trečiadienis, sausio 18, 2017

Kalėdinių dekoracijų konkurse Karkliniai užėmė 3-iąją vietą

Straipsnis   Bendrame susitikime prisimintas kalėdinis laikotarpis ir pasveikinti nugalėtojai, autorė Ieva Rinkevičiūtė Vilkaviškio rajono savivaldybės Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė.


Karklinių bendruomenės pirmininkė Jolita Tekorienė
(nuotr. Vilkaviškio rajono savivaldybės)
Vilkaviškio rajono savivaldybėje apdovanoti 2016 metų Kalėdinės puošybos konkurso nugalėtojai. Gyventojai Vilkaviškio rajono savivaldybės oficialiame puslapyje „Facebook“ socialiniame tinkle balsuodami už labiausiai patikusias dekoracijų nuotraukas išrinko du trečiosios vietos, du antrosios vietos ir vieną pirmosios vietos laimėtoją. Papildomą prizą tradiciškai skyrė „Santakos“ laikraščio redakcija. Taip pat pagerbtas ir Kalėdinio atviruko konkurso nugalėtojas bei Savivaldybės 2017 metų kalendoriuje išspausdintų nuotraukų autoriai.

Kaip ir buvo žadėta, paskelbtas kalėdinės puošybos konkursas šįkart buvo šiek tiek kitoks. Nuo gruodžio 19 dienos iki pat Naujųjų metų Konkurso organizatoriai iš Vilkaviškio rajono gyventojų laukė fotografijų, kuriose buvo užfiksuotos gyventojų sukurtos kalėdinės eksterjero (tokios, kurias galima pamatyti iš gatvės ar kiemo) dekoracijos. Užfiksuoti puošybos elementai turėjo būti fotografijos autoriaus privačioje valdoje (kieme, namuose) arba darbovietėje (įstaigoje, įmonėje ar jos teritorijoje).

Šįkart konkurso nugalėtojus rinko patys gyventojai, tiksliau socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai, nes visos konkursui pateiktos fotografijos buvo skelbiamos Vilkaviškio rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje. Konkursui pateiktas fotografijas vertino Vilkaviškio rajono savivaldybės „Facebook“ paskyros lankytojai. Jie balsavimo metu atiduodavo savo balsą („Patinka“ / angl. „Like“) už, jo nuomone, geriausią fotografiją. Pasibaigus balsavimui, fotografijos buvo reitinguojamos pagal surinktų „Patinka“ (angl. „Like“) skaičių.

Surinktų „Patinka“ skaičius lėmė, kad konkurso nugalėtoja tapo Virbalio kultūros namų kalėdinės dekoracijos fotografija, kuri surinko 1311 lankytojų balsų. Žydrūnės Gudiškienės sukurtoje kompozijoje svarbiausias akcentas skirtas vitrinai, nes pro langą buvo matomos paslaptingoje mėlynoje šviesoje svyrančios kalėdinio medžio šakos. 

Nuotr. Pirmosios vietos nugalėtoja tapo Virbalio kultūros namų kalėdinės dekoracijos fotografija

Dvi antrąsias vietas laimėjo Laimutės ir Kęstučio Navickų iš Klausučių kaimo (1172 balsai) bei Gitanos ir Lino Šlekaičių iš Maldėnų kaimo (572 balsai) šeimų dekoracijų nuotraukos. Dvi trečiąsias vietas laimėjo Ingos ir Valdo Kanapskių šeima (445 balsai) bei Karklinių kaimo bendruomenė (420 balsų).


Nuotr. Antrosios vietos laimėtojų - L. ir K. Navickų šeimos - kalėdinės dekoracijos

Nuotr. Antrosios vietos laimėtojų - G. ir L. Šlekaičių šeimos - kalėdinė dekoracija „Žaisliukas“


Nuotr. Trečiosios vietos laimėtojų - I. ir V. Kanapskių šeimos - kalėdinės dekoracijos. 


Nuotr. Trečiosios vietos laimėtojos - Karklinių kaimo bendruomenės - šventinės aplinkos nuotrauka. 


2016 metų Kalėdinės puošybos konkurso laimėtojus Savivaldybėje priėmė ir padėkas bei gėlių žiedus jiems įteikė Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka. Meras padėkojo visiems konkurso laimėtojams už rajono puošimą, pasidžiaugė, kad aplinkos grožis rūpi ne tik verslininkams, bet ir kitiems rajono gyventojams, kad žmonės vis labiau vieni kitus užkrečia geraisiais pavyzdžiais. Taip pat konkurso nugalėtojus Meras paskatino nesustoti ir palinkėjo jiems toliau būti išskirtiniais, nes jų sukuriamas grožis yra neįkainojamas ir verčia pasitempti visus aplinkinius.

