trečiadienis, kovo 08, 2017

Liūdnos žinios iš Marijampolės: miesto mero būklė itin sunki

Marijampolės savivaldybės nuotr.
Marijampoliečiai susirūpinę dėl mero, socialdemokrato Vidmanto Brazio sveikatos. Pirmadienį paaiškėjo, kad jis gydomas Vilniuje esančiose Santariškių klinikose.

Ten jis buvo perkeltas iš Marijampolės ligoninės. Tai, kad V. Brazys gydomas Santariškių klinikose, patvirtino ir jo pavaduotoja Irena Lunskienė, ir partijos kolega Juozas Olekas. 

Portalo lrytas.lt žiniomis, Marijampolės mero būklė yra labai sunki ir, nepatvirtintais duomenimis, jis šiuo metu be sąmonės. Tiesa partijos kolegos ar savivaldybės darbuotojai to nepatvirtina ir informacijos neteikia. 

„Galiu patvirtinti, kad jis šiuo metu yra gydomas, tačiau daugiau komentuoti nieko negaliu, neturiu tokių įgaliojimų“, – antradienį rytą po Seime vykusio frakcijos posėdžio sakė J. Olekas. 

Apie V. Brazio sveikatą nekalbėjo ir kiti socialdemokratai. Sąmyšį sukėlė šv. Mišios Paskambinus į Marijampolės rajono savivaldybę paaiškėjo, kad pirmadienį miesto bažnyčioje buvo užsakytos šv. Mišios už mero sveikatą. Jos surengtos savivaldybės administracijos iniciatyva, pasitarus su V. Brazio artimaisiais. 

„Mišios buvo už mero sveikatą. Žmonės paėmė tą pusę žodžių „už merą“ ir kilo toks didelis triukšmas, kad čia yra labai blogai“, – sakė savivaldybės atstovė. Žmonės Marijampolėje nerimsta, kad mero sveikata yra smarkiai sušlubavusi. 

Tiesa, savivaldybės atstovė tikina, kad, jos turimomis žiniomis, Santariškių medikai situaciją kontroliuoja ir ji nėra tokia bloga, kaip skelbiama. „Jis iš vienos ligoninės pateko į kitą, į aukštesnį lygmenį, bet tai yra gydytojų rekomendacija. 

Tai yra tęstinis gydymas. Tiesiog po visų gripų, įvairių komplikacijų dėl virusų tas procesas yra sudėtingesnis“, – teigė savivaldybės atstovė. V. Brazys nedirba nuo sausio 26 dienos. Šiuo metu merės pareigas laikinai eina jo pavaduotoja I. Lunskienė. 

70-ies V.Brazys Marijampolės meru renkamas nuo 2000 metų. Nuo tada savivaldybei politikas vadovavo su viena pertrauka: 2007–2008 metais jis buvo vicemeras.

lrytas.lt informacija

Komentarų nėra: