trečiadienis, liepos 16, 2008

Melžėjų varžytuvėse karkliniškė užėmė antrąją vietą

Romo Čėplos nuotr., „Santaka“
Vilkaviškis, liepos 16 d. Vilkaviškio rajono melžėjų varžytuvėse pirmąją vietą laimėjo ūkininkė Edita Didžiulienė. Antri metai iš eilės rengiamos varžytuvės šįmet vyko Bebrininkų kaime (Pilviškių sen.), Rūtos ir Kęsto Gustaičių ūkyje. Varžytuvėse dalyvavo 6 melžėjos. 

Teorinį testą geriausiai sekėsi atlikti Ritai Barauskienei iš Karklinių kaimo. Sanitarinio pasiruošimo rungtyje visos dalyvės pasirodė panašiai. Melžtuvą sanitariškai geriausiai paruošė taip pat R. Barauskienė. Melžimo „eglute“ rungtyje daugiausia balų surinko A. Šneiderio ūkio melžėja Vilma Bosienė. Somatinių ląstelių nustatymo rungtis sėkmingiausia buvo R. Barauskienei ir šeimininkų Gustaičių dukrai Indrei Gustaitytei. Pieno kiekio ir švarumo rungtyje daugiausia balų surinko Edita Didžiulienė iš Matlaukio kaimo. 

Dalyves akylai stebėjo ir užduotis vertino komisija, pirmininkaujama Lietuvos veterinarijos akademijos Melžimo mokymo centro vadovo Josifo Taco. Suskaičiavus rungčių rezultatus, pirmoji vieta ir pakvietimas dalyvauti respublikinio melžėjų konkurso šventėje atiteko Editai Didžiulienei iš Matlaukio kaimo. Antrąją vietą užėmė daugelyje rungčių pirmavusi Rita Barauskienė. Prizinę trečią vietą iškovojo Indrė Gustaitytė, ji taip pat pakviesta į respublikinį melžėjų renginį, kaip kitos amžiaus grupės atstovė. 

Skaitykite daugiau: http://www.manoukis.lt/naujienos/ukis/6713-geriausia-vilkaviskio-melzeja-patirties-semesi-savo-ukyje

Komentarų nėra: