penktadienis, vasario 14, 2014

Karkliniuose praūžė kasmetinė žvejų šventė

Ankstyvą šeštadienio rytą žvejai entuziastai ir jiems prijaučiantieji rinkosi ant Karklinių kaimo tvenkinio, kur vyko kasmetinė žiemos ir žvejų šventė. 

Algimantas Žiemys džiaugėsi Keturvalakių seniūno Gintauto Urbšio įsteigtu prizu, o Remigijus Bobinas buvo nepralenkiamas tarp ekečių gręžėjų.




Dalyvių daugėja 

Karklinių kaimo bendruomenės organizuojama žiemos ir žvejų šventė jau spėjo tapti tradicine. Antrus metus iš eilės organizatoriai kvietė kaimo gyventojus ir svečius atvykti ant Karklinių kaimo tvenkinio. Šiemet šventė sulaukė didelio susidomėjimo. Pernai poledinės žūklės varžybose dalyvavo 25 žvejai, o šiais metais startavo net 32 žvejybos entuziastai. 
Nors oras visai nepriminė žiemos, o buvo labiau panašus į gražų pavasarį, tai neišgąsdino žvejų ir jie susirungė ant dar tvirtai užšalusio tvenkinio. Deja, žuvys nelabai norėjo kibti. 18 varžybų dalyvių šį kartą liko be laimikio. Kitiems žvejams pasisekė labiau, tačiau ir jie pagavo mažiau žuvies, nei buvo tikėtasi. 


Išdalyti prizai

Organizatoriai buvo įsteigę tris prizines vietas ir vertino žvejus pagal sugautos žuvies svorį. Pirma vieta atiteko Giedriui Šalaševičiui, kuris prigaudė 0,905 kg žuvyčių. Antra vieta džiaugėsi Karklinių kaimo gyventojas Algirdas Žukauskas, sužvejojęs 0,387 kg žuvies. O trečia vieta už 0,327 kg laimikį atiteko Audriui Murauskui. 
Keturvalakių seniūno Gintauto Urbšio įsteigtą prizą – taurę už didžiausią žuvį – laimėjo Algimantas Žiemys, sugavęs 0,129 kg svėrusį laimikį. Varžybų metu kibo ne tik žuvys. Specialų prizą už netikėtai sumeškeriotą vėžį iškovojo Vidmantas Vaina. 
Kaip ir praėjusiais metais, organizatoriai įsteigė prizus vyriausiam ir jauniausiam žvejui. Šiais metais vyriausiu varžybose dalyvavusius žveju tapo 56-erių karklinietis Gediminas Mineika. O jauniausio žvejo prizą gavo penkiametis Tautvydas Žiurinskas, į renginį atvykęs iš gretimo Degučių kaimo. Varžybų metu jis sugavo 0,053 kg žuvyčių. 
Po intensyvios poledinės žūklės drąsiausi vyrai susirungė eketės gręžimo rungtyje. Nugalėjęs penkis konkurentus, greičiausiu tapo Remigijus Bobinas. Jis eketę išgręžė per rekordinį laiką – 15 s. Ilgiausiai eketė gręžta 37,8 s. 

Traukė pramogos

Pasigalynėję ant ledo žvejai sugrįžo į Karklinių kaimą, kur jų laukė garuojanti žuvienė, karšti blynai ir pramogos. Varžybų dalyviai bei šventės svečiai galėjo rungtis įvairiose estafetėse, palavinti protą mįslių konkurse, pasitikrinti jėgas virvės traukimo rungtyje. Šventės vedėjas Arnoldas Gabanaitis visus kvietė aktyviai dalyvauti, o rungčių nugalėtojus apdovanojo šauniais prizais. Susirinkusiesiems liūdėti neleido Alksėnų kaimo kapela „Alksnė“. 
Viena iš šventės iniciatorių – Karklinių kaimo seniūnaitė Sigita Urbaitienė pakvietė žvejus užkurti laužą. Ji juokavo, kad meškeriotojų išgręžtos eketės neleis žuvims uždusti ir džiaugėsi, jog Karklinių kaimo bendruomenės organizuojama šventė sulaukia didelio palaikymo ir gausaus svečių būrio.

Ieva RINKEVIČIŪTĖ 




Evaldo Andriušaičio video (www.facebook.com/evaldukofoto)


Tomo Bendaravičiaus vaizdo įrašas

Komentarų nėra: