penktadienis, liepos 21, 2017

„Deutsche Welle“: „Lietuva nuo Rusijos atsitveria dviejų metrų aukščio tvora“

Parengė Adas Viliušis

„Tikėdamasi geriau apsisaugoti nuo kontrabandininkų ir, ko gero, nuo pačios Rusijos, Lietuva savo sieną su Karaliaučiaus sritimi saugo dviejų metrų aukščio tvora“, – praneša Vokietijos transliuotojas „Deutsche Welle“.


Kelionę televizija pradeda Vilkaviškio rajone įsikūrusiame pasienio kaimelyje prie Vištyčio ežero.

„Šiuo metu pasienis atrodo pakankamai taikus. Netoliese nematyti jokios kariuomenės. Žmonės čia verčiasi žvejyba ir laiko galvijus“, – pasakoja kanalas.

Vis dėlto vyraujančią ramybę greitai gali sudrumsti rugsėjį anapus sienos prasidėsiančios didžiulės Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2017“.

Pasak konservatoriaus, Seimo nario Lauryno Kasčiūno, Lietuvai skubiai reikia ištisinės tvoros tam, kad nekiltų abejonių, kur baigiasi Rusijos teritorija, o kur prasideda Lietuva.

„Rusija nežino, kur jos sienos prasideda, o kur baigiasi. Rusijai – tai istorinė dilema“, – sako parlamentaras.

Apsauginė 46,6 kilometrų ilgio tvora pradėta statyti šios vasaros pradžioje. Vien tik 12 tūkst. metalinių tvoros stulpų kainuoja apie 1,5 mln. eurų.

„Deutsche Welle“ yra visuotinis tarptautinis transliuotojas, įsikuręs Vokietijoje. Tai – vienas didžiausių informacinio pobūdžio kanalų pasaulyje, kurio programos transliuojamos net 30-čia kalbų, o turinys kas savaitę pasiekia virš 100 mln. žmonių.

Reportažas:

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Po vedybų mano gyvenimas tapo labai sunkus, vyras pradėjo vytis kitas moteris, nes po metų laukimo nedaviau jam vaikų. Mačiau, kaip mano santuoka subyrėjo. Aš padariau viską, kas įmanoma, kad pakeisčiau situaciją, bet niekas nepadėjo, kol nesutikau daktaro Makha, dvasinio gydytojo. Dr Makha išgelbėjo mano gyvybę ir santuoką. dabar turiu 2 vaikus. Esu dėkingas daktarui Makhai, todėl palieku savo atsiliepimus visiems, kurie turi santuokos ir vaisingumo problemų. KONTAKTAS

📧paštas: makharituals@gmail.com
Whatsapp: +1(815)564-3618