Rengto konkurso komisijos pirmininkas Artūras Blauzdžiūnas, išsakęs svečiams daug gražių sveikinimo žodžių, pripažino, kad organizatoriams pirmą kartą rengiant tokio tipo konkursą neišvengta klaidų ir ateityje į visas dalyvių išsakytas pastabas bus atsižvelgta. Pasak jo, neatmetama galimybė, kad organizuojant kitą kalėdinės puošybos konkursą vėl bus sugrąžinta vertinimo komisija, nors savo nuomonę išsakyti bus leista ir patiems gyventojams.

„Kaip ir kasmet, norėta pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajonas šventiniu laikotarpiu tampa vis gražesnis ir šviesesnis, vis daugiau žmonių kuria bendrą šventės nuotaiką ir atmosferą, dažnai į aplinkos puošimo procesą įsitraukia visi šeimos nariai. Tai teikia daug džiaugsmo ne tik aplinkinių sielai, bet ir akiai, todėl perkėlėm konkursą į viešąją erdvę, kad kuo daugiau žmonių galėtų pamatyti kitų sukurtas grožybes. Suprantame, kad buvo labai sunku išrinkti nugalėtojus, nes kiekvienas iš dalyvavusių konkurse yra vertas prizo. Vienos dekoracijos buvo originalios ir išskirtinės, kitos – visai paprastos, bet mielos akiai ir širdžiai. Galima pasidžiaugti išties dideliu rajono gyventojų aktyvumu ir „užvirusia“ tikra kova, stengiantis surinkti kuo daugiau „Patinka“ balsų,“ – sakė A. Blauzdžiūnas. 

Geriausiems paskatinti Savivaldybės administracija skyrė 400 Eur prizinį fondą: konkurso pirmosios vietos nugalėtojams skirta 130 Eur, dviem antrosios vietos laimėtojams – po 90 Eur, už dvi trečiąsias vietas įteikta po 45 Eur.

Nuolatinis konkurso organizatorių partnerė – „Santakos“ redakcija – kaip ir kiekvienais metais įsteigė savo prizą. Šiemet partnerių nominacija ir piniginis prizas už sukurtą nepakartojamą kalėdinį grožį bendruomenės namų languose, vaizduojantį visą kalėdinį miestelį su mažais šviečiančiais nameliais paskirtas Pajevonio bendruomenei „Javonio versmė“.


Nuotr. „Santakos“ nominacija ir piniginis prizas už sukurtą nepakartojamą kalėdinį grožį bendruomenės namų languose, vaizduojantį visą kalėdinį miestelį su mažais šviečiančiais nameliais paskirtas Pajevonio bendruomenei „Javonio versmė“


Komisijos sprendimu vienai konkurso dalyvei, kuriai šiek tiek pritrūko gyventojų balsų iki prizinių vietų, buvo įteikta Savivaldybės mero A. Neiberkos padėka. Padėkos raštu už dalyvavimą 2016 metų Kalėdinės puošybos konkurse, išradingą aplinkos ir šventinės nuotaikos kūrimą Vilkaviškio rajone apdovanota Alma Brazytė. Šios merginos šeimos rankomis sukurta kalėdinė dekoracija – visiems puikiai žinomo filmų herojaus Grinčo bandymas pavogti jų šeimos Kalėdas – nepaliko abejingų.



Nuotr. Padėkos raštu už dalyvavimą 2016 metų Kalėdinės puošybos konkurse, išradingą aplinkos ir šventinės nuotaikos kūrimą Vilkaviškio rajone apdovanota Alma Brazytė ir jos šeimos kurtos dekoracijos.

Apdovanojimų renginyje pagerbtas ir Vaidas Byla. Šis vilkaviškietis sukūrė gražiausią atviruką konkursui „Vilkaviškio kraštas šventiniu kalėdiniu laikotarpiu“, kuris prieš Kalėdas pasiekė ne tik Vilkaviškio rajono gyventojus, bet ir Savivaldybės partnerius visoje šalyje ir net už jos ribų. Atviruko – nugalėtojo autoriui V. Bylai įteikta Savivaldybės mero padėka.


Nuotr. Atviruko – nugalėtojo autoriui V. Bylai įteikta Savivaldybės mero padėka. (Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.)


Mero padėkomis taip pat apdovanoti ir gyventojai sutikę pasidalinti savo fotografijomis, kurios pateko į Savivaldybės 2017 metų kalendorių. Tai – vilkaviškietis Gintautas Gudaitis, atsiuntęs atnaujintos J. Basanavičiaus aikštės vaizdą iš viršaus, ir Ineta Čapskytė, užfiksavusi šviečiančio fontano spalvotus purslus. 

Nuotr. Mero padėkomis taip pat apdovanoti I. Čapskytė ir G. Gudaitis, kurių darytos nuotraukos pateko į Savivaldybės 2017 metų kalendorių. (Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.)
Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.
Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.
Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.

Straipsnio šaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybė (žiūrėti http://www.vilkaviskis.lt/go.php/lit/Bendrame-susitikime-prisimintas-kaledinis-laikotarpis-ir-pasveikinti-nugaletojai) 

Komentarų nėra: