam padėtų. Taigi susisiekite su juo dabar, jei jums taip pat reikia pagalbos. parašykite jam dabar per: isikolosolutionhome@gmail.com Tiesiog rašykite jam per WhatsApp: +2348133261196

Unknown rašė...

IEŠKO PAGALBOS, KAD GRĄŽINTI BUVO JUMS, SUSISIEKITE DABAR DR. ISIKOLO
Mano vardas Katica Petkevičius. Iš džiaugsmo gausos mano širdis šneka apie DR ISIKOLO. Jis atėjo man į pagalbą, kai mano gyvenimas buvo sugriautas kelis mėnesius. Mano mylimasis paliko mane dėl kitos ponios ir aš nežinojau, kad jis yra valdomas ir užhipnotizuojamas. Dariau viską, ką galėjau, kad jis grįžtų pas mane, bet nesėkmingai. Jis išvyko iš miesto su panele ir aš daugiau apie jį negirdėjau ir net nemačiau. Ėmiau ieškoti pagalbos internete, kai perskaičiau, kaip DR ISIKOLO padėjo kitoms moterims, turinčioms tokių pačių problemų. Susisiekiau su juo ir jis man pasakė viską, ką reikia padaryti, ir aš to laikiausi. Kaip jis pažadėjo, meilė ir laimė, kurią dalinausi su savo partneriu, buvo atkurta, jis buvo išvalytas nuo tamsaus žavesio, kurį jie jam suteikė, ir grįžo pas mane po 48 valandų. DR ISIKOLO sąžiningai padeda žmonėms ir gali jums padėti, jei šiandien nuspręsite su juo susisiekti. Jo el. pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite naudoti WhatsApp telefonu +2348133261196.

Unknown rašė...

AČIŪ, DR. ISIKOLO, ATVEJAME Į MANO GELBĖJIMĄ BALJiausiomis mano akimirkomis.
Mano vardas yra Ana Noreika, o su vyru pastaruosius 6 mėnesius kovojome su santuokos problemomis ir mažai žinojome, kad mūsų kada nors kilusių problemų smegenys yra šeima. Problemos paaštrėjo ir galiausiai jis išsikraustė iš namų. Buvau viena su dukra ir gyvenimas buvo apgailėtinas be jo šalia. Aš padariau viską, ką galėjau, kad baigčiau problemas, bet nesėkmingai. Taigi turėjau kreiptis pagalbos, dėl kurios susisiekiau su DR ISIKOLO. Kaip visada norėjau, jis išgirdo mano verksmą ir atėjo man į pagalbą. Jis išsprendė mūsų turėtas problemas, mes su vyru grįžome kartu ir vis dar stebiuosi, kai per 2 dienas gaunu rezultatą, kaip jis žadėjo. Jei turite problemų su savo partneriu, susisiekite su juo dabar ir jis taip pat jūsų nenuvils, nes yra patikimas ir patikimas. parašykite jam: isikolosolutionhome@gmail.com arba per WhatsApp: +2348133261196

Unknown rašė...

Mano vardas Marija Aleksa. Niekada nežinojau, kad žmonės gali būti tokie malonūs, nesavanaudiški ir nuostabūs, kol DR ISIKOLO nepadėjo man išspręsti santuokos problemų. Mano sąjunga su vyru nebuvo iki metų, kai prasidėjo problemos. Tai buvo taip dažnai, kad aš puolu į depresiją ir nuolat su ja kovojau, o tuo pačiu metu mano vyras paliko mane ir pažadėjo niekada negrįžti. Tuo metu aš nežinojau, ką daryti su savo gyvenimu. Teko ieškoti pagalbos, kol mane išgelbėjo gydytojas ISIKOLO. Kai jis tinkamai pasikonsultavo, man buvo aišku, kad buvusi mano vyro meilužė nuolat juo manipuliavo, kad galėtų jį susigrąžinti. Man pasakė, ką daryti, DR ISIKOLO ir, be jokios abejonės, po 2 dienų turiu gauti rezultatą, kurio laikiausi ir jis man padėjo, o rezultatas buvo toks nuostabus. Dabar mano vyras grįžo pas mane ir mes susilaukiame pirmagimio šiltai ir laimingai. Jei turite panašių ar meilės problemų, tiesiog parašykite jam per Viber / WhatsApp +2348133261196 arba el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous rašė...

Stiprus ir galingas meilės burtas, kad susigrąžinčiau jūsų buvusįjį. Nusprendžiau, kad visą dieną praleisiu internete, kad įsitikinčiau, jog daugelis žmonių galės perskaityti šį mano liudijimą apie DR WALE, kuris yra galingas rašybos ratukas iš Afrikos. Kai mane paliko mylimasis, tą pačią dieną buvau tokia vieniša, kad nusprendžiau ieškoti patarimų apie santykius, niekada nežinojau, kad tai yra gairės, kurios užtikrins mano meilužio sugrįžimą. Perskaičiusi daugybę patarimų, kaip geriau atkurti savo santykius, sužinojau, kad DR WALE turi daug rekomendacijų nei kiti burtininkai, todėl nusprendžiau, kad DR WALE yra tinkamas asmuo ir aš susisiekiau su DR WALE per jo duomenis, kuriuos mačiau internete, ir buvau toks laimingas, kad pasirinkau dirbti su DR WALE, nes jo darbas buvo 100% tobulas, o burtai sugrąžino mano meilužį pas mane su greitu palengvėjimu. taip pat susisiekite su juo dėl pagalbos dabar per WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

IEŠKO PAGALBOS, KAD GRĄŽINTI BUVO JUMS, SUSISIEKITE DABAR DR. ISIKOLO
Mano vardas Katica Petkevičius. Iš džiaugsmo gausos mano širdis šneka apie DR ISIKOLO. Jis atėjo man į pagalbą, kai mano gyvenimas buvo sugriautas kelis mėnesius. Mano mylimasis paliko mane dėl kitos ponios ir aš nežinojau, kad jis yra valdomas ir užhipnotizuojamas. Dariau viską, ką galėjau, kad jis grįžtų pas mane, bet nesėkmingai. Jis išvyko iš miesto su panele ir aš daugiau apie jį negirdėjau ir net nemačiau. Ėmiau ieškoti pagalbos internete, kai perskaičiau, kaip DR ISIKOLO padėjo kitoms moterims, turinčioms tokių pačių problemų. Susisiekiau su juo ir jis man pasakė viską, ką reikia padaryti, ir aš to laikiausi. Kaip jis pažadėjo, meilė ir laimė, kurią dalinausi su savo partneriu, buvo atkurta, jis buvo išvalytas nuo tamsaus žavesio, kurį jie jam suteikė, ir grįžo pas mane po 48 valandų. DR ISIKOLO sąžiningai padeda žmonėms ir gali jums padėti, jei šiandien nuspręsite su juo susisiekti. Jo el. pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį naudoti WhatsApp telefonu +2348133261196

Unknown rašė...

Mano vardas Marija Aleksa. Niekada nežinojau, kad žmonės gali būti tokie malonūs, nesavanaudiški ir nuostabūs, kol DR ISIKOLO nepadėjo man išspręsti santuokos problemų. Mano sąjunga su vyru nebuvo iki metų, kai prasidėjo problemos. Tai buvo taip dažnai, kad aš puolu į depresiją ir nuolat su ja kovojau, o tuo pačiu metu mano vyras paliko mane ir pažadėjo niekada negrįžti. Tuo metu aš nežinojau, ką daryti su savo gyvenimu. Teko ieškoti pagalbos, kol mane išgelbėjo gydytojas ISIKOLO. Kai jis tinkamai pasikonsultavo, man buvo aišku, kad buvusi mano vyro meilužė nuolat juo manipuliavo, kad galėtų jį susigrąžinti. Man pasakė, ką daryti, DR ISIKOLO ir, be jokios abejonės, po 2 dienų turiu gauti rezultatą, kurio laikiausi ir jis man padėjo, o rezultatas buvo toks nuostabus. Dabar mano vyras grįžo pas mane ir mes susilaukiame pirmagimio šiltai ir laimingai. Jei turite panašių ar meilės problemų, tiesiog parašykite jam per Viber/WhatsApp +234-8133261196 arba el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown rašė...

Mano vardas Barbara Giedrius. Visi žinome, kad meilė išlieka nuostabi, kai esate su savo sielos draugu, o laimė jums abiem yra garantuota. DR ISIKOLO privertė mane suprasti, kad tu gali susigrąžinti tai, kas tau daro gyvenimą gražų, kai praradau viltį susigrąžinti savo vyrą ir jis grąžino jį man. Mes turėjome sudėtingus santykius ir visą laiką kovojome, o jo širdis buvo sudaužyta, o aš buvau apgailėtinas. DR ISIKOLO pateko į nuotrauką po kelių bandymų jį susigrąžinti ir nepavyko. Jis atkūrė meilę ir ryšį tarp manęs ir mano vyro, o po 48 valandų mes turėjome pasimatymą ir viską aptarėme, o dabar planuojame susituokti ir gyventi laimingai kartu amžinai. Žodžiai negali išreikšti mano dėkingumo DR ISIKOLO ir visiems, kurie apie jį gerai kalbėjo, niekada apie jį nemelavo, nes jis tikrai yra patikimas. Susisiekite su juo šiandien ir leiskite jam padėti ir jums. paštu: (isikolosolutionhome@gmail.com) arba rašykite jam per WhatsApp: +2348133261196

Unknown rašė...

MANO VAIKINAS GRĄŽO PAS MANE SU DR. ISIKOLO PAGALBA IR AŠ TIKRAI SUVARŽUSI
Sveiki visi, esu Vilija Rasimavičienė. Kai buvo prarasta viltis, kad mano ir mano vaikino santykiai vėl pradės veikti, ieškodamas pagalbos prisijungiau prie interneto, perskaičiau ir susisiekiau su DR ISIKOLO, kuris atėjo ir viską sutvarkė, ir jis liks mano vertinamas visą likusį gyvenimą. Per daug kartų patyriau emocinę traumą dėl nesibaigiančių problemų, kurias turėjau su savo vyru, ir tai lėmė mūsų išsiskyrimą, todėl kreipiausi pagalbos ir sužinojau apie DR ISIKOLO, kuris man atėjo į pagalbą. Jis man papasakojo procedūras ir paragino jų laikytis, ką aš su malonumu padariau ir jis neatidėliojo mano problemų sprendimo proceso, o rezultatą gavau vos per 2 dienas, kaip tikino jis. Nesivaržykite ieškoti pagalbos kitur, nes jis per daug moka padėti žmonėms. Jis yra patikimas ir sąžiningas, todėl rašykite jam dabar per WhatsApp: +234-8133261196 arba el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous rašė...

Esu čia tam, kad pasidalinčiau šia savo trumpa istorija. Tai apie įmonę ir nuosavybę, kurią mano tėtis paliko prieš mirtį. Kadangi aš mažai žinojau apie jo verslą, kai kurie jo partneriai planavo mane išvaryti iš nekilnojamojo turto. Buvau pasimetusi del visko. reikalai pradėjo klostytis ne taip. Nežinau kam verkti. Byla buvo perduota teismui, bet atrodo, kad viskas buvo naudinga mano išdavikui. išdavikas man pasakė, kad niekada neturėsiu kuo vadinti savąjį, kad jis mane net užrakins. Visa tai mane privertė į depresiją. Pralaimėjau visose srityse. bet čia viskas apsiverčia. Vieną dieną skaičiau internete ir taip patekau į DR WALE puslapį. Jo puslapyje mačiau daug gerų naujienų ir liudijimų apie jį, kaip jis daugybei žmonių padėjo laimėti teismą ir padarė daug kitų gerų dalykų žmonėms. Taigi aš susisiekiau su juo ir paaiškinau jam kiekvieną smulkmeną apie savo situaciją. DR WALE man pasakė, kad neturiu ko bijoti dėl jo, pasakė, ką reikia daryti ir ką man reikia sumokėti, už ką aš sumokėjau už viską ir vykdau nurodymus. Kol aš tai rašau, teismas man grąžino visą turtą ir įmonę. Nežinau, kaip DR WALE padarė savo stebuklą ir magiją. Dabar aš viską visiškai kontroliuoju. Viskas DR WALE dėka. Aš labai tave vertinu. DR WALE galite susisiekti jo WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous rašė...

GRĄŽINKITE BUVUSIĄ MYLĖTOJĄ DABAR ARBA ATSTATYK NUTRAUKUSIUS SANTYKIUS, SANTUOKĄ.

Man tiesiog apmaudu, kad man taip ilgai ir daug kartų skaudėjo ir verkiau. Ačiū, DR WALE, norėjau, kad būčiau tave radęs anksčiau, tu būtum išgelbėjęs mane nuo daugybės skausmų pastaruosius penkerius metus, mano buvęs mylimasis paliko mane dėl kitos moters vos per kelias dienas aš susisiekiau su tavimi DR WALE, tu sugrąžinai mano nutrūkusius santykius Išleidau pakankamai nedidelį turtą, kad galėčiau išvykti į savo svajonių kelionę atostogauti, bet kokia prasmė leistis į svajonių kelionę be savo gyvenimo meilės. DR WALE suteikė man vilties, o jo sąžiningumas yra gaivaus oro gurkšnis, jaučiuosi tokia gera ir sunki širdyje laimė susigrąžinti buvusį meilužį. Kuris maniau, kad jis dingo amžiams. Mes dabar susituokę, nes dalinuosi su jumis savo liudijimu. Jei nutrūko santykiai ar santuoka arba norite susigrąžinti buvusį meilužį, susisiekite su DR WALE šiandien yra geriausia. jo kontaktai yra WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Anonimiškas rašė...

Mano vyras ir aš amžinai liksime dėkingi daktarui Ilekhojie už jo dievišką įsikišimą į mūsų gyvenimą. Su žmona pabėgome iš Somalio. Atvykome į Kanadą, gyvenimas nebuvo lengvas ir mums reikėjo daugiau lėšų, kad galėtume apmokėti sąskaitas. Mano žmona atliko keletą tyrimų internete, norėdama padėti laimėti loteriją, ir gavo patikimų savo viršininko rekomendacijų susisiekti su daktaru Ilekhojie, kuris išduoda loterijos laimėjimų numerius atlikdamas sėkmės ritualą. Susisiekėme su daktaru Ilekhojie, kuris mus informavo apie procesą, kurį sutikome atlikti nedelsiant. Atlikę sėkmės ritualą, nusipirkome ligoninės tyrimų fondo namų loterijos bilietą ir žaidėme taip, kaip nurodė daktaras Ilekhojie su skaičiais, kuriuos atskleidė. Per 2 dienas laimėjome 3 kambarių butą ir 700 000 USD grynųjų pinigų. Mūsų gyvenimas pasikeitė per savaitę ir, kaip nurodė daktaras Ilekhojie, 30 % sumos buvo išsiųsta į bet kuriuos senų žmonių slaugos namus, kad būtų galima susimokėti už apleistųjų priežiūrą. Galite kreiptis į jį ir pamatyti, kas atsitiks. Skambinkite / rašykite +2348147400259 arba el. paštu: gethelp05@gmail.com

Unknown rašė...

Po to, kai mes su vyru susituokėme, persikėlėme į kitą miestą ir abu gavome darbą, pradėjome laimingai dirbti ir gyventi kartu. Niekada neturėjome problemų, kol jo kolegė nepradėjo daryti visko, ką gali, kad atkreiptų mano vyro dėmesį. Niekada nežinojau, kas vyksta, kol jis nepradėjo miegoti ir teisintis. Viskas tapo nekontroliuojama ir galiausiai jis nustojo tenkinti mano poreikius. Tuo metu žinojau, kad man reikia pagalbos, todėl susisiekiau su gydytoju Isikolo ir viską jam paaiškinau. Jis papasakojo man viską, kas vyksta, ir pažadėjo išspręsti mano problemas, ką ir padarė. Jis paskyrė man meilės susijungimo burtą, kuris sujungė mane ir mano vyrą, ir jis pradėjo būti tokiu žmogumi, kokį aš jį visada mylėjau, vos po 48 valandų, kai daktaras Isikolo dirbo man. Dabar abu esame laimingi ir tai nebūtų buvę įmanoma, jei ne daktaras Isikolo. Susisiekite su juo, jei jums reikia pagalbos. Jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com arba rašykite jam per WhatsApp telefonu +2348133261196.

Anonymous rašė...

Nuostabus liudijimas apie burtininko, kuris sugrąžino mano vyrą pas mane. Esu laiminga ištekėjusi už mielo ir rūpestingo vyro, turiu du vaikus. Prieš septynis mėnesius mano šeimoje įvyko labai didelė problema tarp manęs ir vyro. taip baisu, kad jis kreipėsi į teismą dėl skyrybų. jis pasakė, kad daugiau niekada nenorėjo likti su manimi ir kad daugiau manęs nemyli. Taigi jis išėjo iš namų ir privertė mane ir mano vaikus išgyventi stiprų skausmą. Išbandžiau visas įmanomas priemones, kad jį susigrąžinčiau, po ilgo maldavimo, bet nesėkmingai ir jis patvirtino, kad priėmė sprendimą ir daugiau niekada nenorėjo manęs matyti. Taigi vieną vakarą, kai grįžau iš darbo, sutikau seną draugą, kuris paklausė mano vyro. Taigi aš jai viską paaiškinau, todėl ji man pasakė, kad vienintelis būdas susigrąžinti savo vyrą yra apsilankyti pas burtininkus, nes taip ji padarė, kad susigrąžintų savo meilužį. Tada aš sekiau jos patarimu ir ji man suteikė DR WALE WhatsApp kontaktą: +2347054019402. iš karto nusiunčiau DR WALE'ui WhatsApp žinutę ir papasakojau jam apie visus skausmus ir bėdas, su kuriomis susiduriu. DR WALE man pasakė, kad daugiau nebeverkčiau ir kad aš atpalaiduoju mintis. Po ilgų diskusijų su DR WALE sumokėjau už visas medžiagas ir daiktus, reikalingus burtams, o burtininkas mane patikino, kad po savaitės susigrąžinsiu savo vyrą. Koks nuostabus pareiškimas!! Taigi jis kalbėjo su manimi ir papasakojo viską, ką turėjau padaryti. Tada kitą savaitę taip nustebino, kad mano vyras, kuris man neskambino pastaruosius septynis mėnesius, paskambino ir pranešė, kad grįš. Taip nuostabu!! Taigi jis grįžo į namus su daugybe meilės ir džiaugsmo ir atsiprašė už savo klaidą ir skausmą, kurį sukėlė man ir mano vaikams. Tada nuo tos dienos mūsų santykiai buvo stipresni nei anksčiau, padedant DR WALE. Patarsiu susisiekti su DR WALE WhatsApp/Viber +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous rašė...

Šiandien yra pati laimingiausia diena mano gyvenime po vienerių metų liūdesio ir liūdesio nebuvimo su tuo, kurį myliu. Stengiausi padaryti viską, ką galiu, kad padaryčiau savo mylimąjį laimingą, bet atrodo, kad tai niekada nepavyks. kaip aš viską darau veltui, bet ačiū DR WALE, kad atėjo pakeisti visus mano rūpesčius ir liūdesį Joy. Pažinojau puikų vyrą, kai perskaičiau keletą nuostabių atsiliepimų apie DR WALE ir kaip jis padėjo daugeliui žmonių sprendžiant santykių problemas. Skaičiau žurnalą, kuriame tada pamačiau ir puikių liudijimų, kuriems tada nusprendžiau negaišti laiko. Kreipiausi į DR WALE'ą ir paaiškinau jam visas savo problemas, jis liepė nesijaudinti ir patikino, kad viskas bus sutvarkyta. Aš labai tikėjau DR WALE'u, nes tikiu, kad jis negali manęs apgauti, todėl išsiunčiau jam visą savo informaciją. Tikrai DR WALE manęs niekada nenuvylė, mano vyras, kuris paliko mane visam laikui prieš metus, sugrįžo pas mane. Mes su vyru gyvename patenkinti, nes šis burtininkas mus sujungė su savo meilės burtais. Labai ačiū DR WALE už jūsų galingus burtus. išsireiškimų nepakanka norint pasakyti ačiū. Čia yra jo WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Unknown rašė...

Sveiki, žvilgantys. Mano vardas Dijana Budimir ir aš patyriau sunkių ir siaubingų išgyvenimų ankstesniuose santykiuose, ir aš tikrai laukiau, kol sutiksiu savo vyrą, o kai susitikome, mes įsimylėjome ir susituokėme. Po dvejų mūsų Sąjungos metų jis pasikeitė ir pradėjo elgtis keistai, o galiausiai paliko mane ir mūsų sūnų. Dariau viską, ką galėjau, kad jį susigrąžinčiau, bet viskas buvo bevaisė. Susisiekiau su komentarais ir tuo, ką visi sakė apie daktarą Isikolo. Kreipiausi į jį, o jis atsakė ir davė visas pastangas bei paramą, kad mano santuoka vėl veiktų. Jis buvo tas, kuris man pranešė, kad mano vyrą iš manęs atėmė kita moteris, ir jis padarė meilės susijungimo burtą, kuris vėl sujungė mus ir grįžo namo pas mane ir mano berniuką. Iš tikrųjų niekas nemelavo apie daktarą Isikolo ir jo gerus darbus. Mano vyras grįžo namo praėjus 48 valandoms po to, kai atliko darbą, kaip buvo žadėta. Kreipkitės į jį dabar ir būkite tikri, kad jis jums padės. Dabar turėsite parašyti jam el. laišką adresu isikolosolutionhome@gmail.com arba parašyti jam žinutę WhatsApp telefonu +2348133261196

Anonymous rašė...

NEBEVERKITE IR IEŠKOKITE MEILĖS RABUČIŲ INTERNETU, NE DAUGIAU IEŠKOKITE SPRENDIMO, DABAR ATGAUKITE SAVO SANTUOKĄ IR SANTYKIUS DABAR, PADĖDAMAS DR WALE

Viskas prasidėjo praėjusių metų gegužę, kai mano vyras lankėsi Šveicarijoje dėl programos, kuri truko du mėnesius. Kai vyras grįžo namo, pastebėjau kai kuriuos jo charakterio pokyčius mano ir vaikų atžvilgiu. Viskas, ką darau, kad jis būtų laimingas, jis susierzina ir nervina. atsitiktinai, išeina iš namų ir grįžta vėlai. Greičiau jis vėl ieško pašaukimo vienas į Šveicariją, ką aš sutikau, manydamas, kad tai padarys jį laimingą, bet mano didžiausiai nuostabai niekada nežinojau, kad tai mūsų santuokos pabaiga, jei ne DR WALE. santuokos gelbėtojas, Pagarbiai buvau toks sugniuždytas, kai mano septynerių metų vyras paliko mane ir persikėlė į Šveicariją pas kitą moterį. Skausmai buvo tiesiog per dideli, kad galėčiau ištverti, kad nebegalėjau to ištverti. Taigi turėjau kreiptis pagalbos į internetą, kol sužinojau, kad DR WALE yra tikras reikalas. Išbandžiau viską, ką žinojau, ir su tavo burtais, palaiminimais ir nepaprastomis magiškomis galiomis tu padarei visą darbą man, kurį garantavote teigiamą rezultatą per savaitę, mano buvęs vyras grįžo pas mane ir gailėjosi dėl viso to, ką padarė. Ir dabar mano gyvenimas subalansuotas ir aš vėl laiminga. Ačiū, pone, susisiekiate su juo per WhatsApp: +2347054019402 ARBA El. paštu: drwalespellhome@gmail.com